Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Přemýšlím nad tím, co dát malé na kolínka. Je jí devět měsíců, při lezení je rychlá jako blesk a v kuchyni na dlažbě jí to musí asi dost tlačit (myslím si já
) Dávám jí na lezení punčocháčky - takové ty silnější, uvnitř froté, ale stejně - když jí je svleču, má na kolínkách takové malé modřinky od lezení. Nemáte nějaký nápad nebo zkušenost - co na kolínka dát - je to takové směšné - ale nějaké chrániče by se hodily.Díky za nápady ![]()
Nedávala jsem nic, vůbec mu to nevadilo, i když kolena otlačené trochu byly. Spokojeně si lezl i venku po hrubém makadamu - myslím, že kdyby mu to tak vadilo, tak to nedělá ![]()
Později, když si začal stoupat, tak mu to asi trochu vadit začalo, ale aspoň ho to motivovalo, aby zkoušel jít po dvou a furt nelezl ![]()
Já nedávám nic a kluk leze kdekoliv i venku na hrubém povrchu a nemá s tím sebemenší problém ![]()
Ale viděla jsem v lékárně prodávat chrániče na kolena ![]()
My máme návleky s takovými gumový beruškami. Viděla jsem to už několikrát inzerovat v Mamince a podobných časopisech. Zatím jsem dala jen párkrát, třeba dneska, kdy musela být nahatá a s tátou se honila po pěnovém puzzle. Otec si stěžoval, že ho z toho bolí kolena, tak dostala návleky ona:)
Něco takového: http://www.zbozi.cz/…e-na-kolena/?…
Nedávali jsme nic. Nějak mi to přišlo zbytečné. A Markétka si nikdy nestěžovala
. Občas se na kolínku objevil modráček, když si třeba klekla na nějakou hračku, ale dítě bez modráků mi přijde jako sci-fi.
Já si myslím že něco na kolínka je zbytečné oni si to stejně odmontujou
.Ted mně napadlo co určitě zabere PUSINKA OD MAMINKY.
![]()
no já bych řekla že to vadí spíš nám dospělím, ale dětem ne. Babička když lezla po 4 za malou tak taky hekala jak jí bolí kolena, ale malá byla vždy spokojená. Nedávala bych nic. ![]()
Matýsek začal lézt v létě a když nosil kraťasy měl kolínka úplně červená. Koupila jsem „nákoleníky“ Farlin a moc se nám osvědčily. Jukni na jejich stránky ![]()
Nám se teda ty chrániče moc neosvědčily. Malá je měla všude, jen ne na kolínkách
Pro mne to byla zbytečná investice
Mezi náma, kdysi se taky nic nedávalo a já pamatuji, když kluci lozili po čtyrech a začala je bolet kolínka, tak prostě lezli dlaně a chodidla z kolínek se nazvedli. Myslím nepřehánět a navíc dospělý má jinou váhu než lozící mimčo
.
Taky jsme nic takového neměli, prckům to nevadí a když jim to vadit začne, donutí je to se postavit… ![]()
taky jsme neměli, oni jsou takoví gumoví ty mrňousci
Kdyby jim to vadilo, tak se budou lezení vyhýbat ![]()
Sousedi chrániče dostali od někoho jako dárek a vůbec je stejně nepoužívali. To by je muselo mít mrně na sobě stejně celýden, což mi připadne docela nepraktické a pochybuju, že by se jim to nějak extra líbilo…myslím si, že je to zbytečné. A takových modřinek ještě bude ![]()
Taky jsem nic takového neměla - lezl po koberci nebo po lině v punčocháčích a nevadilo mu to. Ale uvažovala jsem o nich, jakmile začal chodit a nebyl si ještě jistý, hodně padal, měl zvenku věčně rozbitá kolena. Ale než jsem je sehnala, tak se rozchodil a už je nepotřebuje ![]()
Ahoj, já jsem kdysi koupila takové pletené návleky (pro dospělé asi to je na aerobic) u vietnamců, měli je pruhované v různých barvách, dávala jsem to přes dupačky, nebo co měla malá zrovna na sobě. Zdálo se mi to lepší než ji nechat bez toho, máme doma studenou dlažbu.
Díky za nápady. Chrániče Farlin vypadají dobře. Zkusím ještě mrknout u vietnamců - taky dobrý nápad. Bylo by to jen na chvíli, u nábytku se už staví a asi nebude dlouho trvat a rozchodí se. Ale máme tu dlažbu fakt studenou a tvrdou. Když jsem se s ní na kolenou honila, byla jsem hotová
Nechce se mi do toho moc investovat, možná ustřihnu nějaký taťkovo děravý ponožky… ![]()