Chci umřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.5.17 20:35

A ještě něco, co mi teď s odstupem času přijde důležité:
1/ Nauč se říct si o pomoc. Lidé (ani tví blízcí) ti sami aktivně pomoc nenabídnou, když nebudou vědět, co po nich chceš.
2/ Jdi pomoci vstříc. Kupříkladu já po rozpadu naší rodiny opustila náš krásný barák se zahradou za městem a přestěhovala jsem se do malého městského bytu, ovšem asi 200 metrů od nejlepší speciální školy v našem regionu, do které přijali mého syna (do této školy chodí dodnes a je tam spokojený). Zázemí školy (rehabilitace, logopedie, osobní asistence apod) mí neuvěřitelným způsobem pomáhalo a pomáhá dodnes.
3/ Práce je strašně důležitá. Dá ti pocit, že jsi ještě někým jiným, než jen osamělou matkou postiženého dítěte.
Ano, já to měla snazší - když jsem zůstala sama, bylo mi už téměř 40, měla jsem dobrou práci, nějaké našetřené prachy a zázemí. To ty nemáš, jsi mladinká, bydlíš někde, kde kromě chlapa nikoho moc neznáš… Jde to změnit???
Anonymní matka postiženého kluka

• Citovat
  • Upravit
226
2.5.17 22:38

Zakladatelko vzchop se a začni myslet racionálně. Budeš to mit těžký a podle toho co píšeš, si budeš muset cestičku tvrdě vyšlapat sama. Jsi ale matka, ne patnáctiletá holku, kterou opustil první kluk tak se zamysli jaké máš možnosti a začni tu situaci řešit.

• hned zítra zavolej na krizovou linku
  • objednej se k psychologovi
  • zvaž návštěvu psychiatra
  • zajdi za právníkem, když budeš pokorná a vysvětliš mu situaci, většina z nich ti nabídne radu zdarma
  • zvaž zda chceš zůstat v tomto městě, nebo se vrátit do původního a začít tam znovu
  • porozhlédni se v okolí po speciální školce nebo denním stacionaři (jsou i v bývalých okresních městech)
  • pokud nebude žádné podobné zařízení v dosahu navštív osobně ředitelky školky nebo jejich zřizovatele se žádosti o přímluvu k přijetí synka
  • zajdi na město a požádej o přednostní udělení městského bytu
  • zjisti, zda v okolí nemáte azylový dům
  • zajdi na úřad prace a sociálku a poptej se na jaké všechny příspěvky máš nárok. U tebe by měl projít příspěvek na péči, příspěvek na ubytování, sociální minimum, bude jich urcitě víc, teď si ale nemůžu vzpomenout
  • kdyby ti nechtěli poradit úředníci, za alkohol nebo cigarety pořadí dobře i socializovane etnikum.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
3.5.17 10:18
@Anonymní píše:
@Borůvka1990 Otec si syna moc nebre spíš vůbec, jen posílá alimenty

To je lump :( Ješte me napadlo najít si hlídání, když budeš pracovat. Hlídací agentura nebo tak něco. Kdejaká babička by třeba ráda pohlídala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
21.5.17 23:04
@Doe_Jane píše:
můj účel byl ať se nad sebou zamyslí, že má pro co žít… ale teď to na mě působí všelijak, hlavně že je tak smířená s tím, že by se dítě mělo dobře u babičky a otce… achjo

Hele tak se priste citi pod psa a ma chut z toho utyct. To neznamena, ze je spatna. O dite se stara a do ustavu ho nedala. Je dobra, ze to zvlada, existuji i ti co dite strci do ustavu a ziji si svuj zivot bez nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.18 18:30

Chci umrit, uz tady nechci byt. Jsem odpad, jsem nicka. Mam strach, co bude s detma. Mam strach ze vseho. Udelala jsem peknou pitomost a strasne se bojim, ze se na to prijde. A rodina me odsoudi.

• Citovat
  • Upravit
574
15.4.18 18:31
@Anonymní píše:
Chci umrit, uz tady nechci byt. Jsem odpad, jsem nicka. Mam strach, co bude s detma. Mam strach ze vseho. Udelala jsem peknou pitomost a strasne se bojim, ze se na to prijde. A rodina me odsoudi.

Co se stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
15.4.18 18:33

Není nic, co by se nedalo vyřešit. Pokuds nikoho nezavraždila, tak to bude v pohodě :hug: Rodina tě neodsoudí, naopak by tě měli podržet. Určitě se svěř do péče psychoterapeutovi. Děti tě potřebují!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.18 18:33

Vsechno me to tak mrzi, chtela jsem byt dokonala. Dokonala dcera a mama, aby na me byli vsichni pysni. Jsem jenom na starosti.

• Citovat
  • Upravit
49159
15.4.18 18:35
@Anonymní píše:

naopak kvůli dětem se k věci postav čelem a zabojuj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
15.4.18 18:37
@Anonymní píše:
Vsechno me to tak mrzi, chtela jsem byt dokonala. Dokonala dcera a mama, aby na me byli vsichni pysni. Jsem jenom na starosti.

nikdo není dokonalý, nikdo… a dokonalá seš jen to ted nevidíš nebo nechceš vidět…
co se stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.18 18:39

Nezvladnu to, je to tak strasny ze to nemuzu svym milovanym rict. Moc je miluji a jsem jenom same zklamani. Chci umrit.

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
15.4.18 18:41
@Anonymní píše:

co jsi udělala?

• Citovat
  • Upravit
49159
15.4.18 18:42
@Anonymní píše:
Nezvladnu to, je to tak strasny ze to nemuzu svym milovanym rict. Moc je miluji a jsem jenom same zklamani. Chci umrit.

no a kdo se postará o děti? nemůžeš umřít když jsi děti nedovychovala, nemáš právo..
co je strašný? z každé situace se dá nějak vyjít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
15.4.18 18:42

VŠECHNO SE DÁ ŘEŠIT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.18 18:43
@Anonymní píše:
Nezvladnu to, je to tak strasny ze to nemuzu svym milovanym rict. Moc je miluji a jsem jenom same zklamani. Chci umrit.

Nedelej to. Nebud sobecka a uvedom si, ze mas rodinu, ktera te urcite miluje. Pred par mesici jsem prisla o bratra a takovou bolest bych nikomu neprala. Mysli na svou rodinu, jak priserne by pro ne bylo te ztratit a snaz se svuj problem nejak vyresit. Pokud o tom nechces verejne psat, zavolej na krizovou linku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky