Chléb z kvásku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4247
17.4.13 21:12

@nejvíczoufalá chápu, já jsem si pro kvásek taky radši došla do pekárny, jsem takovej asociál :lol: Zkus se poptav pekárnách, jestli neprodávají kvásek na kyselo, někde ho za pár korun mají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.4.13 21:12

@nejvíczoufalá tak to nepomůžu, já jsem z Olomouce :-(. Ale jinak jak lidi nabízí kvásek, dělají to proto, že chtějí… A myslím, že tam bývá i psané, co na revanš (ovoce, čokoláda…), tak bych si z toho nedělala těžkou hlavu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 21:16

@Radka84 Tak to jsme dvě :mrgreen: zkusím to no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 21:17

@Jáňour on i tady v sezemkách myslím nějaký pán je, ale na to já fakt nemám odvahu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.4.13 21:20

@nejvíczoufalá (tak mě napadlo, jestli ten nick taky souvisí s kváskem :-D ), pak jedině jak píše @Radka84 - zkusit nějakou pekárnu, a nebo ještě jednou zkusit vybojovat to doma, podle mě poprvé kvásek jenom testoval tvoje nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 21:24

@Jáňour Tak u mě to souvisí skoro se vším, já jsem strašný tele :mrgreen: já to ještě zkusím sama, a pak se uvidí, já mám času dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.4.13 21:28

@nejvíczoufalá tak držím pěsti, ať se povede! Mě dnes z chleba bolí břicho, protože jsem se přežrala, nasypala jsem do těsta i zrní a dopadlo to velmi chutně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 21:31

@Jáňour mě bylo ráno zle z housek, dělám si je večer, ráno hodím do trouby a pak je snídáme teplý- ideální, ušetříme za oběd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.4.13 21:33

@nejvíczoufalá prosím o recept na housky, můžu? Taky občas peču, jsou dobré, ale není to úplně to „ono“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 21:39

@Jáňour Mno můžeš. Já nevím jaká je tvá představa, ale pro mě ty moje taky nejsou takový jaký bych si představovala.. Jako jsou dobrý, ale ať to peču na kolik chci, nikdy je nemám takový křupavý jako mamča :nevim: teť nově dělám: 400g hladké mouky, cca 100ml vlažné vody, 20g droždí, od oka sádla a sůl. Umíchám těsto a hned upletu housky. Dám je do lednice a ráno když se malej vzbudí, vytáhnu je, jsu nakrmit malého a až pak zapínám troubu. peču na 200. Z této dávky jich dělám 8, pro mě a chlapa dělám z půl dávky a bohatě to stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.4.13 21:44

@nejvíczoufalá děkuji :-). Akorát od oka sádla, to je něco pro mě, kolik zhruba, polévkovou lžíci, dvě, tři… :-) Se sádlem jsem nedělala, zkusím. A pokud to dobře chápu, nenecháváš kynout někde v teple (nebo normální teplotě)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
17.4.13 21:46

@Radka84 jojo, chci to zkusit v ní. Doteď jsem to taky dělala mimo, ale co jsem měla na podzim kvásek, byl super a šlo to dobře, ten co jsem založila teď ještě není uplně dobrý a kyne nějak málo - asi mu je ještě zima a taky jsem trochu „flákala“ krmení, takže několik dní se starám pečlivě a je o něco lepší.
@SvatkaM moc děkuju, takovou radu jsem potřebovala. V podstatě jsem to udělala podobně - program byl na celozrný, ale zdálo se mi to málo, tak jsem to vypla a ještě nechala a až po další hodině zapla. No, sneslo by to víc, ale už půjdu spát..příště začnu ráno, aby bylo víc času.
@leni79 peču, abych věděla, co v chlebu je a nebyl plný plísní ze starého chleba, hromady eček a různých zvýrazňovačů chuti, urychlovačů kynutí a kde jakého hnusu - natož to dávat malému. Navíc si přidávám různá semínka a chleba je výborný, teplý absolutně bez chyby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 21:48

@Jáňour My máme sádlo z domácího čuníka, takže používám to..- já nevím, já asi taky dám jak se mi chce, tak půl hrnka rozpuštěného? 3-4 lžíce.. :nevim: No- nechávám to kynout v lednici- tam to kyne pomaleji a před pečením to nechám dokynout na lince, nebo když zapnu troubu na chvílu to tam dám do tepla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
17.4.13 23:38

Pokud máte FB, doporučuji stránku Pečem pecen :lol: spousta nápadů a rad hlavně s kváskovým pečením :pankac: Já získala kvásek z kváskové mapy a už několik měsíců peču-chleba a slaný i sladký pečivo :palec: Kdo ochutná ten pravý kváskový chléb, už po tom obchoďákovým ani nevzdychne :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
17.4.13 23:45

@monalka Kringel delam taky :)
Chleba vypada super, ty velky bubliny zavidim, me se nejak nedari :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí