Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Unzeitik píše:
Nevím proč by měla být zakladatelka nenormální… Pořád lepší než, aby skončila ve skupině 40+ a stále se nám nedaří otěhotnět a nebo snažilky 35+… Kdo chce zvládne všechno..
Tak ja jsem jedna z tech kdo delal napred karieru a pak dite (ne teda uplne dobrovolne mne to tak vyslo, jezto prvni manzel deti nechtel a kolem tricitky jsem se rozvedla) a na tyto reci uz jsem trochu alergicka. Vazne si nedovedu predstavit, ze bych se mohla venovat svemu oboru s intenzitou, jakou jsem se mu venovala, kdybych mela dite v 25 letech. A taky mam cerstvou zkusenost s hledanim prace a sice jsem nasla, ale bylo to nepomerne tezsi nez kdyz jsem hledala pred 10 lety (dokonce i tezsi nez pred 3 lety). Konkurence je v dnesni dobe obrovska a zamestnavatele si muzou vybirat. A 30 let neni jeste z biologickeho hlediska nijak pozde na prvni dite. Pokud ma ve 30 nekdo problemy, ve vetsine pripadu to nesouvisi s vekem.
Ono je to vzdy neco za neco, je fakt, ze byt mladou matkou ma neco do sebe a urcite neni vhodne odkladat rodicovstvi na vek 35+, ale takove ty reci, ze se vse da delat s ditetem nebo dokonce s vice detmi, se bohuzel z velke casti nezakladaji na pravde. Jinak mit dite kolem 20 je samozrejme ok, kdyz to oba partneri chteji a jsou zajisteni, ale je nutno priznat, ze nektere oblibene cinnosti, sny a touhy jdou s malym ditetem stranou, nektere nacas, nektere mozna i navzdy, protoze jiste plany se daji realizovat prave jen kdyz je clovek bez zavazku.
Jj presne tak, s ditetěm se z mých bezdětných aktivit neda delat skoro nic, nebo jen velmi obtizne
takze řeči ze s ditetěm lze vsechno mne taky vytaci. Nastesti jsem starší matka, takze mi to nevadi, užila jsem si všeho dost, ale ve 25 letech by mne to teda pekelne stvalo. Na co potom VŠ? Ukažte mi firmu kde vas vemou jako matku na par hodin. Hahaha. Maximalne v případe ze jste tam delali hodne let pred tim a firma se bez vas těžko obejde.
Bezdětné po třicítce jsou s skoro s cejchem na čele a zoufale hledají někoho kdo by jim udělal dítě???
No to snad néé ![]()
Můžete se drzet tématu? Co ma byt bude a ja bych byla radeji mladší mamina. Vš jsem si delala protože byla možnost, nezila jsem studiem, spíš jsem proplula.
Tak a jak víc se držet tématu, když v podstatě nic nevíme - jen dedukujeme? Takže: proč on ještě nechce? Jste zabezpečení? Kolik vám je?
@Anonymní píše:
Můžete se drzet tématu? Co ma byt bude a ja bych byla radeji mladší mamina. Vš jsem si delala protože byla možnost, nezila jsem studiem, spíš jsem proplula.
podle mě nemá cenu chlapa do něčeho tlačit. Nevím kolik mu je, ale pokud je takhle nestálý…najdi si někoho, kdo to bude cítit stejně jako ty. Dítě by totiž v první řadě měli chtít oba
@Anonymní píše:
Já tedy nechápu proč chce někdo hned po dokončení studia dítě?
Nebudete mít žádnou praxi, kdo Vás po skončení jedné nebo dvou mateřských zaměstná bez jakékoli praxe??? Pak je Vám ta škola úplně k ničemu. A co pak??
On právě nikdy neříká něco, co nemysli vážně. Prisel s tim prvni on, ze nenina co cekat, ze chce byt mladej otec.ja dítě neresila, ale pak jsem si to představila a zacala se těšit. no a po par měsících zmenil názor. Jen rekl, ze ještě počkáme, že je to narychlo
finančně zajisteni jsme..
@Anonymní píše:
On právě nikdy neříká něco, co nemysli vážně. Prisel s tim prvni on, ze nenina co cekat, ze chce byt mladej otec.ja dítě neresila, ale pak jsem si to představila a zacala se těšit. no a po par měsících zmenil názor. Jen rekl, ze ještě počkáme, že je to narychlofinančně zajisteni jsme..
Škoda že se představy většinou vůbec neshodují s realitou, ale hodně štěstí ať se rozhodnete jakkoli ![]()
@Anonymní píše:
@Fatalistka dikyja to preziju, ale je to sklamani
Tak mu třeba dej ještě čas a netlač, třeba vše ještě dobře dopadne ![]()
@Anonymní píše:
On právě nikdy neříká něco, co nemysli vážně. Prisel s tim prvni on, ze nenina co cekat, ze chce byt mladej otec.ja dítě neresila, ale pak jsem si to představila a zacala se těšit. no a po par měsících zmenil názor. Jen rekl, ze ještě počkáme, že je to narychlofinančně zajisteni jsme..
Máš alespon něco odpracováno? Nebo Tě živí rodiče či přítel? Máš vlastní bydlení, domácnost kde můžeš vychovávat dítě? Máš nějaké úspory ze kterých budeš žít pokud Tě partner opustí? Nebo si myslíš, že se dá žít s 3.800kč?
@Linve píše:
to je ale take proto, že náš system tomu absolutne nepomaha.. Dneska fakt, aby zensky mely deti az ve 40, nebo vubec.. Pak se politici divi, ze porodnost cim dal vice klesa.. V Nemecku funguji treba pri skole skolky, takze tam je zase „uplne normalni“, ze maji vysokoskolacky deti.. A budes se divit, ale vetsina mych kolegynek tohle v planu ma.. A ono co taky, kdyz uz je nam petadvacet… Ono to reprodukcni zdravi je v soucasne dobe hrozne krehke..
Promin, ale zila jsi nekdy v Nemecku? Mam kamaradky, ktere jakozto doktorandky a tudiz zamestnankyne univerzity (nikoli bezne studentky), nedostaly misto pro dite v univerzitni skolce. Pokud ho dostaly jeden rok, nebyla zadna zaruka, ze ho dostanou i dalsi rok. Prednost maji samozrejme profesori a docenti a dalsi zamestnanci se stalou smlouvou. Studenti jsou az uplne na chvoste. Taky koukni na to, jaka je v Nemecku porodnost.
Zakladatelko, sorry za off-topic. Jinak ja se tu ztotoznuji s vetsinovym s nazorem, ze bys na tom byla lip, kdybys napred ziskala alespon minimalni praxi. Ono se v dnesni dobe o nejake velke kariere hned po skole neda ani mluvit (a to ani v pripade, ze bys byla absolventkou nejake presti.zni evropske univerzity). Budes rada, kdyz sezenes nejakou slusnou praci v oboru.
Mne osobne by v 25 nedotlacili do svatby a ditete ani parem volu, takze si nemyslim, ze tvuj pritel je nejaky bidak, kdyz se mu do toho momentalne nechce. Na zmenu nazoru ma pravo. Nicmene bych si vyjasnila nejaky spolecny plan kdy tedy do toho prastit. Aby ti po 5 letech nerekl, ze se na to stale neciti. Sama musis vycitit, zda te nevodi za nos (ale pises vyse, ze myslis, ze mu muzes verit).
@Lomikára píše:
Jasně, aby pak po třicítce s cejchem skoro na čele zoufale hledala kohokoli, kdo jí to dítě udělá, protože její čas se rychle krátí...
Optimální věk pro početí dítěte je cca kolem 25 let, přírodě je fuk, jak dlouho kdo studuje, cestuje či buduje kariéru.
Mně nepřijde nic divného na tom, že ona dítě chce, ani na tom, že on ho nechce. Obojí je ok. Problém je, když ti partner v tak zásadní věci mění názory častěji než ponožky.
opravdu? Mě je 30 a nikoho s cejchem na čele jen proto aby mi udělal dítě nehledám
Jako ve 25ti letech je to optimální věk, ale když holka ve 25ti nebo např.27 letech není fin.na dítě připravená, tak může být optimální co chce.