Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AJKAZ: je to hrozná diskriminace
I když hodně blbý taky je, jak vidim u kamarádky, sehnat práci na takovou pracovní dobu, abys dítě vůbec stihla vyuzvednout ze školy/školky. Je to všechno nějak dementně zařízený. Prd nás tady podporujou. Prachy škrtí kudy chodí a nikde nemáme zastání.
Držim moc palce, abys našla dobrou práci, která ti bude vyhovovat a která tě jako maminku spíš podpoří, než bude diskriminovat.
ŠKOLKA: Já mám ze školky vůbec hrůzu. Natálku mi nezvali a ani zrovna moc neplánují vzít. Nemáme tady trvalé bydliště a dětí je opravdu hodně. Ani podle jejich bodového systému se i s plným počtem všichni nedostanou. A já nemám šanci nasbírat ani jeden bod. A abych denně dojížděla 20 km tam a 20 zpátky do školky v našem trvalém bydliště bych se asi nedoplatila ![]()
Teď by školka Natálce vyloženě prospěla. Ale nedá se nic dělat, alespoň jsem doma se Samem, jenže co bude až jí bude okolo těch 5 let a oni mi jí stejně nebudou moct vzít? Jako fakt jsem na tohle zvědavá a mám z toho děs a hrůzu. ![]()
Jahudko, presne o to jde… Je naprosto nemozne, abych stihala vyzvedavat malou ze skolky a zamestnavatele nemaji potrebu vychazet maminkam vstric, takze mam smulu ![]()
Hele, ale jsou firmy, které už zavedli dokonce vlastní školky… většinou jsou to ty velké, kde je hodně dětí. Tak by možná nebylo marné se dívat jen po těch větších a zjistit si, která tu možnost nabízí. To je ideální. Když se něco děje, tak tě zavolají a jsi tam hned a jsou tam podle potřeb zaměstnavatele.
JINAK PŘEJI VŠEM HEZKÝ NOVÝ TÝDEN ![]()
Tak kdepak vás všechny mám? ![]()
Včera jsem nenápadně otevřela téma mimi… no a jak myslíte, že to dopadlo
napřed to bylo docela nadějný a pak z něj vypadlo, že je připravenej psychicky, ale finančně ne…
já neměla sil to nějak rozebírat a přesvědčovat ho, že se to dá zvládnout… páč vim, že to u něj je beznadějný v týhle fázi ![]()
AJKAZ: tak jsem koukala na ten únor a máš pravdu, chodila jsem tam
Je to hrozně zvláštní to číst po tolika letech
Jak jsme byli takový nezkušený a vyjukaný ze všeho ![]()
Jahudka84 píše:
Tak kdepak vás všechny mám?Včera jsem nenápadně otevřela téma mimi… no a jak myslíte, že to dopadlo
napřed to bylo docela nadějný a pak z něj vypadlo, že je připravenej psychicky, ale finančně ne…
já neměla sil to nějak rozebírat a přesvědčovat ho, že se to dá zvládnout… páč vim, že to u něj je beznadějný v týhle fázi
Ahoj, jsem tu, ale nějak nestíhám… mám tu kopu prádla na žehlení a už se asi hodinu přemlouvám, abych ho vyžehlila, začala jsem už v neděli, vydržela jsem u toho asi 20 minut a pak vytáhla žehličku zase z elektriky
navíc jsem včera převlíkala postele, tak bych měla vyprat i to, ale tááák se mi poslední dobou nic nechce
jsem nějaká utahaná a líná.
Jinak děkuji za nabídku ohledně té svatby, určitě to tu s tebou budu konzultovat, ale spíš až tak po novým roce, přijde mi všechno ještě brzo… Ale na serveru beremese mám svoje albíčko , kam jsem dala pár fotek, co se mi líbí ![]()
Ahojky,
já jsem tu trochu šílená, páč mám totálně zasekanej počítač a těžce tu s ním válčím ![]()
SHARANE: znáš to, práce neuteče
Taky se přemlouvám k žehlení, ale dokud budou ty vedra, tak mě k tomu nejspíš nikdo nedostane ![]()
A o lenosti mi povídej… někdy bych si dala pár facek
![]()
Ono jak na co je dost času. Někdy bývá v těch letních termínech problém se šatama, že jsou hodně rozpůjčovaný. Ale pokud budeš mít třeba vlastní nebo taky záleží odkud jsi, tak je to pak jedno. A další věc je místo. Nevim, kde se chcete brát, ale pokud by to bylo něco oblíbeného na svatby, tak by termín mohl být taky obsazený, takže tyhle 2 věci by to chtělo min. zjistit, jestli je má smysl řešit teď nebo to klidně počká.
Mimochodem ty šaty, co máš v albíčku jsou úúúúžasný
Ani nevim, který bych si vybrala ![]()
Jééé, já ti tak závidim, vdávala bych se hned znovu
Hrozně bysme si chtěli na 10. výročí udělat takovou obnovovací svatbu a zopáknout si to… a taky trochu po svým, všechno nebylo tak, jak mělo být. Akorát je to otázka financí a s těma to moc nevypadá. Je to už za 3 roky
No, uvidíme, jeden nikdy neví, co bude.
Nu, já nějak moc nestíhám, teď jsme měli na víkend přítelovu dceru, tak jsem byla v jednom kole a na internet nebyl čas. Od středy jdu do práce, už se těším, ale zase na druhou stranu mám i jisté obavy z nejistého - jaké to tam bude, jaké budou spolupracovnice, jaká bude vedoucí, jestli mě to bude bavit apod.
No, moc na to myslím…
Jinak jsem začala uvažovat o svatební cestě, tak jsem zvědavá, co nakonec vybereme. Příteli se moc nechce lítat a autobusem taky jet nechce (to nechci ani já), autem se mi taky moc nechce, takže asi se bude muset překonat a poprvé v životě vlézt do letadla ![]()
SHARANE: s prací moc moc moc držim palečky, aby vše bylo super. Dovedu si ten stres živě představit. Já z toho mám hrůzu už teď
a dobře vzpomínám když jsem nastupovala na ten přivýdělek, co teď mám… nervy totálně v kýblu ![]()
Koukám, že hned svatba připraví několik možností, jak se ukáže, jestli dokážete něco společně vyřešit a dělat kompromisy
Jsem zvědavá, co vyberete. Já mít penízky, tak rozhodně nějakou exotiku ![]()
Tak kdepak vás všechny mám?
Už jste to se mnou vzdaly? ![]()
U nás je to pořád jak na houpačce. Manželovi z toho taky už dost hrabe a to se s ním o tom bavím jen když sám začne.
Tuhle jsem mu říkala, že mu musím říct dobrou zprávu, tak na mě vybafnul, jestli jsem těhotná a byl jak sluníčko… ovšem takhle to chodí teď skoro denně v nějaké situaci… nadšení a touha stoupá… ovšem pak mu přeskočí na racionální stránku mozku a je to v prdeli
Dneska mi řekl, že to vidí tak za 5 let… i kdyby se to povedlo hned, tak od Sama bude 7 let a to fakt nechci… takže jestli se nestane zázrak (třeba, že vyhrajeme auto nebo milion
nebo náhodou otěhotním), tak se nejspíš můžu se třetím dítkem rozloučit ![]()
No nic, musela jsem se zase vykecat. Dost se to u nás teď řeší-neřeší, tak mi z toho je tak nějak všelijak ![]()
HOLKY POZOR!!!! Dneska jsem jen tak při nákupu měla s manžílkem rozhovor a říkala jsem mu, že to s tím autem prostě zvládneme, že jsem se tu bavila s x maminama, co to tak taky dělají a že ostatní věci máme a bla bla bla… no a on se mě zeptal, kdy teda do toho chci jít. Tak jsem řekla, že bych chtěla do léta otěhotnět a fakt se snažit tak od ledna a on v podsatě řekl, že jo… že to sice ještě probereme, jestli ty finance fakt zvládneme, ale v podstatě to odsouhlasil
Tak držte palce ![]()