ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6344
8.11.08 09:13

Welu, jak už jsem psala, budou ti jen sledovat ty protilátky, celkem třikrát za těhotenství, ledaže by ty výsledky byly špatný, tak tě budou sledovat častěji, ale to se u prvního těhu prakticky nestává. Já mám B-, přítel má A+ a prcek má AB-, takže já jsem po porodu žádnou injekci dostat nemusela. Užij si víkend s manžílkem!!! :lol:

Jinak já hlásím úbytek 1,5kg, je mi poslední dobou dost špatně a jediný, z čeho se mi jakžtakž nezvedá žaludek, je broskvový kompot a pečivo. Už se těším, až to bude za mnou. Filda do toho dostal angínu a je na antibiotikách, dneska jsme půlku noci probděli, protože plakal, že ho bolí bříško, dostane z těch antibiotik vždycky průjem, chudinka moje malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
8.11.08 11:51

Welu - s tou krví je to tak, že pokud je těhulka Rh+, tak se tatínek neřeší. Pokud je Rh-, tak i když je tatínek prokazatelně Rh-, hlídají to. Co kdyby náhodou tatínek nebyl tatínek, že? Každopádně u prvního těhotenství by to stejně nic neudělalo. Hned po porodu ti dají injekci s nějakou látkou, která zamezí tomu, aby se ti příště dělaly protilátky. Ty neg. protilátky v průkazce znamenají, že to máš dobrý. Nelam si s tím hlavu, doktoři to dobře hlídají.

Duhovka - to vás lituju, že marodíte. My dostáváme při atb vždycky něco na srovnání střevní mikroflóry, nejlíp zabírá Hylac. Je teda šíleně kyselý, ale Matymu chutná a stačí lžička. Ještě se dělá něco jiného (název nevím), ale to je hrozně sladký. Jo a klidně ti kilo nebo dvě pošlu, jestli máš zájem :wink:

Matýsek už chrupčí půl hodinky, dneska snad večer odpadne dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.11.08 12:06

Jeste se dava po ATB Nutrolin.
S protilatkami je to presne tak, jak napsaly holky, tatinek se neresi, neb nemuze byt nikdy jisty(samo to neni vas pripad, ale obecne se to tak bere, nejde to jinak), takze pokud mas Rh faktor negativni, budou te hlidat.
Ja hlasim vahu zatim stabilni(kupodivu).
Ja se zas obavam nestovic, Julca je jeste nemela a ve skolce minuly rok nebyly, ten rok predtim zas nebyly v jeslich, kam chodila. Ja je sice mela, ale clovek nikdy nevi.
Cim vic nad tim premyslim, asi bych taky chtela zas holcicku, mame maly byt a po Julce spoustu veci, bylo by to jednodussi a Julca o bratrickovi nechce ani slyset. Uz vidim, jak spolu bydli v nasem jedinem detskem pokojicku. Navic Julca je v nasi rodine nejstarsi, pak se narodily dalsi 4 holcicky a segra ceka do 14 dnu zase holcicku, tak bychom konecne taky jednou mohly neco zdedit my. Kdyz budu mit kluka, budu mit zas smulu, jako poprve. Ale neni to dulezite.
Na odber krve na protilatky proti AIDS, zloutence, krevni obraz a jaterni testy, glykemii a tak urcite nalacno, to u nas delaji jen do 10 hod. Na NT screening muzete urcite najedene, u nas odebiraji az do 14 hod odpoledne. Mroe

• Citovat
  • Upravit
14079
8.11.08 12:23

Mroe - to je ono, nemohla jsem si vzpomenout na ten název.

Vánoce - asi je to dost brzo, ale mě to takhle chytá každý rok, takže se vás milé spolutěhulky táži, nemáte někdo nějaký pěkný netradiční recept na cukroví? Ráda zkouším nové, i když jen v malém množství. A za měsíc už pomalu začnu píct, tak zkuste popátrat v paměti nebo v kuchařce.

Galerie - pár už se nás tu vyjádřilo k uzavřené galerii tady na emiminu. Mám poslat žádost administrátorovi o zřízení? Alespoň bychom se poznali i podle ksichtíku a ne jen podle metříku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.11.08 13:05

tak nazdar spolutehulky.
Dneska jsem vyrazila na nakupy-chtela jsem do CaA na slevu,ale nakonec jsem tam ani nedosla.
Zakotvila jsem v jednom obchode a tam jsem si nakoupila tehu kalhoty-sice drahe,ale fakt mi tak sedi jako zadne jine.
Pak jeste teplejsi svetyrek a triko.
Mam desnou radost.

Testy mam sice az v prosinci,ale nesmim myslet negativne-to si porad rikam.

TAk hezky vikend- i kdyz je vlastne hnusne destivy.

Prekvapena

• Citovat
  • Upravit
6165
8.11.08 13:28

hezkou sobotu všem,
Tak mě dneska od rána trápí žaludek, tlačí a bolí,jinak co se týká nevolnosti, tak už je to o něco lepší, fakt se to začíná stabilizovat. Počítám ještě ty 2-3 týdny a bude to paráda, poprvé mě to opustilo ve 12.tt, ale začalo až v 9.tt, kdežto teď se s tím trápím trochu víc a déle už od 6.tt :?

OBLEČENÍ: Já jsem už koupila 3/4 těhu džíny, ale zatím mi padají :lol: , jednu tuniku na zavazování s dvojítým efektem teď jsem si objednala dlouhé džíny, tak doufám, že mi taky padnou.

Prekvapená: koukám, že jsi měla úspěšné nakupování, tak nám klidně svoje úlovky nafoť a ukaž :wink: pro inspiraci!

Milli: jsem taktéž pro uzavřenou galerii :wink:
Jinak co se týče cukroví, tak loni jsem dělala korát rohlíčky a linecké, dřív jsem pekla více. Letos bych se do toho zase ráda pustila. Z těch méně tradičních můžu poskytnout recept na rozinkové trojúhelníčky, skořicové placičky nebo marokánky, mňam mňam :D

Mroe: ohledně pohlaví miminka já sdílím podobný názor, ikdyž bych si toho chlapečka přála, především kvůli manželovi :wink: , ale jak píšeš, tak jak pro malou, tak u nás vzhledem k bytovým podmínkám i co se týká oblečení, také máme v rodinném kruhu tuto generaci zatím samé holčičky :lol: by měla druhá holčička všeho nadmíru :wink: , ikdyž pak si řeknu, že někdo přeci tu sérii holčiček musí někdy prolomit :D …tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.11.08 16:13

zuzanico - tak fota obleceni tu davat nebudu. Preci jenom jsem jinych rozmeru nez vy tady. TAkze me tehu obleceni slusi a ani bych nemusela byt v tom.

A cukrovi- vloni jsem dostala recept na nejlepsi cukrovi co jsem kdy jedla. Takze vim co budu delat. A potom jeste miluji octove (bez cukru).
Letos se nechci zamerit na kvantitu,ale na kvalitu-proste jen ty nejoblibenejsi kousky-cokoladove,octove, marcipanky a rumove kulicky a jeste miluji kokosove tycinky. JInak paklize pretrva muj odpor ke sladkemu- budou vanoce zajimave a moc se pri peceni nepredru,protoze budu delat jen z maleho mnozstvi-chlapi sladkemu neholduji-ti si jen tak zobnou.

Necitim se moc dobre. Vlezla jsem si do vany a pak do postylky a usnula jsem-stejne se citim desne oslabena- jako bych pri dnesni spanile jizde po obchodech nachladla na spodek. :?
Jo a asi si budu muset koupit dalsi parfem- dostava docela zabrat v tramvaji,kdy porad neco citim (cesnekovy pach, bezdomovce.....) a tak ho vesele na sebe sploucham,abych to vydrzela.

Prekvapena

• Citovat
  • Upravit
2795
8.11.08 16:32

Ahooooooojky těhulky.
Můžu se kvám přidat?Máme termín porodu 17 června a tak bych se ráda kvám všem přidala co taky čekají miminko červňátko.
Jak se jinak všichni máte a jak užíváte těhu?
Má tu někdo taky přímo termín porodu 17 června ?
Zdraví vás Miška a miminko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
8.11.08 17:30

Milli, jsem taktéž pro uzavřenou fotogalerii. Jinak my máme místo Hylacu Biopron, je to takový prášek, co se sype do pití.

Prekvapena: Ja taky nejsem rozmeru vel. 36, neboj.

Milli - cukroví: Pokud neznáš, můžu ti poslat recept na tatranské ořechové řezy, zkoušela jsem je loni a sklidily docela úspěch, navíc nejsou nijak zvlášť složité.

RidickoMisko: Vítej mezi námi!!! To bude prvni mimísek nebo už doma jednoho máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
8.11.08 17:47

ahoj holky, to bylo dneska hnusně co?

Já jsem pro galerku rozhodně!!! Milli napíšeš teda Lesině?
Hele holky a co blbnete s tím, že nejste modelky, vždyt je to úplně jedno, těhu oblečení je přece krásné at je velikosti 36 a nebo 48..a nebo xxxxxxxl… :lol: neřešte to!!!!

Milli psala jsi tu o večerním bříšku… :lol: normálně já už ho mám večer taky takové kulaté. Zrovna včera mi manža říká, hele ty už vypadáš jak těhotná, to už není špek to už je těhu bříško… :lol: Tak ho ještě budu 14dní do toho screeningu schovávat a pak ho už asi vesele ukážu… :wink:

HOlky s těma chlapama u porodu jste mě celkem překvapili. NO manža moc nechtěl, ale tedka sám říká že půjde. Nechci ho do ničeho tlačit, at se rozhodne sám. Jen je pravda, že třeba jak mi bylo tedka blbě, tak na mě nemohl ani šáhnout. Jsem to nesnesla, tak aby pak nebyl sklamaný, když mě bude chtít třeba hladit a já ho odseknu nebo tak…no až příjde čas tak si o tom asi budeme muset popovídat…

JInak my jsme se s manželem domluvili, že se registruju v Motole. Berou tam až od ukončeného 12tt, tak mám ještě týden čas. Sice to není 100% podle mých představ, ale zase to máme nejblíž a jsou tam odborníci. Je fakt, že aby pak za náma manža jezdil týden přes celou Prahu a ještě někam dál je asi nesmysl. Co si o tom myslíte? A co si myslíte o tom, kdybych měla porodnici hodinu daleko, asi cca 50km?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
8.11.08 17:56

jo a ještě jsem chtěla přivítat novou těhulku RidickuMisku…super, že jsi přišla mezi nás. Zařadím tě do seznámku, hele on je ještě ve výstavbě, takže pak tu bude info, ale tedka máme ještě jedny stránečky, kde si každá můžeme doplnovat o sobě co chceme.
můžeš mrknout tady… :wink:
 http://www.cerven2009.estranky.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
8.11.08 18:06

Holky, kdo se chystate do Krce, kdy se chcete registrovat? A mely jste minule nadstandart? Jak vypadal? Premyslim, ze se domluvim a zajdu se tam podivat. Poprve jsem rodila ve stare plzenske porodnici, prvni dva dny 3 na pokoji bez ditete(bylo narvano a ja byla bohuzel ten den 13. rodicka, nebylo uz proste nikde jinde misto), pak jsem postoupila na rooming in, v pokoji 4, jedna protivnejsi nez druha. Vsechno na chodbe spolecne. Ale nebyla to nakonec takova hruza, byly jsme tam nakonec 11 dni a osazenstvo pokoje se vymenilo na prijemne sympaticke bytosti. Ale preci jen uz jsem starsi a chci mit klid, tak o nadstandartu premyslim(i kdyz ty ceny mi prijdou nehorazny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2795
8.11.08 18:33

Holky děkuji že jste mě přivítali moc mě to potěšilo .
Jinak aby jste trošku o mě něco věděli, my jsme přišli už o dvě miminka v 30 tt, moc to bolí a bolest zůstane napořád , po druhé tam bylo zanedbání doktorky, ale moc se k tomu nechci už vracet, musím teď být v klidu když jsem těhulka, musím myslet pozitivně a na krásné věci…
Mám novou doktorku a já už se nedám, takže věřím že bude vše ok ,je možný že budu v nemocnici kolem 29 tt právě proto kdyby bylo něco tak aby miminko zachránili.
Holky a jak se máte ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
8.11.08 18:41

Ahoj,

Vítám novou těhulku Ridicku :-) …to je mi líto toho, co jste museli prožít, to si neumím snad ani představit - a tak moc moc přeji, ať už to dopadne jen dobře :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
8.11.08 18:52

ahoj holky, tak tady je jen taková první verze té stránečky se seznamem, na první straně bude hnedka odkaz na tu tabulečku, kde budou ty kontroly a věci, které se mění. Bohužel jí tu ale nemám, takže to přibude až v pondělí… :wink:

Vpravo jsou vzkazy, tak vás poprosím vyzkoušejte jestli to funguje, a jestli by se dalo do těch vzkazů, nebo do SZ psát třeba nový datum KO nebo info které bych měla změnit, nebo doplnit… :wink:

http://www.cerven2009.wbs.cz/

A ještě poprosím zdatné jedince, kteří tomu více rozumí, jestli nevíte v jakém formátu, bych tam měla dát ten metřík, aby se zobrazoval…jsem asi tupec…ale nejde mi to. Dííík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí