Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Uslava popravdě koníčky, zábavu ani moc nemám. Jako zajdu si ke kadernici, na kosmetiku, masaz to ano ale jinak spise jezdím do práce, nakoupit a domu. Máme velký dům takže veškerá moje energie jde do domu. Tak on umí i projevit hezké chování, ale tech špatných reakci je poslední dobou nějak víc a já se spise doma dusim.
@Anonymní píše:
Ahoj. Ani nevím popravdě kde začít. S manželem jsme spolu už nějakých 17 let, máme dvě děti. Od začátku to s manželem není úplně jednoduché, a dokazi ho vytočit pro mě úplne kraviny.Takže dost většinou doma spise mlcim, protože jakákoliv snaha o komunikaci kterou se snažím vést otázkami, odpověďmi se občas zvrtne tak ze to manžela nějakým způsobem vytoci a naštve
a poslední dobou je to horší a horší. Včera jsem se ho například pouze zeptala zdali jde v pátek do práce a v kolik hodin v pátek pojede za svoji mamkou a on na mě vyjel,, Ježíši jak to mám vedet, ty si jak estebacka,,
a takových podobných situaci je mnohem více… minuly měsíc jsme měli z práce školení kde jsem musela i přespat a manžel asi tři dny potom mi říká, ze jsem uvarila večeři jen abych si vyzehlila svědomí ( nikdy jsem ho za tu dobu co jsme spolu nepodvedla ). Přijde mě, ze ať udělám co udělám, je špatne. Zacinam být z jeho chování už opravdu dost unavena, a říkám je mi lépe, když je doma ticho a nemluví se, protože mám pocit, ze si o mě musí myslet, ze jsem blbka
. V létě jsme byly třeba na dovolené a on mi při večeři jentak mezi řeči řekl, ze kdybych neuklizela tak mě vlastně ani nepotrebuje
… takze popravdě vůbec nevím co mám dělat. Neříkám, ze já jsem bez chyby, samozřejmě mám také které určitě manželovi vadí. Ale jsem vážně dost nešťastná a mám pocit, ze už se z toho všeho zblázním. Mě je dokonce mnohem lépe když je manžel někde pryč a není doma, tak se cítím v klidu.
Mela jsem cholerika me teda nedonutil nemluvit bo bych to nedala jsem hodne komunikativni, ale drtilo me to..byli jsme v poho, ex se podival do kouta v kuchyni, kde stala jedna prazdna lahev a zacal na me snad 15 min nadavat a rvat z niceho nic, ja jsem jen tise zirala a kdyz jsem rekla hedine slovo zacal nanovo..hnusne..nedala jsem to moc me to drtilo protoze se to stupnovalo k agresi, domacimu nasili..rozvedla jsem se a jen jsem litovala ze jsem do toho vubec sla..byl taky i pred svatbou a myslela bl.ka mla a ze ho predelam..
![]()
@lilith1 když jsem byla mladší vnimala jsem pravé jeho chování a reakce jinak nežli teď. A včera večer se ve mě něco zlomilo a já si zacinam uvědomovat, ze todle je hodně špatne.
Mám pocit ze ať udělám doma co udělám je špatne, a podobná situace jako jsi psala ty s tou flaskou se nedávno také u nás odehrála akorát byl jiný podnět ale také na mě řval jak smyslu zbaveny a naprahl se, neuhodil ale už stacil ten jeho vztek v oci a to naprahnuti
. Nejhorší na tom je to, ze to vidí i naše děti, sami se mě kolikrát ptali jak s nim dokážu vydržet
jenže jsou to pravé děti které mě doma drží.
@Anonymní píše:
@lilith1 když jsem byla mladší vnimala jsem pravé jeho chování a reakce jinak nežli teď. A včera večer se ve mě něco zlomilo a já si zacinam uvědomovat, ze todle je hodně špatne.Mám pocit ze ať udělám doma co udělám je špatne, a podobná situace jako jsi psala ty s tou flaskou se nedávno také u nás odehrála akorát byl jiný podnět ale také na mě řval jak smyslu zbaveny a naprahl se, neuhodil ale už stacil ten jeho vztek v oci a to naprahnuti
. Nejhorší na tom je to, ze to vidí i naše děti, sami se mě kolikrát ptali jak s nim dokážu vydržet
Možná by byly děti raději jinde s tebou v klidu, tohle neděláš pro ně.
To je snad už jen otázkou času, kdy opravdu uhodí.
Přiznám se, že moc nevím, co chceš slyšet od nás..
Našla sis d.bila, cholerika, co si tě neváží, rve na tebe, uhodil tě, depta te..
Začni si vážit sama sebe.. Ne, nemusíš vydržet všechno, jsi lidská bytost a zasloužíš si, aby se k tobě tvůj partner choval hezky.
K dětem se chová stejně?
I pokud k nim se chová hezky, uvědomujes si, co dětem předvádíte jako normu rodinného soužití?
@Anonymní píše:
@lilith1 když jsem byla mladší vnimala jsem pravé jeho chování a reakce jinak nežli teď. A včera večer se ve mě něco zlomilo a já si zacinam uvědomovat, ze todle je hodně špatne.Mám pocit ze ať udělám doma co udělám je špatne, a podobná situace jako jsi psala ty s tou flaskou se nedávno také u nás odehrála akorát byl jiný podnět ale také na mě řval jak smyslu zbaveny a naprahl se, neuhodil ale už stacil ten jeho vztek v oci a to naprahnuti
Spatne, bude se to stupnovat a ty deti to poskodi vnimaji chovani manzela jako normu..takze zdrhni co nejdrive.
Prosím, zkus si přečíst tohle https://holkybacha.estranky.cz/, jestli nenajdeš podobu u sebe. Pak je ještě dobrá kniha Skrytý narcis, ale nevím jestli se ti bude chtít číst. Vyhledej odborníka nejlépe bez manžela. Manžel u odborníka s největší pravděpodobností by chtěl dokázat, že magor jsi ty, ne on, jestli ho tam vůbec dostaneš. Nejlépe asi když ho opustíš, vidím v tobě sebe. Má problém on, ne ty. Nikdy to, ale nepřipustí a nikdy se nad tím nezamyslí, nikdy se nezmění, bude se to stupňovat. Kdo to nezažil, ti neuvěří. Já byla na to sama, celé okolí se proti mne spiklo. Nikdo neviděl, co jsem zažívala za dveřmi doma. Na veřejnosti byl jak vyměněný, ohleduplný, nápomocný. On není cholerik, on je narcis! I psycholog ti řekne, že psychopat se nechová vždy špatně a má světlé stránky. A to tě právě mate, dokáže být milý a pak tě obratem zranit.
https://psychologie.cz/…-nezmeni-se/