Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Terysek30 ja ovu sleduji, merim si bazalku a sleduji hlen
a po pravde se mi nezda, ze bys takhle brzo po MS mohla mit ovu, jako nerikam ze ne, kazda to mame jinak, take zalezi jak dlouho mas MS, zkus si propocitat 1. den MS a kolikaty den by pripadne byla ta ovu, u me to vetsinou bylo cca 15 - 17 dni od 1. dne MS
a co se tyce hlenu ten hlen v prubehu ovu je prusvitnej (skelnatej), ale ne ridkej (omlouvam se za detail) ale mel by se proste tahnout, takze neni 100% vodovej, spis taznej…
v dobe, nez jsem zase cca 2,5 roku brala HA, jsem prave pouzivala tuto metodu pro plodne a neplodne dny, takze spolu s merenou bazalni teplotou jsem temer jiste vedela, kdy bude ovulka. A muze se stat, ze spolu s ovu mas i lehke spineni - tj priznak vysoce plodnych dnu…
tak snad jsem ti aspon trosku poradila ![]()
@mandlicek píše:
@Sunnyesstak drzim palce
a za jak dlouho bys mela vedet, jestli jste meli uspesny mesic?
Ahojky, podle té těhu kalkulačky, bych si měla test udělat 2.11., ale dneska na mě sedla nějaká rýma a trošku začínám pokašlávat, tak doufám, že se nic nepoto. Ale při prvním dítku jsem takhle po oplodnění měla ATB a taky bylo všechno v pohodě, tak snad to vyšlo! ![]()
@mandlicek no od prvního dne ms to bylo 6 dnů a byl přesně takovej jako řikáš, skelnej a tažnej. Přesně jak píšeš no.
@Terysek30 ty mas ty rozhazene cykly, vid? jak jsi psala uz driv v diskuzi… hele jako takhle, urcite to neni nemozne, hlavne, kdyz mas treba jeste nepravidelnou MS… ale otazkou je, jestli mas ovu jako takovou, zkousela jsi v prubehu od vynechani HA nejake ovu testy? mozna by ti pomohlo i mereni BT, ja si ji merim v puse pod jazykem a rekla bych, ze je to celkem presne… protoze muzou byt kolkrat i ruzne vykyvy v mesici… a to se tyka i hlenu, treba ze najednou ti vylitne teplota o 0,3st. ale bez hlenu, nebo naopak mas hlen ale bez vyvysene teploty…
obcas si telicko dela co chce
a aby se pak v tom jeden vyznal, ja si prave delam graf podle jedne knizky, do ktereho si tak nejak vse zapisuju a pak mam moznost se zpetne podivat, jak to bylo minuly mesic…
pridala jsem ti sem ofoceny graf, ktery je v te knizce… jukni na to, kdyz si budes chtit zacit taky delat zaznamy
@Sunnyess píše:
Ahojky, podle té těhu kalkulačky, bych si měla test udělat 2.11., ale dneska na mě sedla nějaká rýma a trošku začínám pokašlávat, tak doufám, že se nic nepoto. Ale při prvním dítku jsem takhle po oplodnění měla ATB a taky bylo všechno v pohodě, tak snad to vyšlo!
snad jo
pak se urcite pochlub
a vydrzis se neotestovat do 2.11.? ja bych asi zapasila sama se sebou ![]()
@mandlicek jo jo přesně tak, no asi to tenhle měsíc nechám, budu jen pozorovat hlen a uvidim který den přijde ms. A kdyžtak od příštího měsíce začnu měřit. Ale zase je fakt že někdo má ovu takhle brzo normálně a já dřív nikdy nesledovala kdy je nebo neni. Takže možný je všechno. No uvidíme ![]()
@Terysek30 jj
kazda to proste mame uplne jinak… ale jestli budes od dalsi MS zacinat s tim merenim, tak zacni od 1. dne MS (ne spineni) a uvidis
ja se sice takhle sleduju ale tj tak vse
rozhodne podle toho neplanujeme
jakoze abychom se presne trefili do toho plodneho dne… ted jsme si rekli, ze tomu nechame volny prubeh, i kdyz mozna tomu trosku dopomuzu ![]()
@Sunnyess
Ahojky, my pracujeme na prvním.
Teď máme za sebou první měsíc snažení a dneska nečekám MS
Ale as by byl zázrak, kdyby to vyšlo hned.
@mandlicek malinká nenápadná dopomoc
no uvidíme, pokud by to byl opravdu ten plodnej tenhle měsíc tak by to vyšlo krásně páč
bylo v sobotu. Máme to těžší, pač přítel jezdí po montážích tak jezdí domu na víkendy, v pátek občas ve čt. ![]()
@Terysek30 jeeeeeeeeeee
tak to drzim palce, aby se to podarilo
a snad vam to vyjde
![]()
my to mame taky obcas vtipne, protoze s pritelem zrovna pracujeme na stejnem projektu, takze kolikrat prijdeme z prace a jakoze vaaaaaaaazne neni chut na nejake
a pak se k tomu premahat se nam taky nechce
no ale snad to pujde a kdyz budu mit zrovna ovu dny tak nam vyjde nase ![]()
holky a mam takovou otazku… moje doktorka mi doporucovala, abychom meli
kazdy 2. den
ale jako my to teda asi nejsme schopni dodrzet, s nasi pravidelnou - nepravidelnosti… ![]()
@mandlicek píše:
snad jo![]()
pak se urcite pochlub
a vydrzis se neotestovat do 2.11.? ja bych asi zapasila sama se sebou
Určitě dám vědět, myslím, že teď tady budu s Vámi častěji.
Noo pokusím se to vydržet! ![]()
@mandlicek no kéž by, uvidíme..
Každeý 2. den se to doporučuje myslim k tomu aby byla větší šance na těhu a taky že dva dny se snad považujou optimální na dozrání spermií, častější se snad nedoporučuje. Ale myslim si, že je rozhodně lepší mít
méně častěji a s chutí než každý 2. den s tím že prostě musíme. To my bychom teda s každým druhým dnem absolutně neuspěli, když se je přítel téměř celý týden pryč… ![]()
@Sunnyess
jou jou
ja tu taky budu casteji, takze doufam, ze si postupne do Vanoc budeme vsechny gratulovat k // ![]()
@Terysek30 jj, tak to doporucovala doktorka, ze pokud budeme mit
kazdy 2. tak rozhodne ovu nemineme ![]()
ale jak pises, radsi si pockam delsi dobu, nez se trefime, nez mit ten premahany a nuceny
a pak to cele brat vlastne jako povinnost…
@mandlicek přesně tak, ještě tak tohle z povinnosti a nakonec si to zprotivit. To by tak scházelo
to bychom to dopracovaly ![]()
Ahoj holky, tak jsem denska nějaká divná, hlava bolí, takovej tupej pocit mám, žaludek taky takovej nějakej divnej, v noci jsem nemohla pořádně spát, tak nevim co je to dneska za den.
Holky ty co sledujete ovu (já teda zatim ne) je možný aby ms skončila ve čt a ovu byla těsně tak nějak po? V pátek-sobota jsem totiž měla řídkej průsvitnej hlen, co jsem tak četla tak by tak nějak takhle měl vypadat plodný hlen. Co myslíte? že by takhle brzo po ms?