Poradna duly
Jana Čurdová
Nico - děkuju ti, seš moc hodná. Je fakt, že mám za sebou toho dost, takže doufám, aby tohle těhu opravdu vyšlo. Při mých kontrolách jsem si nebyla jistá, jak dopadu, doktorka mi pomalu měla za zlé, že to vzdávám. Jenže, já to nevzdávám a pevně doufám v šťastný konec. Dřív bylo asi normální mít za sebou 1-2 potraty, dneska je doba horší, takže 3-4 jsou běžné.
Ahooooooojky těhulky, tak se hlásím, ty jo jste se rozjeli dneska, jen tak dál
jak se dneska všichni máte ?
My jsme před chvíli vstávali dneska jsme si konečně trošku přispali, jinak vstáváme brzy.
Jinak my už naší fazolce říkáme miminko
![]()
Tak my máme vybrané taky jména , když to bude holčička budeme mít Kristýnku a když chlapeček tak asi Lukáška, alle je možný že u chlapečka ještě může být změna líbí se nám víc jmén chlapeckých, jako je Martínek,Ríša to se začlo líbit manžovi a mě se líbí naštěstí taky, Adámek…a u holčičky ta máme jasno, tohle jméno se mi líbí od mala takže budeme mít Kristýnku a manžovi se líbí taky moooooc.
Jinak je krásných dalších jmén u holčiček, líbí se mi třeba Terezka ale to je moje neteřinka, paj ještě Natálka,Laura,Michalka to jsem ale zase já a po mě sem moc nechtěla…ale moc se mi líbí jméno Miška u dětiček.
Jinak já beru calibrum taky a beru jednu tabletku a občas dvě, ale doktorka mi říkala že stačí jen jedna úplně v pohodě a pak ovoce a zelenina stačí, tak jak kdy občas si beru jednu a občas dvě, ale jinak stačí opravdu jen jedna bohatě, já je beru už dlouho ty calibrum mi doporučila doktorka než se začneme snažit o miminko tak že je mám brát, takže je beru rok skoro.
ahoj holčiny, takl koukám při pondělku to to žije… ![]()
Vítám novou těhulku Gozru a věřím, že tentokrát to vyjde, jste už docela daleko, tak držím palce. Až budeš chtít přidat do seznámku tak napiš…
Nebo můžu hnedka… ![]()
Ahoj Misko, omlouvám se ale včera jak jsem to napsala tak jsem pc vypla…
ještě jsem musela naskládat myčku a pověsit prádlo…pak už jsem jen padla. Dneska jsem se taky celkem vyspala
Hele a došla ti ta moje SZ? když si otevřeš ty stránky, co jsi tu i kopírovala, tak tam máš přihlášení. Chce to jméno a heslo. Vše je v tom e-mailu…
HOlky chudáci co trpíte pořád nevolnostma, držím palce at už to pomalu ustupuje. Koreno ty už určitě jen nějaký ten týden. To už vydržíš!!!!!! utěšuj se, že to za chvíli skončí…no já vím je to slabé…
Jména - už jsme o tom taky mluvili. Pro holčičku vede stejně jako u Duhovky Amélie…
to jméno už mám vybrané dlouho, ještě před snažením…
no a pak máme několik dalších tipů. Evelína se mi líbila moc dost dlouho jen se bojím, že se jí bude říkat Evčo a já jméno Eva nemusím… NO a pro kluka u nás zatím vede Oliver! na tom jsme se shodli oba…
O sýrech už radši nebudu psát, bo jste mi rozjitřili těhotenské chutě…
![]()
Milli no nechala jsem at si to hezky uklidí manžel…když si to rozbil…
No těšila jsem se na Martini ale tedka si stejně nedám, tak je to jedno… ![]()
Ellhano at to dopadne dobře s tatínkem…určitě napiš.
Wapik nic se neděje, tak máme doma i povinosti přeci ![]()
Jinak kam myslíš, myslíš to heslo jak si mi předtím posílala do soukromích vzkazů ?prosím pošli mi to ještě jednou, ať se ujistím a prostě jak jsou ty stránky www. vyplnit estránky tak tam mám dát to co si mi posílala a pak to heslo ?
Jinak já holky opět dlabu, si dáváme do nosu, ale co máme na to nárok ![]()
Holky dík za podporu, je hrozné že člověk sám nemůže nic udělat, jen prostě myslet a držet palečky.
Duhovko - taťkovi našli rakovinu tlustého střeva a močového měchýře, jestli se můžu zeptat tvůj taťka měl jakou? Já se strašně bojím, že to nedopadne dobře a on už ani neuvidí svoje druhé vnouče.....je mi staršně ouzko z toho holky promiňte mi že tu tahám takové věci. ![]()
ridicko más to v Soukromých zprávách.....koukni na to snad to pochopíš…
poslala jsem ti to tedka znovu i s vysvětlivkama… ![]()
Ellhano já myslím, že sem patří i takové věci. Přeci jsme tu od toho aby jsme si řekli co nás trápí a z čeho máme radost. Tak se kočko drž, a věř doktorům. Určitě to dobře dopadne. Člověk musí věřit. I když vím, že člověk spíš myslí na to horší. Drž se.
Wapik jj jdu na to mrknou a děkuji ti mooooooc jsi zlatíčko, jdu na to pak dám vědět ju .
![]()
Tak vím jak na to, ale nepamatuju si heslo to je to, ukazuje mi to že :Neplatná kombinace jména a hesla. No tak zkouším a snad na to příjdu, ale to je kravina vždyť podle jména jsem RidickaMiska tak jak to může být neplatné to nechápu vlastně, tak nevím…ale fakt na tom nic není, ale nevím proč tohle mi to ukazuje i to heslo myslím je správně co zadávám. ![]()
Wapik je to opravdu divný že mi to nejde, že mi to ukazuje tohle, protože tenhle nick tu používám a heslo si dávám většinou všude stejný tak nevím proč mi to hlásí tohle, zkouším, zkouším a nic stále .Chtěla jsem se zeptat a dá se to tam dát ještě jiným způsobem?Nebo jen takhle ?
Jeejda, teď jak to tady zpětně pročítám, tak se dívám, že se mi ta předchozí zpráva odeslala nějak záhadně dvakrát… no záměr to nebyl ![]()
Právě jsme se vrátily z oběda a ještě zvážím, jesti má smysl i nadále naši závodní jídelnu navštěvovat… Nejsem zvyklá u jídla frfňat, porýpávat a nedojedené vracet, ale dneska to prostě nešlo. Zbylo víc jak půl porce. A to zrovna dneska, kdy byla k obědu velká mňamka - kotletka s bramborovými chipsy. Ach jo ty návaly. Dneska je to fakt hrozný… ![]()
Ellhana: držím pěsti s tatínkem - moje máti na tom byla hodně špatně loni touhle dobou. Pořád odkládala doktora a nakonec to dopadlo akutní operací a výměnou dvou srdečních chlopní… měla namále a tři měsíce pak strávila v nemocnici… byla jsem z toho psychicky na dně. Takže to i u tebe může mít nějakou souvislost s tím krvácením. Moooc držím pěsti!
misenka: Vojta se mi taky líbí, a taky asi Adam, ale jak říkám, my se nějak nemůžeme domluvit. Takže když si z toho dělá přítel srandu a vymýšlí nějaký patvary jmen, tak mu vždycky řeknu, že se nedá nic dělat, ale když nemáme to jméno, musí to být holčička ![]()
Gozra: taky tě vítám v téhle plkárně a přeju hodně štěstí ![]()
Duhovka - díky za recept, už přistál v sešitku.
Nico - gratulujeme k úspěšné kontrole. Zrovna jsem si říkala, že dneska měl někdo jít a ono to vy.
Gozra - vítám tě mezi námi. To už je nás tu víc, co jsme si to jednou (někdo bohužel i víckrát) „vyžraly“. Teď už to ale bude určitě v pohodě!
Vitamíny - podle mého Dr. je důležitá akorát hlavně listovka, jinak to prý nechá na mě. Musím se přiznat, že jím spíš podle chuti, než podle nějakých doporučených tabulek. Jsem hodně masová, zeleninová, málo ovocná a mléčná, ale snažím se.
Jména - my jsme vyráběli holčičku
, snad to vyšlo. Minule jsme dělali kluka a vyšlo to. Hledala jsem to v pár těch různých tabulkách (v případě zájmu pošlu odkaz) a kromě jedné mi všude vychází holčička. Minule jsem měla jasno hned, že bude kluk Matyáš, jen jsem musela taťku půl roku stimulovat. Holčičku jsme měli psanou Sáru, tu bych brala i teď, ale už minule se mi ještě víc líbila Alžběta. Taky se mi líbí Stela, Nela (těch je teď nějak víc) a Anděla. Ale jednoznačně vede Bětuška a klučina by asi byl Bertík (Albert). Ovšem tchýně se opět předvedla, málem mi vynadala, co si to dovoluju, vymýšlet takový hrozný jména pro její vnouče! Matýskovi od narození říká Matyáši a holčičce by bývala říkala Sáro. Fuj, jsem se zase rozčílila.
Wapik - alespoň, že si to uklidil. Ten můj by sotva rozmatlal to pití a střepy by jen tak shrnul ke straně, ještě bych si něco píchla do nohy.
Ellhana - to je mi líto, určitě toho máte plnou hlavu. Už ví o vnoučátku na cestě? Manželovu babičku to drželo, dokud se malý nenarodil a ještě půl roku potom.
Milli -samozřejmě že to ví, to jsem našim nemohla udělat, ví to vlastně od testíku ![]()
No taˇka je po operaci, je probuzený a na Jipce, jinak žádné další zprávy jak to dopadlo a co bude dál nejsou, no ale aspoň že tak.
Holky takový dotázek ještě, platíte 30,– u dr? Jako nemyslím teď tu první návštěvu, kdy se víceméně zjišťovalo těhu, ale ty další. To už by mělo být zdarma ne? No já jsem si uvědomila že jsem platila i minule, ne že by mi šlo o těch pár kaček, ale jde o princip, tak budu zítra zlá jestli je sestra bude zase vyžadovat. ![]()
Ahoj holky, milé těhulinky,
děkuju vám moc za příjemné přivítání, jsem moc ráda, že tady budu moc s vámi „tlachat“ o takových věcech jako je těhotenství. Zrovna vás zdravím z pracovního procesu, což bohužel, jinak moc mi příspěvky potěšily. Myslím si, že jsem udělala dobře a radši se budu povzbuzovat psaním s vámi, než se užírat starostmi. Co se má stát, to se stejně stane.
Wapíku - s tím seznámkem u mě radši vyčkej, já byla ráda, že jsem se konečně odhodlala napsat. Jsem zatím pořád v „kritických“ týdnech, ale těší mě, že už jsem poměrně daleko. Tak uvidíme, určitě se ozvu. Chodím sice do vedlejšího fóra, kde jsem si metřík vytvořila min. týden, tady jsem si metřík vytvořila až dnes. Musím se k tomu pomalu a jistě odhodlávat. Mám pořád pocit, abych něco nezakřikla.
Zatím se s vámi všemi budu radovat a dělit o všední věci.
Jména zatím neřeším, i když ty myšlenky na mysl přijdou. To samé pohlaví, co to asi bude. Jinak co se týče léků, tak musím 2× denně listovku, taky beru 1 babyplan a mám předepsaný utrogestan 2 ks navečer. Holky, nemáte zkušenosti s vitamína z Finclubu? Jsou to poměrně drahé vitamíny, potravinové doplňky. Před těhu jsem měla brát zinek, vápník, selen, ze žraločích chrupavek. Moc už je neberu, zvedá se mi po nich žaludek a mám taky obavu. Jediný, kdo je u nás bere, je náš malej.
Ellhana píše:Holky takový dotázek ještě, platíte 30,– u dr? Jako nemyslím teď tu první návštěvu, kdy se víceméně zjišťovalo těhu, ale ty další. To už by mělo být zdarma ne? No já jsem si uvědomila že jsem platila i minule, ne že by mi šlo o těch pár kaček, ale jde o princip, tak budu zítra zlá jestli je sestra bude zase vyžadovat.
Já neplatila minule už nic, těhotné poplatek NEPLATÍ. Říkala mi to sestřička.
Ellhano, můj táta měl rakovinu prostaty, šlo to naštěstí celé vyříznout, protože to bylo ohraničené, pak dostal ještě nějaká chemoterapeutika a od té doby chodí na pravidelné kontroly, dělají se takový ty nádorový markery z krve, jestli se třeba někde nedělají metastázy. Tak teď uvidíte, co vám řeknou doktoři, jak dopadla tatínkovi ta operace. Určitě se pak ozvi a drž se, táta vás teď bude potřebovat (a maminka tebe, jestli nemáš sourozence, tak jsi teď asi jediná, o koho se může opřít). Držím pěsti!!!