Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
@xxpetka hlavně 70 min je strašně krátká doba - za tu se ti nemůže chleba upéct…
Já mám Etu Siestu a těsto umíchám na program Těsto, pak nechám kynout pár hodin v pekárně a pak program Pečení. Kvásku používám kolem 250 g, mám ho pořád v lednici, před pečením ho nakrmím a přes noc nechám naběhnout, ráno přikrmím a při prvních bublinách odeberu do lednice a ze zbytku peču.
@Klarinetka2 pekárna ve svých programech taky peče 60 - 75min…
@xxpetka mě se „povedlo“ když byl kvásek na další den už „acetonový“
nebo špatný poměr surovin ![]()
recept: 650g mouky, 400g vody, 200g kvásku, ol. olej, sůl, kmín…
Ahoj holky,
mela bych taky jeden dotaz. Chleba pecu v normalni troube a kyne mi v koupelne, kde je teplo, nekolik hodin. Hezky nakyne, ale kdyz ho vyklopim na plech a dam peci, tak se mi rozjede a mohla bych ho venovat do sportovni kategorie hod diskem
. Vse davam dle receptu. Jen jednou to testo bylo tuzsi, tak uz to trochu vypadalo i jako chleba. No a v utery zase skoro placka
.
Příspěvek upraven 30.05.13 v 21:40
@Křupka1 Máš asi moc řídké těsto. Mi se to taky někdy stane, pokud mám těsto řídší. Neřiď se moc návodem, spíš při hnětení těsto kontroluj a dávej si pozor na to, aby nelepilo. Pokud lepí, přidej mouku. ![]()
@Jančik dik. Je fakt, ze lepi hrozne. Tak v sobotu bede dalsi pokus.
@xxpetka peces v troube nebo v pekarne? V troube staci na kilovy bochnik v pohode 45 minut. Lepkavy uvnitr muze byt taky vysokym podilem zita..
Mohu jen doporučit fb Pečem pecen
spousta skvělých receptů, perfekt diskuse a fůra skvělých pekařů, ochotných vám poradit ![]()
Málo 70 min? Kolegyně právě peče na hodinu jen a dobrý. Jenže když dám program na chleba tak mi to bude zase hníst těsto ne? já to dávám nakynout přes noc a chci to jen péct. Víc jak 70 min pečení pekárna nenabízí. Jen ty programy jak píšete, což je včetně hnětení atd.
Tak já mám samotné pečení nastavitelné 10-60 minut (takže program pečení zapínám nadvakrát-dělám jak ty večer zapnu pekárnu na půlhodky na „těsto“ a ráno na pečení), ve vlastním programu jde nastavit více ale nejde vypnout ostatní hnětění a kynutí s přitápěním… z droždí těch 60min. stačí, kváskový aspoň těch deset minut navíc chce (ale samo záleží na pekárně) a třeba program na koláč peče u mojí pekárny 1h a15min asi na méně ![]()
@xxpetka sorry - to jo
já nenechávám nic kynout - prostě 3 hod a 40 min v pekárně - uhněte, nakyne (ale v podstatě nenakyne, protože kvásek dávám hladovej) a upeče se… omlouvám se za nepochopení ![]()
@monalka
A já si říkala, že jsem ten slaný chlebový dort už někde viděla
![]()
Holky prosím o radu. Já jsem ho dostala, mám ho chvíli. Ale blbec jsem sklenici úplně zatáhla a po otevření mi úplně pufnul plyn ven. Jak když dotáhneš burčák na tvrdo
. Chutnal kysele, ale tak je to kvásek, tak to asi bude normální. Ach jo, myslíte, že je po něm? Já jsem ho teda přidala do mouky a vody, ale
.
Doplňuju podle maškrtnice.
@Genovesa píše:
Holky prosím o radu. Já jsem ho dostala, mám ho chvíli. Ale blbec jsem sklenici úplně zatáhla a po otevření mi úplně pufnul plyn ven. Jak když dotáhneš burčák na tvrdo. Chutnal kysele, ale tak je to kvásek, tak to asi bude normální. Ach jo, myslíte, že je po něm? Já jsem ho teda přidala do mouky a vody, ale
.
Doplňuju podle maškrtnice.
já myslím že to nevadí, ten plyn tam být má ![]()
@Genovesa urcite není po něm, to by smrděl po acetonu a oddělila by se voda. Jen je hladovy ![]()