Chléb z kvásku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
478
30.5.13 16:41

@xxpetka hlavně 70 min je strašně krátká doba - za tu se ti nemůže chleba upéct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
30.5.13 21:01

Já mám Etu Siestu a těsto umíchám na program Těsto, pak nechám kynout pár hodin v pekárně a pak program Pečení. Kvásku používám kolem 250 g, mám ho pořád v lednici, před pečením ho nakrmím a přes noc nechám naběhnout, ráno přikrmím a při prvních bublinách odeberu do lednice a ze zbytku peču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
30.5.13 21:35

@Klarinetka2 pekárna ve svých programech taky peče 60 - 75min…

@xxpetka mě se „povedlo“ když byl kvásek na další den už „acetonový“ :? nebo špatný poměr surovin :nevim:

recept: 650g mouky, 400g vody, 200g kvásku, ol. olej, sůl, kmín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
30.5.13 21:35

Ahoj holky,
mela bych taky jeden dotaz. Chleba pecu v normalni troube a kyne mi v koupelne, kde je teplo, nekolik hodin. Hezky nakyne, ale kdyz ho vyklopim na plech a dam peci, tak se mi rozjede a mohla bych ho venovat do sportovni kategorie hod diskem :mrgreen:. Vse davam dle receptu. Jen jednou to testo bylo tuzsi, tak uz to trochu vypadalo i jako chleba. No a v utery zase skoro placka :mrgreen:.

Příspěvek upraven 30.05.13 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
30.5.13 21:38

@Křupka1 Máš asi moc řídké těsto. Mi se to taky někdy stane, pokud mám těsto řídší. Neřiď se moc návodem, spíš při hnětení těsto kontroluj a dávej si pozor na to, aby nelepilo. Pokud lepí, přidej mouku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
30.5.13 21:42

@Jančik dik. Je fakt, ze lepi hrozne. Tak v sobotu bede dalsi pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
1.6.13 15:09

@xxpetka peces v troube nebo v pekarne? V troube staci na kilovy bochnik v pohode 45 minut. Lepkavy uvnitr muze byt taky vysokym podilem zita..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
1.6.13 21:46

Mohu jen doporučit fb Pečem pecen :) spousta skvělých receptů, perfekt diskuse a fůra skvělých pekařů, ochotných vám poradit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
3.6.13 11:56

Málo 70 min? Kolegyně právě peče na hodinu jen a dobrý. Jenže když dám program na chleba tak mi to bude zase hníst těsto ne? já to dávám nakynout přes noc a chci to jen péct. Víc jak 70 min pečení pekárna nenabízí. Jen ty programy jak píšete, což je včetně hnětení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
3.6.13 12:16

Tak já mám samotné pečení nastavitelné 10-60 minut (takže program pečení zapínám nadvakrát-dělám jak ty večer zapnu pekárnu na půlhodky na „těsto“ a ráno na pečení), ve vlastním programu jde nastavit více ale nejde vypnout ostatní hnětění a kynutí s přitápěním… z droždí těch 60min. stačí, kváskový aspoň těch deset minut navíc chce (ale samo záleží na pekárně) a třeba program na koláč peče u mojí pekárny 1h a15min asi na méně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
3.6.13 13:42

@xxpetka sorry - to jo :-) já nenechávám nic kynout - prostě 3 hod a 40 min v pekárně - uhněte, nakyne (ale v podstatě nenakyne, protože kvásek dávám hladovej) a upeče se… omlouvám se za nepochopení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
3.6.13 15:25

@monalka
A já si říkala, že jsem ten slaný chlebový dort už někde viděla :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.8.13 22:19

Holky prosím o radu. Já jsem ho dostala, mám ho chvíli. Ale blbec jsem sklenici úplně zatáhla a po otevření mi úplně pufnul plyn ven. Jak když dotáhneš burčák na tvrdo :zed:. Chutnal kysele, ale tak je to kvásek, tak to asi bude normální. Ach jo, myslíte, že je po něm? Já jsem ho teda přidala do mouky a vody, ale :nevim:.
Doplňuju podle maškrtnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
29.8.13 06:44
@Genovesa píše:
Holky prosím o radu. Já jsem ho dostala, mám ho chvíli. Ale blbec jsem sklenici úplně zatáhla a po otevření mi úplně pufnul plyn ven. Jak když dotáhneš burčák na tvrdo :zed:. Chutnal kysele, ale tak je to kvásek, tak to asi bude normální. Ach jo, myslíte, že je po něm? Já jsem ho teda přidala do mouky a vody, ale :nevim:.
Doplňuju podle maškrtnice.

já myslím že to nevadí, ten plyn tam být má ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
29.8.13 08:51

@Genovesa urcite není po něm, to by smrděl po acetonu a oddělila by se voda. Jen je hladovy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí