Červnovky 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
974
28.4.14 16:40

Ahojky holky, tak stále hlásíme z porodnice a dneska jsem totálně K. O. jak psychicky tak i fyzicky :( včera večer mě chytly strašné bolesti břicha a tak přilítla sestřička a změřila mi tlak a měla jsem 190/120 a tak volala hnedka doktorovi a ten přilítnul taky a hnedka jak mě viděl, tak říkal, že me mají poslat na sál.. takže rychlá sbalovačka a jela jsem na sál. Tak mě napíchli na kapačku, natáčeli asi hodinu monitor a každou půl hodinku mi měřili tlak, protože mi dali prášky na snížení a tak čekali, jestli se to sníží, protože malá na monitoru byla super.. Pak přišla doktorka z druhého sálu a ta mi nechala píchnout kortikoidy, aby se malé urychlilo dozrávání plic a říkála, že musíme aspoň ještě 2 dny vydržet 2v1 než ty kortikoidy zaberou a ten tlak když se nebude lepšit, tak malá prostě půjde ven. No, tak jsem ani moc nespala i když mi dali prášky na spaní, abych si aspoň na chvíli odpočinula a tak jsem asi na hodinku usnula a bolest břicha pryč naštěstí..
No ale dneska další rána – odvezli mě z porodního zpátky na můj pokoj na rizikovém a šla jsem na internu k paní doktorce, aby mi upravila prášky na tlak, protože tyhle prý málo zabírají a tam se mi udělalo slabo a najednou po mě tekl studenej pot a klepala jsem se, tak mi okamžitě natáčeli ekg a asi na půl hodinky jsem si tam lehla, ale nic nezjistili – asi to bylo z večera z těch nervů a že jsem taky moc nespala.
No a po 13h jsem byla UTZ a tam se doktorce něco nelíbilo a tak volala primáře, takže zase ve stresu co se děje a malá je prý malinká – váhový odhad máme na 31+1 jen 1350g a měla by mít cca o 400g více a říkali mi, že každý den kdy zůstaneme 2v1 bude pro nás plus..jinak jako srdíčko bije jako zvon, z placenty jsou všechny zásobovací cesty v pořádku, ale prostě je malinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
28.4.14 17:26

@papmark i když je malička, je už vyvinutá a zvládne to! Ted je stav 2v1 podle mne vice riskantní jak pro tebe, tak pro ni. Ještě ty plíce a pujdete na to, držím pesticky a mysli pozitivně!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.4.14 13:16

@papmark vypadá že budeš mít maličkou brzo u sebe, hlavne at je vše v pořádku a ty i malá jste zdravé. Držím palečky at vše dopadne dobře. Hlavne se drž a nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
29.4.14 21:10

@papmark Holky maj pravdu i když je mala tak je vyvinuta už dost na to aby mohla klidně vykouknout na svet. Ještě chvilku na ty plice a můžete jít na to. Uvidis jak se ti uleví a mala to všechno za chvilku dožene. Držím vám oběma palce at to vše dobře dopadne. Drž se a bud v klidu, určitě se o vas dobře postarají. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
30.4.14 08:55

Ahoj :mavam:.Taky jsem byla včera na kontrole, den předtím me mala tak zlobila ze jsem myslela ze pojedeme do nemocnice. Doktor říkal ze je vše v pořádku a ze se zatím mala nikam nechysta, ze prostě jen trochu zlobi, ale uz mam bricho trochu niz, tak me to aspon uz tolik neboli pod prsy.Ted mi delal tu kultivaci na toho streptokoka, tak rikal at pocka na vysledky a pak ze uz muze jit. Rikala jsem ze to mam naplanovane ze tak 20.5.pujdu rodit, tak se doktor smal.Ja jsem ted 35+2.Vahove jsem na tom celkem dobře, zatím něco přez pet kilo, ale bříško tak male teda nemám. Me porad bolí a brni ta leva strana, to je des a k tomu ty falešné kontrakce a záda to je peklo, vůbec nikam nemůžu, asi mi z toho za chvili hrabne. Když je hezky tak si jdu aspoň sednout na zahradu, pomazlit se s pejskama.Tak se holky drzte. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
30.4.14 10:07

Já si porad říkám snad se ji bude chtít dřív než v tom červnu a ne snad az po termínu. Toho 20.5.by to bylo akorát :D. No ale to se s ni asi těžko domluvim.At dělám co dělám, tak funim jak lokomotiva. Ještě ze muž ma pochopení a sex je u nás ted tabu a nebo když me viděl jak me mala zlobí, tak ma strach.Nic me nenechá dělat a porad říká, hlavně at tam ty tři týdny ještě zůstane. No ale jeho na holičkách nenecham.No musíme si pomáhat :D :oops: Když to pocitam tak ten měsíc je už fakt dlouhý, ale na druhou stranu mám z porodu celkem strach po tom jak jsem rodila naposledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
30.4.14 10:17

Holky chtěla jsem se vas zeptat, jaký dudlik si berete do porodnice. Myslím tím s jakým druhem gumy. Kaučuk, silikon, nebo? Moje děti žádný nechtěli tak nevím co je třeba lepší? Nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
30.4.14 12:04

Ahoj holky :mavam: tak mě teda taky bolí už všechno :roll: Nejvíce večer, celá ta kost dole, třísla a mám asi ty poslíčky..bolí to jak při menstruaci i záda a je to čím dál častěji, nebo malé mi sedí v pánví a tlačí mi tam :nevim: Už se asi neotočí, takže se připravuju na císař :roll: Jinak na tu kultivaci mi budou brát příští týden a pak prý co týden na kontroly..už se nám to blíží holky ;) @Bodlinka 09 mě bylo řečeno na kurzu, že v porodnici nechcou vidět dudlíky žádné, že to kazí kojení, ale doma mám koupený ten silikonový 0+ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
30.4.14 12:46

@Dita.j. To já vim ze dudlik je nejlepší nemit kvůli kojení, ale některé děti bez dudliku nedaj ani ránu a to už od narození a maminky vlastně taky ne. Segra kojila do čtyř let a holka mela dudlik už v porodnici a na kojení to nemělo vliv žádný, takže to tak pravda vždy byt nemusí. Já s tím zkušenosti nemám, děti ho nechtěli, ale člověk nikdy neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
30.4.14 13:54

Jinak ahoj holky :mavam:
od včera do dnešního rána jsem sbírala moč do džbánků a přinesli mi je znova, protože tu bílkovinu v moči mám strašně vysokou a tak od zítra do pátka sbírám znova a v pátek už mám zůstat na lačno, protože kdyby ty výsledky byly stejný nebo horší, tak mi malou vyndají.. Tak holky držte pěsti, abychom to všechno s malou zvládli.. já už jsem fakt psychicky tak rozhozená z toho co semnou bude a nebude a lítání z jednoho vyšetření na druhé, že budu ráda, když by mi jí v pátek vyndali..
Určitě vám dám pak vědět co a jak a MOC VÁM CHCI PODĚKOVAT ZA PODPORU!!! :hug: Když jsem tady skoro celé dny sama a užírám se tím co bude a nebude, tak VY mi aspoň trochu pomáháte, že jste tady.. DĚKUJU!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
30.4.14 16:12

@papmark Ahoj :mavam: Tak to ti věřím ze už toho všeho musíš mit az nad hlavu.Ale nezoufej, mala je už na to připravena a tobě se uleví a az ji uvidis tak na to vsechno trápení zapomenes.My všichni už netrpelive čekáme az přijde ten den s velkým D. Držím palecky a uvidis ze to všechno dobře dopadne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
30.4.14 16:40

@papmark Nakonec to dopadne dobře a malou budeš mít brzo u sebe :) Držím palčeky.

Já byla dneska na kontrole a jelikož beru pračky abych se neotvirala tak mi dneska doktorka oznamila že malá odpovidá týdnum a když ješte vydržíme 2týdny tak už bude moct malá nasvet což mi přijde ve 35tt brzo. Jinak kope teda pořádne :lol: Už aby to všechno bylo zanáma a dopadlo to dobře. Tak se holky držme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.5.14 11:06

@papmark ahojky :kytka: držíme palečky, at jste obě v pořádku a zdravé..určitě to dobře dopadne..Hlavně se netrap a držte se holky, snad už to v ten pátek budete mít za sebou a uleví se ti a malou už uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
1.5.14 11:09

@Bodlinka 09 no právě mi holky taky říkali, že si mám raději jeden zabalit, že za trochu spánku dám pak cokoliv :) Ale myslím, že jestli půjdu na ten císař, tak malé stejně nebudu mít u sebe a budou mi ji nosit jen na kojení :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
1.5.14 12:08

@papmark moc na vas holky obě myslíme :hug: a držíme pesticky :kytka: hlavně pozitivně, to malá vycítí ;)

Já dudlik beru, avent silikonovy :-) ať si říkají co chtějí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí