Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoooj holky, mohu se k vám přidat? Koukám, že jsme si věkove blízko, to jsem moc ráda. Je mi 24 a občas mě napadá jestli není ještě moc brzy
. Nerada říkám snažíme, takže necháváme tomu volný průběh 5 měsíc
.
@Sněženka25 ahojky ![]()
@Sovička92 ahoooj
no mě tahle myšlenka napadá neustále, jestli není moc brzy. Musím k zubaři na jeden zákrok, to bude na delší dobu (řešení implantátu). Pořád něco. ![]()
@Sovička92 Ahoojky
no ja si myslim, ze vek nehraje moc velkou roli, teda pokud neni tezene treba 17
Zalezi na tom jak je zena pripravena a jestli dokaze v budoucnu miminku doprat vse co potrebuje
myslim ze predevsim zalezi na povaze zeny ![]()
@Nelinka2 Take me to ted ceka, v mem veku ale bohuzel na vsechny predni 4 horni zuby
u nas bohuzel dedicne.. Pouzivam pastu Elmex, ustni vodu, jako mala jsem brala i na zuby prasky ale bez uspechu. Je to des a pro me hlavne ostuda ![]()
Ahoj holky, ráda se přidám
Sice jsem trošku starší než vy (35) ale jsem na trní a těším se jak když mi bylo 20
![]()
@Nicollka1993 jaká ostuda?-za to přece nemůžeš ![]()
@miluver vítej! ![]()
@Bíluška díky:)
@Bíluška píše:
„@Nicollka1993“ Nikčo a chodíš na dentální hygienu? Já mám gen. taky blbé zubya moje mi říkala, že to není vůbec o drahé pastě a vodě( stačí prý obyč, ústní ti ničí v puse zdravé bakterie) ale o technice čištění..ona sama i její rodina používají obyčejné pasty z Lidlu a zuby mají super
+ zubní nitě a mezizubní kartáčky:)
Aha, mě právě tuto pastu doporučila i kartáčky ale bohužel.. Mám už 2× převrtávanou stoličku a ted se tam stejně kaz udělal znovu a opět na jiném místě, zachvilku už taky bude na korunku.. čistím i přes dásně jemně ale k ničemu ![]()
@Nicollka1993 no já nemám založené dvojky nahoře… jako každý mi říká oukej, to je v pohodě. Ale přece jen se bojím, že se mi vytvoří mezi zuby rozestupy což bych nepřežila.
Jenže 20tis jeden implantát + rovnátka určitě a ještě nějaký léčby okolo
uff
Mimi asi odložíme… ![]()
@Nelinka2 Jo tak ty ceny jsou mazec.. já dám za horní můstek 30 000,–, vytrhá mi i nervy at mám klid.. Už to mám naplánované, jdu za dva týdny na první zákrok, takže do možného těhu to rozhodně stihnu.. chci mít zuby v pořádku něž otěhotním
A ještě mi z těch veder začla blbnou ms, jako by toho nebylo málo..
Tak já se tedy taky představím
Příští týden mi bude 29. Mám skoro tříletého kloučka a už od října se snažíme o druhé…bohužel neúspěšně…„zadařilo“ se nám v dubnu, ale skončilo to mimoděložním těhotenství a přišla jsem i o jeden vejcovod…no a v červnu se zadařilo znovu, ale potrat… Kvůli jednomu chybějícímu vejcovodu mám teď šanci jenom ob měsíc a ještě navíc mám Leidenskou mutaci, při které jsou potraty dost časté…takže čekání to je a ještě asi bude dlouhé ![]()
@Sněženka25 Ahojky, moc mě mrzí čím sis prošla a jaké to mělo následky
a přemýšleli jste třeba o nějaké pomoci? kdy by Vám dobu čekání zkrátilo třeba IVF? ![]()
@Nicollka1993 Doktor mi řekl, že evidentně plodní jsme a že holt takové věci se stávají…takže zatím to víc neřešíme…ale pokud by se dalších pár měsíců nedařilo, tak bychom šli do CARu to pořešit.. ![]()