Chronická borelióza - máte zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19017
17.1.12 11:37

Ahoj, určitě bych nečekala, já měla boreliozu, ale podchytili ji zavčas, brala jsem jen antibiotika a pak už vše bylo ok… a to mi ji zjistili asi čtyři měsíce od štípnutí (neměla jsem klíště, něco mě štíplo, bohužel ji nepřenáší jen klíštata…)..
Držím pěsti, at je léčba co nejdřív a úspěšná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
10.11.12 21:51

Zdravím dovolím si oživit tuto diskusi mám boreliozu ale už dobírám prášky a tak jsem se domluvila s doktorem že začnu chodit na praxi(aby mě pustily ke zkouškám a nechyběly mi hodiny) ale nějak to nedávám chodímdomů totálně vyčerpaná je tam sice více práce ale i tak co by jste s únavou dělaly jo a večer ješte mívám lehce zvíšenou teplotu 37,1 nebo max 37,3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.11.12 22:19

Mno, co s únavou? počkat, jestli po léčbě zmizí :nevim: jsi prostě nemocná, smiř se s tím. ono moc rad není. rady jako co nejvíc spát, ne alkohol, nejlíp co nejzdravější stravu, zásady spánkové hygieny atd., to jsi asi zkusila a žádný zázračný preparát neexistuje :?

já jsem momentálně teda po skoro 9ti letech od boreliozy ve fázi, že mám téměř všechny dlouhodobé následky, takže pokud byste to některá chtěla probrat nebo i z těch, co se teprve léčí a potřebujete dodat energii do toho, abyste se doléčily, tak napište, klidně sem nebo do SZ. není to pr*el, není mi moc pomoci a jsem na tom hodně špatně - hlavně pohybově a psychicky

katulo, léčila jsem si boreliozu přes zimu v prváku na střední, ale kdybych věděla, jak skončím, klidně bych ročník opakovala. i třeba změnila školu. udělala bych všecko, jen abych se co nejlíp vyléčila, když to ještě šlo. dneska mám záněty vpodstatě ve všech kloubech, z toho mám podrážděné okolní svaly a šlachy, brní mě prsty, psychiku mám totálně v pr*eli, deprese, úzkosti, soc. fobie, sebepoškozovací stavy, hysterie… všechno jen kvůli blbé doktorce, která mi půl roku tvrdila, že je to jarní únava a odmítala mi udělat test za dvě stovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.11.12 22:20

Jo a zapomínám a udržet myšlenku, zvlášť když jsem byť jen trochu unavená, to je problém… tak pokud to nemá hlavu nebo patu, prosím omluvte to :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
10.11.12 22:23

To je jasné léky beru už jen dva dny jinak bych na praxi nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.11.12 22:24

A jakou máš praxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
10.11.12 22:26

V kuchyni ale jenom si to odsedím a sem tam pomáhám dole s úklidem takže do stiku s potravinama a tak vůbec nepřijdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.11.12 22:31

O potraviny bych se nebála, ono to zas tak jednoduše nepřeskakuje ;) spíš se ptám pro představu o náročnosti… asi takhle - příznaky, které mi nezmizely během prvních pár dní léčby přešly cca za půl roku po dobrání léků, zmírňovaly se hodně pomalu. některé nepřešly úplně, malilinko zůstaly a čas je pak zas zhoršil. ale o tom nechci mluvit.

pokud jsi odhodlaná školu dodělat, což očividně jsi, když i přes hroznou únavu praxi i nadále zkoušíš. pobav se o tom s rodinou, domluv se s nima, že dokud ti nebude líp, potřebuješ pomoc a počítej s tím, že tvůj denní režim bude fakt jen praxe a spánek. bude to náročný, ale dá se zvládnout spousta i horších věcí :) držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.11.12 22:33

A ještě v úvodu píšeš o lehce zvýšené teplotě - to mám taky, pokdu jsem unavená nebo delší dovbu ve stresu, tak se mi zvyšuje teplota a pokud nepolevím a neodpočnu si, tak onemocním. ono si tělo tou teplotou jakoby říká o to, aby sis odpočinula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
10.11.12 22:45

Mamka už se s tím smířila že hold nic moc jiného neudělám ale jelikož už je to posledních pár měsíců tak to zkusím pokud by to nešlo i dál do budoucna tak školu nechám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
10.11.12 22:54

@ANEBjája mužu se zeptat jak dlouho po zaléčení bor. se ti příznaky zas vrátily? jsme dva roky po bor. a něco se se mnou děje-bolesti, unava, teploty, jen sjem si toi nedala do souvislosti s tím. asi budu muset zajít k dr zas na testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.11.12 23:04

@katula9 zkus si s ní sednout a promluvit si, takový ten upřímný rozhovor. jako dvě dospělé ženské. vysvětli jí, jak se cítíš a jak moc tě mrzí, že jí nedokážeš víc pomoct. já na tvém místě bych se cítila i dost bezmocně - rodiče mě podporují během školy a já jim doma ani nepomůžu. ale prostě jsi nemocná a zrovna tahle nemoc je fakt mrcha a i když nic nezanedbáš, tak se může stát, že to nedopadne dobře. domluvte se na nějakém systému, aby o tebe bylo „postaráno“ v nejnutnějším rozsahu a slib jí, že co nejdřív to bude v tvých silách, tak se zase zapojíš, ale teď to nedokážeš… myslím, že takový přístup každý normální rodič ocení a pochopí. ono je moc důležité svým rodičům občas dát najevo, ne-li přímo říct, jak s vážíš toho, co pro tebe dělají. a to i když jsi zdravá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.11.12 23:13

@spiky01 zkusím to trochu nastínit, jak to bylo u mě:

• v 16cti léčba - nakonec měsíc na kapačkách ATB
  • cca přelom 18/19let mě začaly bolet klouby např. když jsme spali venku ve spacáku. a taky jsem byla věčně zmrzlá. i v létě spím ve spacáku do -25ti a jsem ráno promrzlá. obecně začly asi tak 1× měsíčně bolesti kloubů a špatná termoregulace
  • až do 23 let to bylo tak nějak stabilní, možná velmi pozvolna se zhoršující. výrazně se mi ale zhoršila psychika a paměť, soustředění (ty tak mezi 22/23rokem)
  • v téměř 24 jsem otěhotněla a bylo všecko super, téměř vše zmizelo až na šílené křížové bolesti v 2.pol.těhotenství. zrovna v místech, které mě snad nikdy předtím nebolely
  • syn se narodil letos v srpnu, v mých 24,5letech. šestinedělí bylo dál skvělý, vč. psychiky (to byla krááása). po šestinedělí se všecko vrátilo s extra silou. občas po ránu mám velkej problém syna přebalit, mám totiž nejvíc zničené zápěstí a prsty. občas ho taky nedokážu zvednout, nosit, podržet. a dohonily mě i těžký úzkostný a hysterický stavy. momentálně si snažím srovnat v hlavě co budu dělat a chci si oběhnout odborníky na jednotlivý problémy, třeba mi s něčím pomůžou

moje praktická to uzavírá šmahem s větou „pozitivní už budete navždy a na klouby tu máte napsáno, že si máte koupit ibalgin“. bomba. bude mi 25 a jsem jak stará babka, pohybově i myšlením. skvělej výhled pro život :? hlavně nechci, aby syn někdy zažil ty psychický záchvaty :oops: zatím je vždycky prospal, ale to není řešení. a s psychikou by podle mě pomoct doktoři mohli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.11.12 23:15

Jinak můj táta má boreliozu v aktivní fázi tak cca 3× do roka už 5 let… pořád se mu to vrací. ale on má poměrně mírné průběhy a po přeléčení atb se nemoc podle labor. výsledků stáhne. a za pár měsíců je u dr.zas :roll: už ho to nebaví, ale bere to už jako součást života, dokud to nebude mít nějaký hroší průběh, tak si ani moc nestěžuje, jsou i horší chronický problémy (o mým stavu nic moc neví, nemáme s rodiči moc blízký vztah :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
20.9.14 13:06

flek a výsledky negativní

Zdravim mam dotaz v srpnu se mi objevil na koleni malý flíček druhý den kolem bxl bíly a červeny kroužek, na internetu sem se dočetla že by to mohla být borelioza, na krev jsem mela prijit o 5 tydnu pozdeji ja si ale tydny spocitala spatne a prisla jsem na krev o týden dřív, výsledky byly negativni.ale pocituji jak me obcas boli kolena svaly a motá se mi hlava, myslíte že bych mela jit jeste jednou na testy? děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí