Chci se změnit k lepšímu

Anonymní
18.4.12 19:50

Chci se změnit k lepšímu

Přeji krásný dobrý večer
Mam takový pro mě velký problém. Hrozně moc bych se chtěla změnit.Jsem hrozně nezodpovědný člověk,vše jen odkládám,dělam blbosti tipu-složenku zaplatím zítra,k doktoru se přeobjednám,přeobjednám i děti,protože dnes se mi nikam nechce atd atd. Bojím se že bych tím mohla přijít o svého přítele,sice mi doma tvrdí jak je rád že jsem tak malinko praštěná,ale mě to nebaví už :( Snažím se být víc zodpovědná,ale nějak mi to nejde. Asi jsem to odkoukala od svého táty,který také vše nechává na mamce aby on si nemusel s ničím lámat hlavu a to dělám i já.
Nemáte někdo nějakou radu s čém bych měla začít abych byla lepší matkou a ženou?
Budu ráda za pozitivní i negativní příspěvky a omlouvám se za anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.4.12 19:53

PS:Doktora myslím zubaře! Nemyslím že bych byla až moc špatná matka,ale v některých věcích jsem prostě příšerná :(

• Citovat
  • Upravit
10905
18.4.12 19:57

Co třeba pro začátek udělat každý den jednu věc, do které se ti nechce?

Jinak na tomhle blogu http://zenhabits.cz/ si můžeš stáhnout zdarma knížku 20 tajemství motivace - třeba se ti bude líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
18.4.12 20:07
@Anonymní píše:
PS:Doktora myslím zubaře! Nemyslím že bych byla až moc špatná matka,ale v některých věcích jsem prostě příšerná :(

Jo tak takhle ja se dokopavam nekolik let k tomu, ze uz bych konecne mela zhubnout :) Myslim ze asi zatnout zuby a uz nic nenechavat na dyl. Snazit se to vyresit co nejdriv co muzes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
18.4.12 20:09

Ahoj, jsem podobná :P ale bojuju a bojuju celý život

Dobrý je, že se přeobjednáš, že ti je fakt blbý tam prostě nepřijít, takže zodpovědná jsi, jenom možná lenoch (celá já)
Např. domluvím se s kamarádkou a těším se, ale pokud jsem unavená, tak se do poslední chvíle modlím, aby ona zavolala, že to ruší. Pokud nezavolá, tak teda fakt neochotně jdu a nakonec si to hrozně užiju.
Další: složenky minimálně den po doporučeném datu úhrady (tu a tam i den po splatnosti), na zkoušky nepřipravená, v knihovně pravidelně pokuty, jediné, kde si to nelajznu, je dítě a práce, tam hrozí průser (ale v práci, pokud se to týká mně - např. vyúčtování služební cesty, přihlásit se na nějaké protivné školení apod. - opět klidně). Jo, samozřejmě vše provází velké pocity vlastní nedostatečnosti a viny, takže vlastně žiju v permanentním stresu, ale nejde mi to trvale se změnit :roll:

Radu fakt nemám, snad jenom bojovat a užít si každé malé vítězství (např. tramvajenku si koupím UŽ předposlední den platnosti, dorazím všas aspoň někam, nový krém koupím dítěti ještě než rozstřihnu lahvičku, abych vylízala zbytky atd.)
Jinak jsi mě tímto tématem pobavila :palec:

• Citovat
  • Upravit
4132
18.4.12 20:18

Tak já jsem naprosto stejné. Jakmile mám pocit, že něco musím udělat tehdy a tehdy, tak už vím, že se mi do toho nechce. Mobil platím až když mi přijde „výhrůžná“ sms, že je opravdu na čase. O svých lékařích ani nemluvím. Jakmile mám něco domluveného stokrát se přemlouvám apod.
Začala jsem to dělat tak, že lékaře už neruším. Dala jsem si přísný zákaz.
A jinak pokud mě čeká něco do čeho se mi opravdu nechce napíši si to červeně na lednici, že tehdy a tehdy v tolik a tolik hodin udělám toto a toto. No a to už bych se styděla nejen sama před sebou ale i před partnerem, že jsem se na to opět vyprdla. A fungujeto. Ale nikdy si neplánuju víc než jednu důležitou věc týdně. Prostě pomaloučku, polehoučku. A jde to. Už se mi dlouho nestalo, že bych něco nevyřídila. Až teda na ten mobil :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
18.4.12 20:44

Já sem stejná už 30 let a chlapa už mám 12 let takže kdyžto ten muj vydržel se mnou tak ten tvuj to taky dá :lol:

Já myslim že se nemužeme změnit.Někdo tohle dostane prostě do vínku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
18.4.12 20:56

Mám to úplně stejně jak @Kačus82 :mrgreen: jakmile jde o dítě nebo někoho jiného či popřípadě něco, co je životně důležité, tak se přemůžu, ale jakmile jde o mě, tak je to bída…mně hodně pomáhá psát si, co mám udělat a pak to odškrtávat :think: teď jsem to asi měsíc nepraktikovala a zas to se mnou šlo z kopce, takže musím tento „trik“ obnovit :P ale myslím, že i přes veškerou snahu, nikdy se Ti některé věci nebudou dařit, jako těm, co to mají zakódované 8) Jo a jak píše Kačus, nejvíc mě vlastně štve, že žiju v permanentním stresu, co jsem neudělala a musím udělat a čím víc to potřebuju udělat, tím víc to odkládám a tím víc jsem ve stresu :zed: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
18.4.12 21:02

Zakladatelko mám to stejně, a to jsem dokonalá :mrgreen: takže jsi taky ;)

• Citovat
  • Upravit
3911
18.4.12 21:08
@sterezie píše:
Mám to úplně stejně jak @Kačus82 :mrgreen: jakmile jde o dítě nebo někoho jiného či popřípadě něco, co je životně důležité, tak se přemůžu, ale jakmile jde o mě, tak je to bída…mně hodně pomáhá psát si, co mám udělat a pak to odškrtávat :think: teď jsem to asi měsíc nepraktikovala a zas to se mnou šlo z kopce, takže musím tento „trik“ obnovit :P ale myslím, že i přes veškerou snahu, nikdy se Ti některé věci nebudou dařit, jako těm, co to mají zakódované 8) Jo a jak píše Kačus, nejvíc mě vlastně štve, že žiju v permanentním stresu, co jsem neudělala a musím udělat a čím víc to potřebuju udělat, tím víc to odkládám a tím víc jsem ve stresu :zed: :lol:

jo a najednou přesto že je krásný jarní den, já mám divný pocit, že nic nestíhám a že jsem zapomněla na spoustu věcí nebo je neudělala, protože „nestíhám“, ale vím, že si za to můžu sama, stihnout se to dá, když se plánuje a nežije jako lehkomyslné pako. Už mě z toho párkrát i rozbolela hlava.
Jsem ale líná jako veš. Ne fyzicky - to mi práce jakkoliv těžká nevadí, ale psychicky. Jsem líná plánovat. Chci žít tak nějak spontánně a přitom si tím škodím. Asi je to taková obrana proti matčímu stereotypu :D
jo a zapomněla jsem dodat - CHCI BÝT LEPŠÍ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
18.4.12 21:15
@Hodaka píše:
Zakladatelko mám to stejně, a to jsem dokonalá :mrgreen: takže jsi taky ;)

Takže jsem taky dokonalá? :P :mavam:

• Citovat
  • Upravit
sterezie
18.4.12 21:17

@Romaelka
taky bych se chtěla nějak polepšit, ale já mám pak ještě takovou vlastnost, že nejsem schopna jakékoliv pravidelnosti :zed: :mrgreen: takže říkám si, jak se budu extra super věnovat psovi, aby se dostatečně vyřádil venku a nehryzal mi nábytek, vydrží mi to dva tři dny a jsem zase ve starých kolejích a tak to mám skoro se vším :lol:

• Citovat
  • Upravit
3911
18.4.12 21:18
@sterezie píše:
@Romaelka
taky bych se chtěla nějak polepšit, ale já mám pak ještě takovou vlastnost, že nejsem schopna jakékoliv pravidelnosti :zed: :mrgreen: takže říkám si, jak se budu extra super věnovat psovi, aby se dostatečně vyřádil venku a nehryzal mi nábytek, vydrží mi to dva tři dny a jsem zase ve starých kolejích a tak to mám skoro se vším :lol:

já jsem tak dlouho plánovala s malou plavání, až jsem to odpískala úplně :? pravidelně se fakt neumím ani vytento… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
18.4.12 21:19
@sterezie píše:
Takže jsem taky dokonalá? :P :mavam:

no jasný :mrgreen: :mavam: četla jsem tvou diskuzi, co malá, už je lépe nebo pořád na prd? chuděrka malá :hug:

• Citovat
  • Upravit
sterezie
18.4.12 21:21
@Hodaka píše:
no jasný :mrgreen: :mavam: četla jsem tvou diskuzi, co malá, už je lépe nebo pořád na prd? chuděrka malá :hug:

zatím pořád stejný, jsem pitomá, neměla jsem jí ten Priorix nechat dát a měla jsem počkat :think: jo, už dlouho se bavím Tvým podpisem, fakt super ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová