Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
@Radka84 @alenka84 Děkuju, včera jsem nakrmila a krásně do rána naběhnul. Nesmrděl. Těsto taky krásně kyne, za chvíli budu péct. Když jsem to otevřela, tak jsem se fakt zděsila
, kvásek jsem si s velkým sebezapřením vyptala od jedné paní z kváskové mapy, mám ho chvíli a je po něm. Můj muž zachoval klid, a lakonicky prohlásil, že co bych jako chtěla od kvasu. Prej přece vím, že slivovice musí taky dýchat
.
Ještě dotaz - dá se kvásek pro jistotu zmrazit k případnému oživení? A jak případně na to?
Děkuju moc
!
@Genovesa Ahoj,taky krmím podle maskrtnice a normálně taky mám v uzavřené skleničce, když otevřu, je to stejně aromatické jako u tebe. Jen když si pripravuju už ten kvasek do chleba, tomu dopravám i vzduch. A k tomu zamrazovani, normálně zamrazuju, když jsme třeba delší dobu pryč a vždycky je ok.
@Genovesa myslim ze ne, ale da se ususit. Coz jsem udelala, asi o dva mesice pozdeji uspesne zapomnela odebrat kvasek, tak jsem v klidu vytahla suseny, ktery ale po trech dnech ozivovani chytil plisen, takze jsem ted bez kvasku. Zrovna jdu kouknout na kvaskovou mapu ![]()
@Jančik To mám dát do skleničky, nebo do sáčku a jen tak do mrazáku? A jak to bude, když ho budu chtít oživit? Díky za rady
, jsem naprostý začátečník.
Holky, mám dotaz, mám půjčenou pekárnu, zatím jsem pekla 2 chlebíky z droždí a chystám se na kváskový. Ale co mi u pekárny vadí je, že mi v tom chlebu zůstává ta míchací vrtule, je nějaký trik, že v chlebu nezůstane ![]()
@marty2010
Nevím, jakou máš pekárnu, ale já u své si můžu vyndat vrtule po zamíchání, je tam na to pauza.
Dámy, kde kupujete mouky na chleba? Dají se někde sehnat pod 29 - 30 Kč?
@Genovesa - já kupuju žitnou za 17Kč
je to předměřická a mají ji u našich v Hlinsku ![]()
@robínek - hmm, tak to nevim, jestli tam mám nějakou pauzu, musim vyzkoušet
@Genovesa
Já vždycky koukám v Albertu nebo v DM, když mají slevu na bio mouky (blíží se datum spotřeby). Zatím se mi vždycky zadařilo nakoupit kvalitní mouky za dobrou cenu.
Kvásek se zamrazuje zahuštěný, přidá se žitná mouka, uplácá koule a ta se zamrazí. Nebo rzetřít na pečicí papír a nechat uschnout.