Chléb z kvásku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
587
6.6.14 12:05
@Nainuva píše:
@Alice.007 Asi byl málo nakynutý. Nech ho příště dýl kynout. A tys ho dala do trouby s tím plechem na kterém kynul? To ne- dej ho třeba kynout do misky, nebo cedníku, do kterýho dáš utěrku a vysypeš žitnou moukou. Ten plech na kterém ho pak budeš péct musí být rozehřátý z trouby na 250 st (většinou)

jo…díky, ale nesrazi se, jak ho budu přendávat do trouby? Jsem ho práve davala i s tim plechem, aby mi to krásný nakynutí nespadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
6.6.14 12:35

@Alice.007 no, může trochu spadnout. Já se ho pak naučila stáčet a drží tvar lépe. Nebo ho můžeš nechat kynout na pomoušeným prkýnku třeba a pak ho tam jako sešoupnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
6.6.14 13:05

@Alice.007 já dostala radu nechat kynout na plechu s pečícím papírem a pak přešupnout papír s chlebem na rozpálený plech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
6.6.14 15:20
@HankaHK píše:
@Alice.007 já dostala radu nechat kynout na plechu s pečícím papírem a pak přešupnout papír s chlebem na rozpálený plech

a vydrzi ten papír 250 st?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
6.6.14 19:40

@Alice.007 No je určený na 220st, ale vydrží :palec: akorát ztmavne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
6.6.14 19:56

@Alice.007 to jsem nikdy nezkoumala :think: prostě ho tam strčím a pak vyndám a vypadá stejně, nebo ještě mám doma tu pečící folii, ta je myslím i 250°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.10.14 16:14

kůrka u chleba

Ahoj, už dlouho peču chleba čistě jen z kvásku, umíchám v pekárně, nechám dlouho kynout v chladu v ošatce, pak peču v troubě. Je výborný, akorát kůrka je dost tvrdá a dítěti ji musím odkrajovat. Chleba 2× v průběhu pečení potírám vodou, v troubě je hrneček s vodou, přesto je kůrka tvrdá. Nevíte prosím někdo, co s tím? Dík! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.10.14 16:23

@robínek nikdy v zivote jsem zatim neslysela ze se micha kvaskovy chleba v pekarne, ale vsechno je jednou poprve :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19874
17.10.14 17:51
@KackaDoup píše:
@robínek nikdy v zivote jsem zatim neslysela ze se micha kvaskovy chleba v pekarne, ale vsechno je jednou poprve :mrgreen:

Normálka, popadnu těsto a běžím s ním do nejbližší pekárny, tam ho umíchám a letím zase domů, ne? ;) Myslela jsem v domácí pekárně, protože při ručním hnětení mě bolí ručičky a hnětač v mixéru to nezvládne tak dobře jako pekárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.10.14 18:51

@robínek ano,ja vim v jake :mrgreen: ale mam x receptu a ani jeden…samozrejme netvrdim ze se to nedela ;)

• Citovat
  • Upravit
334
10.3.15 21:37

Ahojte, potřebovala bych poradit s receptem. Peču kváskový chléb z celozrné žitné a špaldové mouky. Kvásek rozkvasím s 150 g žitné mouky a vody, potom přidávám 300 g celozrné špaldové mouky. Potřebovala bych ale větší chléb. Mám zvětšit dávku o polovinu? Bude ten chleba dobrý? Dva péct nechci, protože se mi nevejdou na plech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.3.15 21:37

Ahojte, potřebovala bych poradit s receptem. Peču kváskový chléb z celozrné žitné a špaldové mouky. Kvásek rozkvasím s 150 g žitné mouky a vody, potom přidávám 300 g celozrné špaldové mouky. Potřebovala bych ale větší chléb. Mám zvětšit dávku o polovinu? Bude ten chleba dobrý? Dva péct nechci, protože se mi nevejdou na plech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.3.15 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
10.3.15 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
11.3.15 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat