Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Já dělám kváskový chleba v pekárně běžně. Přes noc mi naběhne kvásek, ráno to hodím s ostatníma surovinama do pekárny na program těsto, ono se to umíchá a asi hodinu kyne, pak pekárnu vypnu a nechám kynout ještě tak 4-5 hodin (podle druhu použité mouky, celozrnná moc nenakyne). Pak program pečení a je to.
Na program Základní nebo Celozrnný to kynutí nestačí, pro kváskový chleba je to málo.
@leni79 neměla, když nechceš, nikdo tě nenutí. U nás doma kupovaný nechutná, proto si ho pečeme, práce s tím je minimum.
@leni79 píše:
tak o té práci bych se hádala, ale toto asi opravdu nebude téma pro mne.
Hádat se nebudeme
. Mně to zabere tak 30 min za tři dny (krmení kvásku, vypracování těsta - pekárnu nemám), kyne a peče se to samo
. Ale každému podle jeho chuti, to je vždy ten hlavní faktor.
@leni79 píše:
Jakože bych si měla doma péct chleba, když to koupím v hypouši jo? Bože bože…
Děvčata já svůj první kvásek v sobotu vylila do wc a zatím jsem se neodhodlala založit nový
Taky bych ráda domácí chleba, protože v poslední době se zakousnu do krajíce, ihned si představím tu zapečenou Mišku a mám po chuti ![]()
@nejvíczoufalá tak třeba zkus kvásek podle toho odkazu, co jsem dávala do té druhé diskuse, a ještě to podpořit při založení sušeným kváskem (není nutné, ale dělám to), to určitě vyjít musí!
@nejvíczoufalá Nejlepší je dostat lžíci kvásku od někoho kdo to už má zajeté a ty jenom dokrmíš a pečeš.
@Jáňour jojo, ten sušený si koupím hned jak pojedeme do města
@SvatkaM bojím se, že bych ho stejně usmrtila. Mě to strašně baví takový věci, ale moc se mi nedaří ![]()
@nejvíczoufalá a odkud jsi? Já bych kousek Pepy klidně poskytla ![]()
@nejvíczoufalá vyprdni se na zakladani domaciho, v Pardubicich jsou 4 chovatele, kteri se o kousek sveho kvasku radi podeli http://cuketka.cz/…/kvasek.html
A zahubit ho neni tak snadny, pokud budes pect aspon jednou tydne a uchovavat ho v lednici, neni problem ![]()
@Radka84 já už na to koukala, ale je mi to takový blbý- já vím že to sami nabízejí, ale stejně ![]()