Poradna duly
Jana Čurdová
@Dita.j. no tome ni nemluv, mám o malou hrozny strach
porodu se nebojím, jen o ni…
Poslední 2 týdny me navíc hrozně pálí na právě straně pod kůži je to jakoby u žeber a je to strašný
nevím, jak tomu ulevit, nevím, jestli to prdelka na něco tlačí, nebo mám raději někam zajít… ![]()
Tak to byla dneska noc. Malá se celá natahovala, aby mi ukázala jak je dlouhá. Bolí mě celé břicho a připadá mi jako by me bolela kýla, kterou mi operovali. A hlava ta mi asi brzo praskne, pořád bolí. Dneska toho mám plné kecky, ale když mala začne kopat tak jsem ráda že ji cítím. Byla den a něco celkem v klidu tak jsem z toho byla dost nervózní.
A co vy holky, jak vám je? Jdu pohladit toho našeho chlupáče, než zase začne tak krásně pršet.
@Bodlinka 09 u vas prší? Na jižní Moravě je 23°C a polojasno ![]()
Jinak me taky přijde, ze se mala už tolik nehýbe
asi ma už min místa, zvlášť když už ma 3 kg
spíš se jen tak prevaluje
ale jak nacpe zadek pod pravý žebro, tak mám pocit, že umřu
taková bolest, která mě i vzbudí
Al taky jsem šťastná, ze o sobě da alespoň vědět ![]()
Bolí tě hlava? Ty jo, tak to musím zaklepat
a pijes dost? Ta kýla se může projevit, mimco tam dost tlačí, tak hlavně nic a nikoho nezvedej! At s tím pak nemáš zase problémy ![]()
@Hanesi Tady jsou pěkné přeháňky a déšť, to je vždy síla. A pak vykoukne sluníčko a pohoda.Je teplo, ale ten déšť to je síla. Byla bych klidně na zahradě, mám se kam schovat, ale děti by tam nevydrželi a jsou nastydli, tak nechci riskovat.Piju celkem dost, ale zlobí me tlak i když beru prášky tak ho mám občas dost vysoko, tak doufám že to bude dobrý. Mám tu kýlu operovanou třikrát, dvakrát mi ji zhatili a potřetí jsem jela na specializovanou kliniku, už jsem se pak bála, už jsem tady nemusela být. No a když jsem si stěžovala atd. světě div se, papíry se stratili a pana doktora našli oběšeného, prý toho mel vic.No jo no co nadelame.
@marturka Tak to je hezké když si z toho umite dělat takhle legraci. Porod za 14dni jo? Hm, tak to bych brala taky.Jo a potřetí to bude rychlovka? No to bych taky chtěla zažít aspoň teď po páté.
, když je to doufám naposledy. Řekl ti doktor jak je mimi velké? Me ne, tak uvidim v pondělí.
@marturka je, tak ty už víš termín, to e super!
já chci takyyyyy!!! ![]()
Me čeká prvni monitor přesně za tyden, tak jsem zvědavá, nikdy jsem to nezažila ![]()
Holky, jak často se pak chodí? Ten první bude ve 35+2tt.
@Bodlinka 09 ty jo, tak to sis teda uzila s tou kylou
ani na doktory se holt nedá spolehnout, blbi, ze v případě jejich chyby jde pak o život…
proto bych tot povolání, nemohla dělat… ![]()
@marturka Tak uvidíš, třeba ti to vyjde.No já si vždycky vzpomenu na ten váhový odhad pár hodin před porodem a musím se smát. Prý tři, nebo maličko přez tři kila.
Po ty třetí operaci nemám pupík, tak si ze mě dělá manžel srandu, ze holt žádný diamant nebude no.
A děti koukali v tu dobu na seriál čarodějnice, nebo tak nějak a tam byl chlap bez pupíku a to prý nebyl člověk, ale byl z hlíny a poznalo se to právě podle toho že neměl pupík. Tak si ze me delaj občas srandu ze nejsem člověk.
@marturka Ne nezapomněli, ono se jim nechtělo, to mi řekli. Me to nevadí, akorát když si jdu třeba zaplavat, tak některé ty ženské které okukuji snad každého, tak pak tak divně koukaj
.No raději to nekomentuji. A plavky holt nosim v celku.
No mel 3650 a říkali kdyby byl v termínu tak by mel 4000.Porad jsem posílala muže skontrolovat váhu ze nemůže tolik vážit když říkali tři, nebo malo přez tři, tak se smál a říkal bud ráda ze nemá ty čtyři. Tak porad doufám ze to nebude mala dohanet za něj, ale vypadá to ze ne.
@marturka chtěla jsem se te zeptat, ty by jsi to možná mohla vědět. Jaký je rozdíl když se měří tlak tlakomerem na zápěstí, nebo tím na ruce? Od vcerejska mi celkem litá tlak dost nahoru, bolí me hlava a trochu se mi mota hlava. A to beru prášky na tlak.
@marturka no me čeká to samé
taky jsme měly v 34 tt odhad 2800, takže ted o týden později tbude už taky pres tři kila
no taky to už pěkně citm, jak je všude natlacena
Někdo to tak ma až těsně před porodem a někdo holt i měsíc ![]()
@marturka Dekuju.Budu měřit přez víkend a v pondělí uvidim u doktora.Po klukovi mám z toho trochu vítr, tak se asi víc hlidam a s vysokým tlakem mám problém od konce 6mesíce.
Jo holky tak si myslím ze ted už s tím nic neuděláte
Třeba se az tak úplně netrefili.
@marturka to vážně nevím
pevně věřím, že to nenechají dojít moc daleko
vždyť i proto mě dr. poslala už do porodnice, prý ze mi to případně vyvolají dříve, tak to jsem fakt zvědavá
jdu tam v patek, tak uvidim, co mi řeknou…
@marturka
no to asi jo, to by čuměl
ale jelikož jsem prvorodicka, tak budu as čumět taky ![]()
Zrovna nedávno jsem četla ze kdyby chlapi taky rodili, tak by ty porody vypadali úplně jinak a doktoři by se k nám chovali citliveji. Já už rodila čtyřikrát a ze by to byla nějaká výhoda, tak to sem vazne nepocitila. Naopak, protože pak rikaj no jo vy už víte co a jak atd.,ale každý porod byl úplně jiný a taky záleží koho u toho porodu člověk má. Druhý byl celkem ok, ale ty další nic moc. Takže ted se celkem bojím a už teď slyším ty keci, no jo popáté to půjde samo a vždyť ví víte co a jak atd.Byla bych rada kdybych se mýlila.
@Bodlinka 09 Hm, tak jak to tak čtu, tak asi žádná situace není ideální
možná je to ještě horší, ze víš jak to může bolet ![]()