Chléb z kvásku

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
616
17.4.13 20:23

Já dělám kváskový chleba v pekárně běžně. Přes noc mi naběhne kvásek, ráno to hodím s ostatníma surovinama do pekárny na program těsto, ono se to umíchá a asi hodinu kyne, pak pekárnu vypnu a nechám kynout ještě tak 4-5 hodin (podle druhu použité mouky, celozrnná moc nenakyne). Pak program pečení a je to.

Na program Základní nebo Celozrnný to kynutí nestačí, pro kváskový chleba je to málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.4.13 20:29

@leni79 neměla, když nechceš, nikdo tě nenutí. U nás doma kupovaný nechutná, proto si ho pečeme, práce s tím je minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 20:37

Teda tady to začíná být samý provokatér ne? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.4.13 20:41
@leni79 píše:
tak o té práci bych se hádala, ale toto asi opravdu nebude téma pro mne.

Hádat se nebudeme :-). Mně to zabere tak 30 min za tři dny (krmení kvásku, vypracování těsta - pekárnu nemám), kyne a peče se to samo :-). Ale každému podle jeho chuti, to je vždy ten hlavní faktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
17.4.13 20:48
No, pokud jsi nezažila nikdy chuť a vůni teplého chleba vyndaného z trouby, upečený bez použití droždí, posypaný kmínem a s křupavou kůrkou, chápu že ti stačí ošizený bochník z hypošky který v sobě může obsahovat až 20% starého chleba je na rychlo vykynutý a rychle upečený. Ale v dnešní uspěchané době to většině lidem stačí, každéhé volba. Já mám děti a snažím se je vést trošku jinak. Vyrábíme marmelády, šťávy, kvasíme zelí, nakládáme zeleninu, pečeme chleba. Času to moc nezabere, všechny to baví a chutná toi uplně jinak. :mavam: :mavam:
@leni79 píše:
Jakože bych si měla doma péct chleba, když to koupím v hypouši jo? Bože bože…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
17.4.13 20:50

Chybí mi tam slovo NEVADÍ. omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 20:52

Děvčata já svůj první kvásek v sobotu vylila do wc a zatím jsem se neodhodlala založit nový :( Taky bych ráda domácí chleba, protože v poslední době se zakousnu do krajíce, ihned si představím tu zapečenou Mišku a mám po chuti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.4.13 20:55

@nejvíczoufalá tak třeba zkus kvásek podle toho odkazu, co jsem dávala do té druhé diskuse, a ještě to podpořit při založení sušeným kváskem (není nutné, ale dělám to), to určitě vyjít musí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
17.4.13 20:55

@nejvíczoufalá Nejlepší je dostat lžíci kvásku od někoho kdo to už má zajeté a ty jenom dokrmíš a pečeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 20:58

@Jáňour jojo, ten sušený si koupím hned jak pojedeme do města

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 20:59

@SvatkaM bojím se, že bych ho stejně usmrtila. Mě to strašně baví takový věci, ale moc se mi nedaří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.4.13 21:01

@nejvíczoufalá a odkud jsi? Já bych kousek Pepy klidně poskytla ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 21:08

@Jáňour sezemice- pardubice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
17.4.13 21:08

@nejvíczoufalá vyprdni se na zakladani domaciho, v Pardubicich jsou 4 chovatele, kteri se o kousek sveho kvasku radi podeli http://cuketka.cz/…/kvasek.html
A zahubit ho neni tak snadny, pokud budes pect aspon jednou tydne a uchovavat ho v lednici, neni problem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 21:09

@Radka84 já už na to koukala, ale je mi to takový blbý- já vím že to sami nabízejí, ale stejně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí