Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já jsem s přítelem přes tři roky a děti zatím neplánujeme.Každý má prostě své priority, jiný žebříček hodnot… Já jsem teprve nedávno začala pracovat, takže chci získat ještě nějakou praxi, našetřit peníze, užít si života ve dvou.
My jsme s přítelem ohledně dětí za jedno, což je moc fajn.
Z mých kamarádek budu asi mezi posledními, kdo bude maminkou, ale my chceme miminko až kolem třicítky (přibližně asi za tři roky).
Ale tady jde o to, co chce zakladatelka, ne? Ona nic o tom, že chce získat praxi, nebo jezdit po dovolených, budovat kariéru, nepíše. Jen jsem napsala, ze všichni chlapy nepotřebují čekat do 30, než si dostatečně užijí. Jsou i takový, pro které je přesnější rodina a chtějí ji brzy. Zakladatelcin přítel jasně řekl, že ještě dítě nechce. Před tím jí ale slíbil se po 2 měsících snažit. Není to vůči ní sobecké? Co znamená ještě nechce. Může čekat rok, dva, 5 let, 10. Pokud by se můj partner nevymáčkl, byl by to pro mě jasný signál, že mám hledat jinde. Pro mě je rodina a děti na prvním místě a to by mi žádná kariéra nevynahradila. Zakladatelku chápu. Také bych byla nešťastná. Mě ale naopak přítel do druhého přemlouval
jsme na stejné vlně a to je důležité.
Já jsem s přítelem přes tři roky a děti zatím neplánujeme.
Každý má prostě své priority, jiný žebříček hodnot… Já jsem teprve nedávno začala pracovat, takže chci získat ještě nějakou praxi, našetřit peníze, užít si života ve dvou.
My jsme s přítelem ohledně dětí za jedno, což je moc fajn.
Z mých kamarádek budu asi mezi posledními, kdo bude maminkou, ale my chceme miminko až kolem třicítky (přibližně asi za tři roky).