Chléb z kvásku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
elis_an3
21.1.14 17:56

@Marika2 no tak vyzkousime, uvidime a jeste jeden dotaz pise tam o tom kynuti v ednici, to si pripravim testo, nechala bych ho v pekarne pouze uhnetat a pak sup do lednice jo?

• Citovat
  • Upravit
237
21.1.14 18:41

Kynout v lednici necháš až umotaný bochník v ošatce (uhněteš, umotáš bochník do ošatky). Většinou se to chystá tak, aby jsi ho tam dala na noc a ráno už pečeš. Taky je v receptu psáno, že po kynutí v lednici ještě nechat v teple dokynout, ale to pak udělá nerovnoměrné kynutí a pečení střídky. Lepší je ho z lednice dát rovnou do rozpálené trouby.
Pokud ti to vychází všechno přes den, lednici vynechej, je to jen varianta a pro začátek je lepší, abys poznala, co dělá těsto v teple.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
21.1.14 18:43

https://www.facebook.com/…534498131989
Mrkni na tohle, je tam i video ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.2.14 02:16

Ahoj pročítala jsem příspěvky, ale nenašla jsem jakým způsobem péct chleba v elektrické troubě? Mám vždy placku a né pěkný chléb, chuťově sice dobrý, ale nemohu ho nikomu nabídnout leda jako raritu. Máte někdo osvěčený recept jednak na dobrý chleba a jak mám přesně postupovat? Děkuju Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.2.14 07:05

Skoukni tyhle videa http://www.youtube.com/watch?…. mě pomohly :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
4.2.14 10:25

@petula.be péct na něčem, co drží teplo lépe než plech (dobre se pece v litinovem hrnci, simaxu, keramické zapékací mise - mimo jiné podrží tvar, kdyz se chce těsto roztect do stran). Pak nenechat prekynout, tobje často důvod placaku, a dobre utáhnout bochník pred kynutim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
4.2.14 11:22

@Radka84 s tim se peru ja, jednou nedokynuty, pak prekynuty, pak ani trochu vykynuty, pak ridky :D sama sobe se divim, ze jsem s tim jedte nesekla :D to bude asi tim, ze ja zvoru vzdy vse :D

• Citovat
  • Upravit
4247
4.2.14 11:39

@elis_an3 a vis jak se testuje spravne vykynuti? Jak se udela do testa dolik?
Jinak ja mam teda lepsi zkusenost s tim nechat ho lehce nedokynout, nez prekynout. On pak dokyne v troube. Sice obcas praskne, ale to mi neva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
4.2.14 12:07

@Radka84 jj znam a ani tak nepoznam, az jak je prekynuty :D ze dulek zustane, ale nejak neposoudim jestli se jeste vraci rychle nebo je to pomalu :D ale jeden jediny se fakt nedal jist a to lednickovy, ktery nevykynul ani o pid a byl fakt nepozivatelny

• Citovat
  • Upravit
4247
4.2.14 12:16

@elis_an3 vidis a ja mam z lednickoveho kynuti nejlepsi kousky :mrgreen: Ale uz jsem slysela od vic lidi, ze jim lednickove kynuti nevyhovuje.. podle mne jde i o slozeni chleba, ja davam 200g zitne v kvasku a 500g psenicne, takze je to dost bily chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
4.2.14 13:05

@Radka84 taky delam hodne bily…no ja jsem dost leva, me vsechno trva dyl, maloco se mi povede napoprve, tak doufam, ze i chleba vypiluju :)

• Citovat
  • Upravit
2
21.2.14 12:59

chléb z kvásku

Ahoj, taky peču chléb z kvásku( pavlův chléb)přesně jak paní píše ale v momente kdy přepnu troubu na 180 z 50 stupnů tak mě ten krásný naskočený chleba během 10 minut spadne a mám z něj takovou placku. Nevím kde může být chyba? Chleba je super, kůrka krupavoučká, chléb lehounký ale prostě spadne. Mouku dávám 300g hl,200g pš. chlebové,100g žitné chl. vody 350ml a snad jen kvasnice? ty dávám místo 2 čl sušených-30g čerstvých. Kdyby mě někdo poradil, byla bych ráda. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
21.2.14 14:24

@zavijava Pečeš tedy z droždí nebo z kvásku? Pokud ti spadne, mohl by být překynutý. Zkus prstový test, pokud do těsta trochu píchneš prstem a důlek se vrací rychle, ještě kyne, pokud se vrací pomalu, je čas dát do rozpálené trouby a pokud se už těsto nevrací, důlek zůstává…je překynuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.2.14 19:58

chléb z kvásku

No peču ze 3 pl kvásku a davám i kvasnice. Tak jak to u tohoto chleba bylo psané( pavlův chleb z ošatky)Jen místo sušených jak tam píšou dávám čerstvé. To s tím důlkem zkusím, dík. A ještě zkusím dát ho do nějakého pekáče aby podržel tvar.Ale to s tím překynutím je dost pravděpodobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
11.3.14 19:36

@elis_an3 Zkus mrknout na tuto diskuzi - http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?…
Zakladatelka Zdenička - Kolobezka1. ti se vším poradí…velice milá paní. Klidně se v diskuzi obrať přímo na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí