Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nemáš náhodou STRACH, že se syn zamiluje úplně stejně do svého „báječného dědečka“…??? Ale on přece není báječný…ON SI TU LÁSKU NEZASLOUŽÍ, že jo? On ti přece tak moc ubližoval…Proč to dělal tobě a bratrovi, když evidentně umí milovat…??? Ty jsi jeho dcera…TEBE měl milovat…(tohle by probíhalo hlavou mně…)
Je mi to líto…musí to moc bolet.
Já to měla doma ještě lepší a s bonusem.. To se rozbíjel klacek o tělo moje a mých bratrů.. Máti zbitá na zemi, skoro uškrcenej bratr.. jelita nám nestíhali blednout.. Styl, on si koupil šunku za svoje vydřený prachy, my máme trochu levnějšího salámu a na jeho nesahat, nebo bude řev.. a to bylo pořád.. Mě mlátil, protože mi v noci z pusy vypadli rovnátka a já je za boha nemohla najít.. jednou sem je měla dokonce v potahu od deky tam dobře schovaný, že nevypadli ani po třetím zatřepání.. Dodneška s ním mám špatnej vztah a on furt dělá, jako kdyby měl špatnou paměť a nic z toho se nedělo a do toho mi vyhrožuje, že jesi já budu mlátit svý děcka, že si to se mnou vyřídí.. Ale díky jeho úžasné pěči ho mám u zádele a s rodičema se snesu jen jednou za půl roku..
Tak sem ještě dočetla ostatní příspěvky.. Je fakt úplně jako můj otec..
My máme první dítě ještě v bříšku, ale díky tomu, že od nich bydlím 150km se mi do mojí výchovy snad toli štvát nebudou.. Horší je to s tchánovcema.. Sem ráda, že nám pomáhají, ale přijde mi, že za to člověk musí poslouchat jejich úžasný rady a někdy i urážky..
Sanžím se je ve vší slušnosti poslat jinam
Poslocuhám jedním uchem dovnitř druhým ven a podobně..
S vlastními rodiči se zhádám, s manželovými se snažím max cvakat zubama.. Stejně nejsem podle nich dost dobrá pro jejich syna a do výchovy svých dětí si nenechám kecat.. Doufám, že to jinak nebude..
@Trinetka taky jsi to neměla jednoduchý
a poznamenalo tě to na zbytek života, tak jako mě?
když syn vyplázl jazyk (což ho naučil manžel), tak otec prohlásil, že „to se nedělá, vyplazovat jazyk, no kdo jiný tě to naučil než tata, no však počkej, až budeš trošku starší a vyplázneš na něho jazyk, dostaneš facku“! říkám, že to v žádném případě, že u nás facky rozhodně lítat nebudou! A on se jen tak hnusně zamračil, protože jsem si dovolila opovrhnout jeho výchovou
Prosím o zachování anonymity
Zakladatelko, taky máme takového dědečka. Rozumím ti, že tady nejde o žárlivost, jen nedůvěru, jestli se může člověk tak moc zmněnit. Podle mně nemůže. Ten náš egzemplář začíná senilnět a na stará kolena rekvíruje co ho ještě čeká (nic pěkného) a najednou nic z minulosti neexistuje a hraje si s vnuky na nejlepšího dědu (i když jako táta stál za hov. o) všechno zná, nikdy nic nepos.al a na vše má patent a tváří se že jsme jedna velká šťastná rodina. Nejsme.
@Boudová neřekla bych, že mě má rád… podle všeho lásku projevovat umí, takže kdyby chtěl, může jí projevit i vůči mně, což se neděje.. proč by mě měl taky rád, když jsem jen neschopná, hloupá a nic nedokážu
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymityZakladatelko, taky máme takového dědečka. Rozumím ti, že tady nejde o žárlivost, jen nedůvěru, jestli se může člověk tak moc zmněnit. Podle mně nemůže. Ten náš egzemplář začíná senilnět a na stará kolena rekvíruje co ho ještě čeká (nic pěkného) a najednou nic z minulosti neexistuje a hraje si s vnuky na nejlepšího dědu (i když jako táta stál za hov. o) všechno zná, nikdy nic nepos.al a na vše má patent a tváří se že jsme jedna velká šťastná rodina. Nejsme.
Myslím, že ti naši otcové mají dost společného. ten můj totiž taky nikdy nic nezkazil, všechno, co ho napadne, je nejlepší, ale to co napadne ostatní stojí za h*vno.
A přesně tak, nejde ani tak o žárlivost, ale spíš nepochopení toho, jak se chová, protože ho takhle neznám
Nedokazu si to vubec predstavit, ale narozdil od ostatnich, kterym prijde ponizovani a psychicke tyrani za „normalni vychovu za nas“, tak ja bych to neskousla, se s nim stykat, snazila bych se co nejmin a urcite bych si ho nepozvala domu…
@Anonymní píše:
@SIMONA1234 přesně tohle se mi honí hlavou
On si asi uvnitř uvědomuje svoji chybu…své chování k vám. Možná v tvém synovi vidí druhý pokus pro sebe. Nějak nechápe, že v rodičovství není prostor pro pokusy…když se to nepovedlo poprvé, tak to zkusíme teď s vnoučkem…Teď se z něj může poprdět, otázkou je, jak zareaguje, až syn půjde (logicky) do opozice…období vzdoru, puberta…možná se opět projeví cholerik a nebo ne, naopak mu bude až přehnaně ustupovat… ![]()
Každopádně buď ve střehu…asi bude mít tendence tě zpochybňovat i před synem, dokud z toho dítě nemá rozum, tak to nevadí…ale aby se mu nepovedlo ze syna vychovat kluka, co opovrhuje vlastní mámou…protože dědeček jí taky opovrhuje a silně synka ovlivňuje. Na to pozor. Zapracuj na sobě, sebevědomí a tak…klidně s odbornou pomocí, budeš to ve „styku“ s otcem potřebovat. ![]()
@Anonymní píše:
@Trinetka taky jsi to neměla jednoduchýa poznamenalo tě to na zbytek života, tak jako mě?
když syn vyplázl jazyk (což ho naučil manžel), tak otec prohlásil, že „to se nedělá, vyplazovat jazyk, no kdo jiný tě to naučil než tata, no však počkej, až budeš trošku starší a vyplázneš na něho jazyk, dostaneš facku“! říkám, že to v žádném případě, že u nás facky rozhodně lítat nebudou! A on se jen tak hnusně zamračil, protože jsem si dovolila opovrhnout jeho výchovou
Poznamenalo.. Dodneška se na něj koukám s odstupem.. Nesnáším alkohol a mám silnej smysl pro spravedlnost.. A když vidím, že někdo ubližuje slabšímu a je jedno jestli je ten danej člověk větší než já, jdu prostě bránit slabšího..
To sem se totiž pokusila bránit máti když ji bil.. Dal mi facáka, že se mi hlava otočila dozadu.. Ale tehdy mi v očích viděl, že to udělá ještě jednou a má tam policajty.. Podruhé se na máti dobýval přes dveře, tak sem sešla a oznámila mu, ať se táhne vychrápat, to mi bylo asi 15.. po menší hádce sem odešla spát a máti mě ráno prosila ať se mu omluvím.. Ji sem kolikrát prosila ať se rozvede, zavolá policajty cokoliv, no úúúžasný děství.. Ale ani máti mě nikdy neměla v lásce.. Měla radši moje bratry a já sem byla novej ženskej otrok do kuchyně pro ni
Já sem bývala tátova holčička, než to začal přehánět s bitím a chlastem.. Takže teď si s nima stejně nerozumím.. Na vnouče nám nepřispěli ani hračkou nic..
No a výchovný rady měl vždycky a bude v tom pokračovat dál.. Onehda mi volal, že nechá barák charitě, že ta se o něj aspoň postará.. Sem se mu vysmála, že mi jeho barák je u zádele, že od něj nic nečekám.. Takhle si chce vynutit mou pozornost.. Kašlu na něj i na nějaký jeho majetky, stejně to s jeho stylem dotáhne na exekutora :/
Já teda na jeho radách nevidím nic hrozného
A podobné rozhovory o skřínce vedu i s přítelem a nemyslí to tak že by mě chtěl vytočit ![]()
Třeba si uvědomuje, že vám nebyl dobrým tátou a prostřednictvím vnoučete se to snaží dohnat nebo vynahradit, ale po tolika letech se mu asi cesta hledá líp k dítěti, které ho nezná, nesoudí ![]()
@SIMONA1234 jj přesně jak říkáš.. musí si dávat pozor na něj.. já si ho dávám taky.. ale mám to lehčí, on nechce ani utratit peníze aby dojel na návštěvu.. my si hrajem na to, že je taky nemáme a vidíme se pomalu ani jednou za rok.. zakladatelka asi bydlí moc blízko..
@SussieS píše:
Vyšťavená jako z čeho? Na jeho současném chování nevidím nic, rady a otázky tohoto typu taky určitě slyšíš i od jiných lidí, ale tak nějak mám pocit že ti to vadí jen u něj, u jiných si toho možná ani nevšimneš. Jsi na něj vysazená, žárlíš na vlastního syna, že má jeho pozornost
Myslím, že jsi to nepochopila ![]()
@Boudová píše:
Neber to spatne, ale prijdes mi trochu nevdecna. Na nas se taky dost rvalo a obcas veci litali vzduchem. Ale ty si na tatu vysazena. Me to prijde zbytecny. Nekteri rodice jsou takovi prechytrali. Urcite te ale ma rad.
Bože
,četla jsi vůbec úvodní příspěvek? Podle mě takový dětství muselo být hrozný!
Píšeš, že jí má určitě rád..a to jako bereš podle čeho? Jak s ní jednal a jedná? ![]()