ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3325
10.11.08 08:27

žížala a ty jsi to v práci už řekla? No tyhle ranní nevolnosti nic moc, já je mám večer a to vždycky ležím jak mrtvolka a ani se nehnu jen čekám co bude.. :lol: Jinak při oznamování jsem taky uronila nejednu slzičku a to jsem se fakt snažila nebrečet. Do vánoc bych to nevydržela neříct :lol: A pro kluka taky jméno nemáme, protože my jsme dělali holčičku :lol: i když tchýně mi předpověděla klučinu, prý kdo si z páru přeje víc mimi tak se narodí druhé pohlaví takže já žena, narodí se mi kluk. Ale je to blbost páč mi jsme mimi fakt neplánovali, nevím jak na to příšla…asi je vědma.

holky a co bříška už máte? Já furt nic…jen mi přijde že kynu ale těhu bříško nikde. Vím že musím vydržet, ale jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
10.11.08 08:31

Milli: Mno, modré Calibrum 1× denn, růžové 2×denně a k tomu jsou barvené,takže zbytečně víc pom. látek.Taky se mi u Calibra líbilo to rozděleníní, takže se dosud brala modré a k tomu ještě půlku listovky, aby mi to dalo 600 mg.

Dnes mě ještě ke všemu bolí od rána hlava od páteře, takže nevím, z čeho dřív poletím hodit šavli :roll: bože, fakt už nechci ty nevolnosti :x U mě nezabírá ani snídaně v posteli, dnes jsem žmoulala jen suchý rohlík a asi dvakrát jsem myslela, že se neudržím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
10.11.08 08:38

Vítám tady Žížalu, tak ať se ti tady s náma líbí a prcek hezky roste!!!

Weelo: Už jsem to tady myslím psala, my máme vybrané jméno pro holčičku, a to Amélie, původně jsme se rozhodovali i mezi Terezkou, ale taťka teď přišel s tím, že Terezka ne, takže to zůstává na Amélku, tu už mám vyhlídlou od té doby, co se nám narodil Filda. Koukám, že mám v metříku pracovní název „Terezka“, tak to budu muset spravit…

Sýry: Plesnivé sýry ráda nemám, jediné co mi chutná, jsou tvarůžky s čerstvým křupavým rohlíčkem a máslem a ty si dopřávám, jen když jsem s malým u našich, mají to jako tradiční sobotní snídani. Z takových těch různých nakládaných sýrů se mi zvedá žaludek, i když nejsem těhotná, takže v tomhle to mám jednodušší. Ale dostala jsem o víkendu hroznou chuť na paštiku a ta by se asi taky neměla, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
10.11.08 08:44

Koreno: Na radu paní lékárnice jsem o víkendu na ty nevolnosti zkusila pomalu rozžvýkat v puse vlašský ořech nebo mandli a na chvilku mi to pomohlo - zatím jako jediná věc, zkoušela jsem i zázvorová lízátka a ty jsou úplně k ničemu, aspoň teda pro mně.

Milli - Tatranské ořechové řezy

150 g hladké mouky
150 g másla
4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
1/2 lžíce moučkového cukru špetka soli
180 g vanilkového cukru
180 g mletých vlašských ořechů
cukr na poprášení

1. Z mouky, soli, másla, žloutků a moučkového cukru zpracujte na vále nebo na pracovní ploše kuchyňské linky hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat na chladném místě.
2. Menší plech vyložte pečícím papírem a předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Vychladlé těsto rozválejte a dejte na plech. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh, zašlehejte cukr a zlehka přimíchejte mleté ořechy. Hmotou potřete vyválenou placku a 20 až 25 minut pečte - horní vrstva by měla při dotyku křupat.
3. Upečenou placku rozkrájejte na kousky a podle chuti poprašte cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
10.11.08 08:59

