Poradna duly
Jana Čurdová
@papmark Ono hodně záleží jak ti ty nohy natekaji. Jestli jen kotníky, tak je to ještě dobrý. A co ruce a v obličeji? Mela by jsi vic pít, to taky pomáhá a když odpocivas tak si nohy podloz aby si je mela trochu výš. Já jdu taky na kontrolu příští týden, v úterý tak se tesim ze si ted malou i poslechnu. Akorát ležet tech 20min.je desna představa.
Ahojky holky, tak my svátky přežili konečně mimo město u rodičů, takže relax, nic jsem nemusela dělat a jen si užívala počasíčko a procházky
Jinak zítra jdem zase na kontrolu a na záznam natočit snad konečně, tak už se těším, jestli se něco dozvíme nebo zase nic
Ale cítím, že malé je pořád hlavičkou nahoře, tak už moc nevěřím, že by se otočilo..myslím, že to bude tou plodovou vodou, že ji má málo ![]()
@papmark mě ta kost taky přesně tak křupe, v noci když se přetáčím
Ale do toho mě bolí celá ta kost od předku dozadu, hlavně večer po celém dnu, jako bych byla na skřipci, asi se to roztahuje ![]()
@Bodlinka 09 Natýkají mi ty kotníky hodně až mě z toho bolej prsty, protože je nemohu ani skrčit a ruce mi natýkají taky, ale néé zase nějak moc. Poznám to vždycky podle toho, že nemůžu skrčit ty prsty a obličej
hrůza
jako fakt, ráno se vždycky probudím jak mongolík..malá mi fakt dává zabrat ![]()
Jinak jako celkem piju, denně cca 2l..
@papmark Tak to určite doktorovi řekni a pokud bude tlak a bílkoviny v moci ok, tak je to zatím dobrý. 2L tekutin je tak na hraně, zkus pit víc. Ono je to ted desny s tím curanim, tak si člověk může myslet ze aby chodil méně často ze bude méně pit, ale není to pravda.Pak tělo zadržuje vodu a můžeš byt otekla i z toho.Ted ke konci je to s tím curanim fakt otrava, si pripadam jak průtokáč. ![]()
@Lucinka0 Tak přeji vše nejlepší
a bacha aby te to prekvapko az moc nepřekvapilo
. Takže pomalu a opatrně.
Zdravím holky, já jsem docela ráda, že už jsou svátky za námi, byla jsem v jednom kole, navíc přijela ségra z Anglie, tak nebyl čas…
A dneska a zítra přijímačky na gympl se starší dcerou…jsem zvědavá jak to dopadne, tvářila že to byla katastrofa
tak uvidíme
@Lucinka0 gratuluji a přeji vše nejlepší!!!
Jinak na mě padá taky nějaký splín, dnes jsem 33+3, vím, že už se to valem blíží a samozřejmě se hrozně těším…teď sousedka si přivezla domů čerstvý miminko…asi to bude tím ![]()
@papmark mě se zdá, že taky otýkám, cítím jakoby napnuté prsty na rukách i nohy okolo kotníků a tak…tak snad to nic není - kontroly všechny jsou ok
Já nechtěla zbytečně strasit, ale když jsem začala otekat takhle cela, tak jsem mela preeklampsii a musela jsem jít rodit o temer tři týdny dřív. Je k tomu vysoký tlak, bílkoviny v moci, kolabuji ledviny a játra. Může to doprovázet silná bolest hlavy, což je fakt hrozná bolest, poruchy zraku, to sem neměla, mdloby, nevolnost a může se i zvracet.Ale to může byt a nemusí. Ke konci těhotenství je to nebezpečné jak pro miminko, tak pro maminku. Takže raději se zeptat co nejdříve. A pit se ma právě kvůli tem ledvinam.
@marturka Ono to není o tom ze jsi kráva naivní, ale člověk chce mít klid a mysli si ze by to aspoň takhle mohlo jít. At děláš co děláš, prostě se všem nemůžeš zalíbit. Hlavně ze ma přítel pochopení a je v tom s tebou za jedno.No ale na druhou stranu jsi se hezky a v klidu nacpala?
.
@marturka To zalíbení jsem myslela tak nějak ironicky. Já už to taky nedělám, když se nechce tak se nechce a život jde dal i bez tech par hlupáků, akorát nam to občas stěžují. My to máme s tchyni, ona by chtěla aby manžel přišel s dětmi a ukázal ji je, ale beze me. Manzel ji řekl at přijde na návštěvu a uvidí je, ze jsme já, deti, on- rodina.To nechce, tak na děti prdi a toho nejmladšího nikdy neviděla a malou az se narodí taky neuvidí. Já ji v tom nebranim, návštěvu bych přežila, ale ona nechce.Co jsem ji udělala nevím, ale zapojili se i sourozenci, takze s nimi se manžel taky nestyka. Vrazili jsme peníze máme do bytu a nakonec jsme byli ti nejhorší a nejblbejsi, tak asi tak.
Zaplavat bych si taky šla, ale my tady máme studenou vodu a vlastni bazén máme na zahradě a to se ještě nedá.
.Kam chodíš plavat? Já uvidim příští týden jestli jsem něco přibrala.
Tak kazda jsme prodělala v těhotenství něco jiného, ale příznaky jsou podobné.
Já nemůžu ležet na levé straně, nevím co to je.Je to jako když se člověk presedi a ma mravence, ale k tomu to ještě nesnesitelné picha a pálí. Ted už me to i na dotek bolí. ![]()
No já mám tzv. tchýni slibotechnu
ta vždycky když řekne já malýmu koupím to a to tak už by utratila miliony pak se mi tak nějak vtírá do toho co mám vařit jíst a tak nějak sem alergická na její řeči malej se ma narodit v červnu a ona s ním chce v červenci k moři protože děti to mají zadarmo samozdřejmě bezemně a autobusem to bych musela bejt fakt blbá abych ji měsíční dítě svěřila když budu kojit
pak sem se dozvěděla že stejně malej pujde do inkubátoru
normálně jednou se mi i zdálo že sme byli u ní na návštěvě a píchla mi injekci na vyvolání porodu
to sem z ní byla na prášky teď to vedu tak že jeddním uchem tam druhým ven
a přítel tam chodí sám a já mám klid
Miluju svoje rodiče ty jsou aspoň normální ![]()
Ahoj holky ![]()
Ta už jsme dovezli kočárek a byli jsme i na predporodnm kurzu, fakt zážitek
jsem si jako jediná dělala poznámky a když jsem se kolem sebe rozhledla, tak jsem s připadala jako trubka
![]()
Ale fakt zajímavý pro prvorodicku ![]()
Ahoj holky tak se hlásím z porodnice.. Jak jsem tady včera psala ze mám pěkný otoky a k tomu se mi přidalo i bušení srdíčka tak si me tady nechali kvůli tomu že jsem měla tlak 170/100 a kvůli bilkovine v moči mi zjistili i preeklamsii neboli gestozu ( nebo jak se to píše).. Tak čekáme jaký budou výsledky ale snad to bude v pohodě a malá změnou vydrží dokonce a nebudou mi to muset ukoncovat..
@papmark Ahoj,tak držím palecky, který týden jsi? Ted budeš chodit asi curat do svého dzbanku a budou ti porad měřit tlak.Me když takhle přijali do nemocnice tak jsem sla druhy den rodit, protože mi nic nezabiralo na tlak. Dostala jsem injekci, prášky, kapacku a nic. Rikali ze jediná léčba je porod.Tak snad se jim povede aby ještě mala chvilku u tebe vydržela. Drž se.