Chci péct štrůdl ale nemám pečící papír

Nowena
11.9.19 18:16

Chci péct štrůdl ale nemám pečící papír.

Ahoj, název diskuse mluví za vše. Jsem doma sama s batoletem, ta se cachtá ve vaně a já dneska zapomněla koupit pečící papír, do obchodu se už nedostanu. Chci dělat jen rychlý štrůdl z listovýho těsta, myslíte že bude vadit když to položim bez papíru na plech? Jak to případně vyřešit? :think:

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1566
11.9.19 18:17

Napadá mě trosku ten plech pomastit máslem

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
872
11.9.19 18:17

@Nowena
Staci vymazat olejem :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
956
11.9.19 18:20

Štrůdl peču normálně bez papíru, stačí pomazat plech. Jen doufám, že píšeš z mobilu a jsi v koupelně s tím cachtajícím se batoletem a nenechala si ho bez dozoru :cert:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7121
11.9.19 18:21

Já dávám štrůdl (z kupovaného těsta) odjakživa jen na plech bez ničeho a nikdy se mu nic nepřihodilo…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1566
11.9.19 18:22

@Miraklo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne asi ho nechá ať se utopí :zed: :zed:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4418
11.9.19 18:25

Pomazat máslem, sádlem, nebo olejem a vysypat moukou. U štrůdlu to možná nebude takový problém, ale když jsem poprvé asi ve 12ti letech v neděli ráno pekl bábovku a po vymazání formy jí nepoprášil, při vyklápění se mi potrhala… :roll: 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3141
11.9.19 18:33

Listove testo je samo o sobe tak tucne, ze pokud se tam nepripece stava z jablek, jde to ze smaltovaneho plechu normalne dolu

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Nowena
11.9.19 18:35

Super díky za rady! Radši to máznu máslem lehce :lol:

@Miraklo samozřejmě, kdybych se byť jen otočila, měla bych z prcka žraloka. Jsem na telefonu naťukala dotaz a pak byla bublinková válka. Na doktora jsem já :jazyk:

  • Citovat
  • Nahlásit
1039
11.9.19 18:37

Pod štrůdl mouku nesypat, jenom vymazat plech. Když jsem byla malá, tak pečící papír neexistoval (nebo jsme alespoň tady nevěděli, že existuje) a štrůdl jsme normálně pekli. :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4418
11.9.19 18:41
@magratka píše:
Pod štrůdl mouku nesypat, jenom vymazat plech. Když jsem byla malá, tak pečící papír neexistoval (nebo jsme alespoň tady nevěděli, že existuje) a štrůdl jsme normálně pekli. :D

Za nás pečící papír taky nebyl. Na štrůdl jsem moc línej, já občas dělám jen bábovku nebo nějakou jednoduchou litou buchtu… 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
956
11.9.19 18:59
@-Sára píše:
@Miraklo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne asi ho nechá ať se utopí :zed: :zed:

No ono by ses divila, ale i takové matky jsou bohužel. Vím o případu, kdy matka dala dvouleté dítě do vany a v klidu si šla zapálit cígo :(

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
137
11.9.19 19:44

@Nowena Já vždy pekáč pomažu sádlem a to je mňamka :dance: Pečicí papír nepoužívám

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1023
11.9.19 19:44

Páni, bez papíru ani ránu a jak se to asi dělalo, když papír nebyl, že? normálně se peklo

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8665
8.10.19 04:48

Taky bych trochu plech něčím mazla, co máš doma, nebo trochu oleje rozetrit maslovackou, takhle vymazavam formu na bábovku. Strudl dělám nejradši z list. testa, co se uz prodává i s papírem rozválené :lol: :mavam: Maji i na pizzu ale ne všude no… Akorat mě pak ten pečící papír rozčiluje, jak se na to nalepi zespoda, když vytece trochu šťávy - jablek dávám fakt hodně a i když je vymackam a stavu sliju, vždy tam něco zůstane a pak se to prichytava :zed:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama