Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pravdou je, ze mas ještě dost casu
třeba si to manžel sam rozmyslí. Já musela zatlačit, ptz i me tlačil CAS…
Me je 36 děti máme 2 13 a17 let loni jsem mela zamlkle těhotenství zanrok jsme na to hupsli znovu a já o mimimprisla kvůli vrozené vadě v 16 tydnu já chci další „pokus“ on ne myslis ze ho donutim sama jsem zvedava jak se to u nás vyvine. Dej mu čas třeba bude chtít později netlac na něj syna mas ještě celkem malého a jsi mladá určité ještě budete mít další dítko časem.
![]()
@Anonymní píše:Zatím jsem nečetla dál, ale tohle by mohl vyřešit dopis - ale pozor - bez obviňování a zejména v duchu - já se cítím tak a tak ale nechci, aby ses z toho ty cítil špatně, jen bych ráda abys věděl jak to teď mám, zajímalo by mě jak to cítíš/vidíš alespoň do budoucna ty apod. A určitě ne stylem ty děláš/neděláš to a tamto atd. Prostě co nejvíce diplomaticky ve vztahu k sobě samé a tvému emocionálnímu rozpoložení, aby pochopil jak tě ty asi až obsesivní myšlenky na druhé dítě trápí. Osobně tvé pocity chápu, i to že to vidíš tak černě, ale není ti 40 a naději na další dítě se stejným otcem bych ani v nejmenším nezatracovala. Jen je to teď asi docela žhavé a „iracionálně“ přecitlivěle vnímané téma na straně vás obou. Třeba tvůj postoj pochopí a pomůže ti odvést pozornost někam jinam a třeba už za rok za dva budeš zase v očekávání, hlavně se dozvědet, jak to bez zbytečnejch emocionálních výpadů vnímá on - osobně beru nejistotu jako snad to nejhorší, co může ve vztahu být
@vodolejkaDekuji za pochopeni, v tuto chvili je pro me vecnost cekat kdy a jestli se vubec rozhoupe. Kdyby se mnou aspon rozumne dokazal o teto veci mluvit.Ale on hned, ze ja chci hned druhe a bla bla, dal uz pak vypinam a nevnimam ho.
Asi sem si spatne vybrala.
@Anonymní píše:
Necham to na nejaky cas byt a uvidime.Nic jineho ani delat nemuzu.Mam synka, je to moje stesti. A jsem za nej vdecna.
pokud jsi schopná se na to vážně alespoň toho půl roku nesoustředit, vyčkala bych s dopisem až jako záchranné řešení v momentě, kdy by z manželovy strany nenastala změna stavu/přístupu/ochoty o tom s tebou komunikovat, či v případě strachu z neschopnosti o tom mluvit bez vyhrocenejch emocí.
Bud ráda že budeš mít trochu svobody a nehroť to
ještě si užiješ být uvázaná u dětí ![]()
@stáťáva píše:
Me je 36 děti máme 2 13 a17 let loni jsem mela zamlkle těhotenství zanrok jsme na to hupsli znovu a já o mimimprisla kvůli vrozené vadě v 16 tydnu já chci další „pokus“ on ne myslis ze ho donutim sama jsem zvedava jak se to u nás vyvine. Dej mu čas třeba bude chtít později netlac na něj syna mas ještě celkem malého a jsi mladá určité ještě budete mít další dítko časem.![]()
@stáťáva
Me hlavne mrzi to, ze jde o druhe dite, on na to kouka, jako bych chtela 5te prinejmensim. Prece 2 az 3 jsou prumer.
Treti stopro nebude, jelikoz by to uz chtelo vice finance atd. Prave proto chci aby byly 2 deti brzy po sobe. Vzdyt budou mit jen jeden druheho.Vim,ze vekovy rozdil nezaruci super vztahy, ale alespon v detstvi budou partaci.Ja mam sourozencu nekolik. V dospelosti uz to neni ono, ale detstvi bylo super.Rada na to vzpominam. S bratrem jsme o 3 roky, dalsi bracha za 2 dalsi roky a to uz jsem ho vnimala jako maleho. ![]()
@zcela_anonymni_nick Ten napad s dopisem zni dobre, necham si ho do rezervi, kdyz bude,,nejhur". ![]()
@siamka7 Ono mit 1 nebo 2 deti mi neprijde jako rozdil. Uvazana jsem uz s jednim. ![]()
@hanka.br. píše:
To si možná myslíš ty, ale rozhodně tak nepůsobíš. Určitě máš ještě půl roku času - nebo ne? Jsi na nejlepší cestě ho otrávit docela.
Chapu.
Jemu se to urcite jevi tak, ze prudim a chci dosahnout sveho, ikdyz se tvarim, ze ne.
@Klementyna Chce druhe dite az casem, ale uz mi nedokaze rict co to je casem.Kdyz mu reknu, ze druhe dite nechce, rekne, ze to neni pravda.
no chudák tvůj chlap teda… se mu vůbec nedivím, že se s tebou o tom nechce bavit
dítě musí chtít oba a tím, že na něho tlačíš, jeho nechuť do druhýho jenom prohlubuješ
a ano, tlačíš na něj, i když tvrdíš že ne ![]()
@Attila8 Tak to neni, ja dite chci kvuli sobe ne ostatnim.Jen to, ze ted jsou kolem me snad vsechny tehotne, umocnuje moji beznadej, protoze vidim, ze jinde dalsi dite problem neni.
Je to to same, jako kdyz si neco velmi prejes a vidis, ze vsichni kolem tebe to maji a ty mas cekat.Je to hrozne.