Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Postup byl takový, že do již vytvořeného kvásku z žitné mouky jsem přidal pouze kmín, sůl a slunečnicové semínka. Dále jsem pekl v kulaté formě na dort (nic jiného jsem doma neměl). Dále jsem pekl 10 minut na 240 stupňů a dále asi hodinku na 200 stupňů. Chleba byl vysoký asi 5 cmm a průměr byl asi 30 cm. Kůrka byla výborná a dokonce i chuťově byl dobrý což jsem tak ůplně nečekal, protože jsme myslel, že bude dost kyselý. Jediné co mi vadílo, že byl uvnitř dle mě nedopečený mazlavý mokrý. Nevím či déle péct na nižší teplotě nebo zda jsem měl špatnou formu. Budu rád za jakoukoli radu. Děkuji.
Po takové době a v této teplotě to nemohlo být nedopečené. Žitná mouka je velmi lepková, takový prostě je, pokud je pouze ze žitné mouky.
@cobi7 Pořát mi není jasné,proč pečeš jen z kvásku,proč klasicky nezaděláš,to nechápu.Kdo ti to poradil?
Arada jen jsem to chtěl vyzkoušet to je vše
Jaký je tvůj postup při pečení chleba z kvásku? Mohla bys poslat recept ? Děkuji.
@cobi7 píše:
Arada jen jsem to chtěl vyzkoušet to je všeJaký je tvůj postup při pečení chleba z kvásku? Mohla bys poslat recept ? Děkuji.
To můžu,ale peču žitnopšeničný.
Rozkvas,160ml(g) vody,150g žitné mouky,lžíce kvásku.
Těsto,260ml(g) vody,400g hladké pšeničné mouky,rozkvas,lžičku soli+lžičku kmínu.Toť vše.Dělám autolízu,tj. rozmíchám vodu,mouku,rozkvas,nechám půl hodiny odpočívat.Poté přidám sůl a kmín,míchám 10 minut v robotu a nechám zase aspoň hodinu odpočinout.Pak stočím do ošatky a kyne cca 2 hodiny.Záleží na počasí.Já nechávám kynout přez noc v lednici.Peču v rozpálené troubě10 min. na 250,pak 30 min. na 200.Ale záleží na troubě.Já peču chleba v remosce.