weela: v práci to zatím ví jen mé 2 nejbližší spolubojovnice, jinak to chci utajit co možná nejdýl…
Byla bych moc šťastná, kdyby to byla holčička, ale když to bude zdravý miminko, tak je mi to vpodstatě fuk. Taťka by raděj kluka, aby mohli chodit na ryby :lol: …jenomže já mu pořád říkám, že by to bylo nespravedlivý, protože by na mě byli v totální přesile - on, naši 2 labrouši též mužského pohlaví a ještě klučičí miminko :lol:

duhovka: díky za uvítání :-) a taky za radu s ořechem nebo mandlí - taky vyzkouším. Dneska jsem myslela, že pojdu… ale už je to naštěstí trošku lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
10.11.08 09:07

Dobré ráno ukecánky,
to je fakt strašné to pak dočítat, absolutně nevím co jsem komu chtěla :wink:
no prvně vítám nové těhule žížalu a řidičku :srdce:

sýry - já mám neskutečně ráda česnekový Hermelín, no krapet jsem to omezila, ale přiznám se už jsem ho stejně párkrát měla. A nakládaný …mňááááám mi někdo udělal chutě, si budu muset na Vánoce taky naložit.

jména - tak zatím definitivní je jen pro holčičku Michaela(po tatínkovi) i když co je definitivní že? Stejně až se dozvíme co to bude, tak pak teprve začne to hledání. No a u kluka máme pár jmen ze kterých vyberem …Ondřej,Martin a můj favorit je Robin.

Včera jsem našla na toaleťáku krvavé nitky, no vyděsila jsem se u Nikolky jsem neměla ani toto, nebylo to ani v termínu kdybych měla mít MS, ale přešlo to dnes už nic, tak snad jen nějaká žilka prasklá.

Dneska má můj tatínek těžkou operaci, tak na něj pořád myslím a držím palečky. Ach jo.
Pa zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
10.11.08 09:14

Duhovko: Tak to jsem ještě neslyšela - zkusím tu mandli, možná kvůli obsahu horčíku? Lízátka na mě taky nezabírají, občas si ráno dám zázvorový čaj, ale taky bych neřekla, že má nějaké účinky…

jména: u nás to asi bude boj, neboť se manžel zasekl, že tentokrát vybírá on (posledně jsem pro holčičku vybrala já - ale on souhlasil s výběrem, a pro kluka vybíral on)…no tak nevím, jak to dopadne…jestli vybere něco fakt, co nemusím, tak to nepodepíši :lol: Své návrhy mu raději neuvádím, protože by je schválně nechtěl, ab nebylo jako po mém. Ale já bych vybírala z: Elen, Amélie, Róza/Rozálie, Dora, Stela, Viola 8) Pro kluka mě toho moc nenapadá, minule jsme chtěli Kryštofa, jinak se mi líbí Robin, ale zrona ho dal jeden známý, kterého fakt nemusím, tak se mi to zase protiví… :roll: Jo a taky jsem přemýšlela nad Mikulášem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3325
10.11.08 09:38

chichi to se musím smát jak má každá vybrané jméno pro holčičku a pro kluka ne :lol: U nás vede ta Linda, a taky mě napadla Agátka a Evelínka…no uvidíme, s přítelem máme docela podobný vkus tak to nebude problém.

duhovka je pravda že Terezek je hrozně moc, ale je to hezké jméno. Amélka je takový mazlivější.

žížala ty se máš, že už to ví někdo v práci, já tu nemám žádnou spřízněnou duši (jsou tu samé padesátnice a co s nima že) už se těším až půjdu na mateřskou. Teda 4 chlapy v chalupě to potěš, ale co hlavně když bude mimčo zdravý, mě to ve finále taky bude jedno. My si to říct nenecháme…bude to oobr překvápko.

Ellhana taky by mě to vyděsilo ale pokud už je vše ok, tak se jen víc šetři. Třeba to mohlo být způsobeno nervama, když píšeš že tatínek je na operaci. Hlavně at to dobře dopadne.

korena tak ted manžel vybírá pro holčičku a ty pro klučinu? Stejně se nakonec shodnete, přeci ji/jemu nedáte jméno, který se jednomu z vás nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
10.11.08 10:00

Ellhano: Držím pěsti, ať to tatínkovi dobře dopadne, vím, co je to za nervy, můj táta ležel v nemocnici před 5 lety s rakovinou, řekl mi to tenkrát až těsně před operací zrovna v době, kdy jsem odjela do zahraničí jako au-pairka, takže jsem ho ani nemohla moc podpořit. Naštěstí všechno dobře dopadlo, u vás to bude taky tak, uvidíš. :wink:

Koreno: Já myslím, že u těch ořechů pomáhá hlavně ta chuť hořké slupky, která neutralizuje tu kyselou chuť v ústech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
10.11.08 10:04

weela: v práci to zatím ví jen mé 2 nejbližší spolubojovnice, jinak to chci utajit co možná nejdýl…
Byla bych moc šťastná, kdyby to byla holčička, ale když to bude zdravý miminko, tak je mi to vpodstatě fuk. Taťka by raděj kluka, aby mohli chodit na ryby :lol: …jenomže já mu pořád říkám, že by to bylo nespravedlivý, protože by na mě byli v totální přesile - on, naši 2 labrouši též mužského pohlaví a ještě klučičí miminko :lol:

duhovka: díky za uvítání :-) a taky za radu s ořechem nebo mandlí - taky vyzkouším. Dneska jsem myslela, že pojdu… ale už je to naštěstí trošku lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
10.11.08 10:13

Ahojky

vítám novou členku Žížalu

ad vitamíny - už jsem to tu psala,doktor říkal kyselinu listovou a nějaké těhu vitamíny,doporučil Calibrun babyplan,ale ten jsem brala už před těhu

ad houby - holky my byli včera a našli koš a igelitku,paráda,takže byly řízeky,bude kyselo a dáme do mrazáku.jsem ráda,jelikož houby milujeme a doted skoro nic nebylo.ale už zase budou končit

sýry - no taky občas neodolám,naložený hermelín,včera trošku nivy,paštiku taky, mám na ní furt hroznou chut,já si myslím že když to nebudete přehánět,a dáte si občas,nic se nestane.já nedávno měla tresčí játra a tááák jsem si pošmákla

ad říkání v práci - no já poprvé jsem to řekla už asi okolo 6tt,jelikož se u nás v kanclu zrovna řešila povýšení a převedení na jinou práci atd tak jsem to řekla,aby se mnou raději nikam nepočítali.nechtěla jsem na ně udělat podraz.

ad jména - no holčičí máme Marušku,a klučičí se pořád nemůžeme shodnout, přítel chce Tomáše po sobě,což já jsem zá:,–(ně proti,jelikož nesnáším dávat jména po rodičích,pak mě napadlo dát Maxe po dědovi, co mi umřel,ale jinak je v užším výběru Vojta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
10.11.08 10:33

Ahojky kocicky!

Tak se hlasim z KO. Mimi je sice mensi, ale videly jsme srdicko, tak uz jsem vyfasovala tehu prukazku a zadanku na screening, vybrala jsem si Gennet. To je fofr. Jinak moje dr rikala, ze na Bulovce za ten screening zrejme tehulkam nic neuctujou, tak davam tip pro ty, ktere resi finance.

Vitam Zizalu, at se ti tady libi a mas pohodove tehu! Poprve je to jen jednou, tak si to krasne uzij.

Ell, drzim palce, at tatinkovi operace dopadne dobre a je brzy fit. A s tim toaletakem si nedelej hlavu, bude to v pohode. Ja tohle mela (+ silne spineni) tri tydny v kuse, byla jsem totalne vystresovana a vidis…taky to bylo ok :wink: Ale uuuplne Te chapu :wink:

Jmena jeste neresime. U prvniho bylo celkem brzy 100% jasne, ze to bude kluk - nestyda se nam vystavoval na kazdem UTZ :lol: , takze jsme vymysleli jmeno pro kluka a byl to teda celkem orisek. Ja moc chtela Erika, ale to neproslo u muzicka. Moc se nam libil i Alex, ale to by neslo s nasim prijmenim.
Tedka jsem mu rekla, ze bud Erik nebo Miroslav po nem, tak jsem zvedava jak to dopadne. Holcicku jsme u prvniho napsali Lauru, ale budeme vymyslet jine jmeno.

Vitaminy pro tehotne - pokud je pestra a vyvazena strava, tak nijak dulezite nejsou. Krom te listovky, u ni je skutecne prokazatelny pozitivni vliv. Takze ja zobu listovku uz dobre dva mesice a Gravital kdyz si vzpomenu.

Nevolnosti - me pomaha neco snist nebo ta zazvorova lizatka. Pokud je to hodne zle a fakt dost zvracite, dr muze napsat cipky. Ty zaberou 100%, nema cenu se trapit. Mirna nevolnost k tehu ale patri :wink:
Me teda KONECNE nejaka ta nevolnost taky dostihla, tak jsem spokojena :D

Houby milujeme!!! Loni jsme vyrazili k Jihlave a mohli jsme to brat kosou…tri kose a vetsina pravaku a kovaru, luxus! U nas v lese rostou bedly a pak hribky a tak, ale letos ani prasivka 8O Tedka jste me navnadily, tak to jeste prubnem.

Syry jsou taky moje droga. Dam si, ale rozumne, na chut. Nivu se snazim tepelne upravit, pak je v pohode.

Tak ja se jdu na chvili venovat domacnosti a pak pujdeme spat. Vstavacka v 5:15 nic moc :? Hezky den vsem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
10.11.08 10:39

Ahoj holky,
delší dobu k vám nakukuju a čtu, co zrovna prožíváte a porovnávám. Strach mi pořád nedá se ofiko k vám přidat, abych vás nikterak neplašila, toho špatnýho se tu taky stalo dost a já doufám, že sama jsem si to taky vybrala. Píšu sem tam do „potratek“ (4× těhotná a 1 dítě).
U mě je zatím stav dobrý, srdíčko tlouklo, ale stále bojím, bojím, jsem pořád v kritickém období. U mě je to bohužel kvůli genetice, tak buď a nebo. Zase si říkám, že je lepší, když se něco stane v začátku než až potom.
Moje situace - mám klučíka, bude mu 5 let. 1. těhu bezproblémové, dítko jsem schopná donosit. Po něm následovaly 3 potraty v začátku, zjištěno kvůli genetice. Naposledy jsem byla těhu vloni, letos opět pokus. Zatím vše vychází, z kontrol HCG rostoucí a ukázkové, na posledním UTZ tlučící srdíčko. Další kontrola mě čeká 18.11. Jsem těhulka pracující, po psychické stránce bezvadné, ale Gyndr. by jistě ranila mrtvice. Snažím se jinak dávat pozor. Ranní nevolnosti jsou taky, pokud mám prázdný žaludek nebo žízeň, ať žije dávení. Pro mě je to ujištění, že je to dobré.
Pokud vám to nevadí, ráda bych se k vám připojila a sem tam napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
10.11.08 10:43

Gozra, vitam Te!!! Urcite se pridej, bude Ti tady s nami fajn :wink: Verim, ze vsechno zle jsi si uz vybrala a musim rict, ze jsi moc statecna! Takze tentokrat to urcite vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
10.11.08 10:56

Nico: U mě, co se týče vyvážené stravy, nemůže být ani řeč - fakt jak mi je blbně, tak nemám na nic vůbec chuť, takže to ty vitamíny jistí, jinak nevím, z čeho by rostl Bobisek. Moje Dr. je zastánkyně vitamínu a každou návštěvu se mě několikát ptá, jestli je beru… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí