Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Štrůdl peču normálně bez papíru, stačí pomazat plech. Jen doufám, že píšeš z mobilu a jsi v koupelně s tím cachtajícím se batoletem a nenechala si ho bez dozoru ![]()
Já dávám štrůdl (z kupovaného těsta) odjakživa jen na plech bez ničeho a nikdy se mu nic nepřihodilo…
Pomazat máslem, sádlem, nebo olejem a vysypat moukou. U štrůdlu to možná nebude takový problém, ale když jsem poprvé asi ve 12ti letech v neděli ráno pekl bábovku a po vymazání formy jí nepoprášil, při vyklápění se mi potrhala…
![]()
Listove testo je samo o sobe tak tucne, ze pokud se tam nepripece stava z jablek, jde to ze smaltovaneho plechu normalne dolu
Super díky za rady! Radši to máznu máslem lehce ![]()
@Miraklo samozřejmě, kdybych se byť jen otočila, měla bych z prcka žraloka. Jsem na telefonu naťukala dotaz a pak byla bublinková válka. Na doktora jsem já ![]()
Pod štrůdl mouku nesypat, jenom vymazat plech. Když jsem byla malá, tak pečící papír neexistoval (nebo jsme alespoň tady nevěděli, že existuje) a štrůdl jsme normálně pekli. ![]()
@magratka píše:
Pod štrůdl mouku nesypat, jenom vymazat plech. Když jsem byla malá, tak pečící papír neexistoval (nebo jsme alespoň tady nevěděli, že existuje) a štrůdl jsme normálně pekli.
Za nás pečící papír taky nebyl. Na štrůdl jsem moc línej, já občas dělám jen bábovku nebo nějakou jednoduchou litou buchtu… ![]()
@-Sára píše:
@Miraklo![]()
![]()
ne asi ho nechá ať se utopí
![]()
No ono by ses divila, ale i takové matky jsou bohužel. Vím o případu, kdy matka dala dvouleté dítě do vany a v klidu si šla zapálit cígo ![]()
@Nowena Já vždy pekáč pomažu sádlem a to je mňamka
Pečicí papír nepoužívám
Páni, bez papíru ani ránu a jak se to asi dělalo, když papír nebyl, že? normálně se peklo
Taky bych trochu plech něčím mazla, co máš doma, nebo trochu oleje rozetrit maslovackou, takhle vymazavam formu na bábovku. Strudl dělám nejradši z list. testa, co se uz prodává i s papírem rozválené
Maji i na pizzu ale ne všude no… Akorat mě pak ten pečící papír rozčiluje, jak se na to nalepi zespoda, když vytece trochu šťávy - jablek dávám fakt hodně a i když je vymackam a stavu sliju, vždy tam něco zůstane a pak se to prichytava ![]()
Ahoj, název diskuse mluví za vše. Jsem doma sama s batoletem, ta se cachtá ve vaně a já dneska zapomněla koupit pečící papír, do obchodu se už nedostanu. Chci dělat jen rychlý štrůdl z listovýho těsta, myslíte že bude vadit když to položim bez papíru na plech? Jak to případně vyřešit?