Chléb z kvásku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
19.2.16 12:10

Přesně tak, ze žitného kvásku založím pšeničný rozkvas, jen je potřeba si uchovat žitný kvásek na další používání. Pšeničný dlouho nevydrží a neutáhne žito. Já když potřebuji pšeničný rozkvas, den předem si dokrmím žitný kvásek, abych měla lžíci na příští pečení.

• Citovat
  • Upravit
24.5.16 23:25

Zdravím všechny, taky se zapojím..:-) Z kvásku peču už..tři roky, myslím. Hlavně tedy chleba, plus mám dva osvědčené sladké recepty, ale jinak ostatní sladké i slané pečivo se mi nějak moc nedaří, je to všelijak hutné, tuhé, hnedka tvrdé. A i ten chleba si kolikrát dělá, co chce, ani po celé té době nemám na kvásek „patent“, i když pravidla znám:-). Zajímalo by mě, jestli je na tom někdo podobně, nebo jsem jen já takové dřevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.7.18 21:31

Ahoj chtěl bych se zeptat. Zkoušel někdo péct kváskový chleba pouze z kvásku bez potom přidané mouky? Jde to vůbec? Např. 500g kvásku, lžíce soli a kmín.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
10.7.18 21:50

To budeš mít strašně tekuté, z toho bochník neuplácáš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
10.7.18 22:00
@cobi7 píše:
Ahoj chtěl bych se zeptat. Zkoušel někdo péct kváskový chleba pouze z kvásku bez potom přidané mouky? Jde to vůbec? Např. 500g kvásku, lžíce soli a kmín.Děkuji.

Pokud by byl kvas trochu ochuzen o vodu, proč by ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
10.7.18 22:11

Chleba bude strašně kyselej. Chutnala jste někdy kvásek? :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
10.7.18 22:23
@epsice píše:
Chleba bude strašně kyselej. Chutnala jste někdy kvásek? :D :D

Přesně tak,vím,že někdo peče z hodně hydratovanýho těsta,ale myslím,že ve formě.Já dělám dost řídký těsto,aby byl chleba dlouho jedlej,bo my máme bochník na týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
10.7.18 22:26

Ja vzdy pekla s moukou a seminky, dva chleby najednou ve forme (uspora casu a elektriny), po upeceni do platna a tyden byl vzdy dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
10.7.18 23:03
@kacakaca píše:
Ja vzdy pekla s moukou a seminky, dva chleby najednou ve forme (uspora casu a elektriny), po upeceni do platna a tyden byl vzdy dobry.

Peču v remosce.Žádný rozehřívání trouby,malá spotřeba a za 40 minut je chleba upečenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.7.18 21:15

Děkuji vyzkouším to. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.7.18 13:11

Ahoj zkoušel jsem péct kváskový chleba jenom čistě z kvásku, sůl, kmín a slunečnicové semínka bez přidané mouky a měl jsem to nedopečené. Prvních deset minut jsem to pekl na 240 stupňů a následně další hodinu na 200 stupňů. Mohl by mi někdo poradit, jak upéct chleba jen čistě z kvásku? Myslím dobu pečení a na kolik stupňů. Případně jak poznám ze vnitřek chleba je už dopečený? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.7.18 21:05
@cobi7 píše:
Ahoj zkoušel jsem péct kváskový chleba jenom čistě z kvásku, sůl, kmín a slunečnicové semínka bez přidané mouky a měl jsem to nedopečené. Prvních deset minut jsem to pekl na 240 stupňů a následně další hodinu na 200 stupňů. Mohl by mi někdo poradit, jak upéct chleba jen čistě z kvásku? Myslím dobu pečení a na kolik stupňů. Případně jak poznám ze vnitřek chleba je už dopečený? Děkuji.

jak nedopečený? pokud byl jen ze žitné mouky, má prostě takovou strukturu, žitná = moc lepku a je to prostě tak
k tomu dopečení: chleba musí „zvonit“
při poklepání na chleba, se ozve dutý zvuk, nelze zaměnit.
já peču chleba 35min na 230st a nemám problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.7.18 21:27

Nedopečený myslím tak, že byl uvnitř mazlavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
22.7.18 21:34
@cobi7 píše:
Čistě žitný chleba je vždy mokřejší.Zajímalo by mě,jak chutnal.proč pečeš jen z kvásku?To nechápu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.7.18 22:31
@cobi7 píše:

můžeš popsat přesný postup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box