Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@zcela_anonymni_nick Jenze v nasem pripade muzu jen delat, ze problem nemame. Jelikoz on se o tom nechce bavit. Takze on bude spokojeny, ze ma klid a me to bude o to vice stvat.
no na druhou stranu se úplně nedivím přehnaným reakcím z jeho strany - navíc jsem samozřejmě nebyla přítomna žádnému vašemu rozhovoru na toto téma, abych mohla cokoli posuzovat. V tomto případě bych asi i vyhledala psychologa, třeba vám i praktická napíše doporučení.) Je to jistě těžký pro oba z vás - zejména pokud je to už tak vyhrocený, že o tom spolu nedokážete normálně komunikovat.
Vidíš, to bude dobrý cíl
A až budeš ve formě můžeš si pak rýpnout, že se třeba jiný tatínek najde - vtip ![]()
@zcela_anonymni_nick To jsem navrhla, ze pujdem do poradny, on ale odmita, pry nikoho nepotrebujeme. Nekdy se vazne chovam dost impulzivne.
@jowana Ja uz ten vtip zminila.
Rekla jsem, ze kdyz neni schopny, najdu si lepsiho.
@Anonymní píše:
@hanka.br. Zadna slava to neni.Ma prumerny plat a ja Rd, taky mame hypoteku.Pisu pravdu, jinak by nemelo smysl neco resit.
Za těchto podmínek bych druhé dítě pustila z hlavy. Když se na to podíváš rozumně, máte se dost co otáčet, abyste zabezpečili jedno dítě. Chápu, že touha po dítěti je silná, ale polož si otázku, proč ho vlastně tolik chceš. Abys nemusela do práce? Abys znovu prožila těhotenství a kouzelné chvíle zžívání se s miminkem? Protože jsou těhotné kamarádky? Nebo abys měla možnost své děti slušně a v klidu zabezpečit a dopřát jim klidné dětství bez starostí, co jim dáš do talíře? Abys měla dítě s milovaným člověkem nebo klidně s Frantou odvedle? Utřiď si myšlenky, dej na papír svoje i jeho argumenty a nech rozum rozhodnout.
No, to už bude vážně posedlost
Fakt by neuškodilo přejít na myšlenku jednoho dítěte a začít pracovat na sobě a užívat si dítě co máš.
@Anonymní píše:
@zcela_anonymni_nick To jsem navrhla, ze pujdem do poradny, on ale odmita, pry nikoho nepotrebujeme. Nekdy se vazne chovam dost impulzivne.
já vám vykám, tak budu tykat - neva? já myslela ty sama - jeho z této diskuze alespoň na čas zcela vynechat a až na to později dojde z komunikace s manželem zcela vynechat i emoce. psycholog ti může pomoci jednak s tím, jak se zbavit obsesivních myšlenek, ale i s tím jak racionálně formulovat co přesně cítíš a až manžel vychladne, mu pak budeš schopná lépe, jasněji a možná i jeho jazykem sdělit, co cítíš a oč ti konkrétně jde. Hlavně bych se vyvarovala jakejchkoli narážek - to o těch těhotnejch v obchodě bylo fakt dost zbytečný.
@hanka.br. Proste chci druhe dite. Sourozenec je to nejlepsi co muze syn dostat. Partner je rozumnejsi zrejme nez ja.Resi finance, jestli bude na vysokou.
a jestli bude druhe dite zdrave, co kdyz umre, co budu delat.Ja si zas odmitam to zle pripustit.
@zcela_anonymni_nick Jo tykej mi.
Ja vim, ze mam nemistne poznamky, ale v tu chvili si musim rypnout.Toho psychologa zvazim.
Holky vubec me nenapadlo, te je vlastne problem ve me.
Sem cekala, ze me tu vsechny politujete.
@Anonymní píše:
@hanka.br. Proste chci druhe dite. Sourozenec je to nejlepsi co muze syn dostat. Partner je rozumnejsi zrejme nez ja.Resi finance, jestli bude na vysokou.a jestli bude druhe dite zdrave, co kdyz umre, co budu delat.Ja si zas odmitam to zle pripustit.
Bohužel, život není jen to, co chceme, ale hlavně co máme. Měla by ses soustředit na dítě, které máš a které existuje a nezabývat se v první řadě dítětem, které nemáš a jenom chceš. Na dítě jsou potřeba dva, takže ti nezbývá, než svého partnera respektovat a nechat mu příležitost rozhodnout o tom, kolik dětí přivede na svět a uživí.
Jinak zjistuju, ze je hrozne, kdyz se clovek musi ridit rozumem.
Diky holky, otevrely jste mi oci. Nechci delat dusno v rodine.
@jowana Musim se zamerit na neco jineho. Potrebuju zhubnout, tak zapracuju na sobe.