Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@katango77 Mě teda přijde nenormální, že nás, který chceme být mladý mámy nazýváš nenormálními. Je to každýho věc, kdy chce nebo nechce mít děti. Studuju vš, mám několikaletou praxi v oboru co dělám a jsem těhotná. Cestovala jsem, úplně mě to nebralo. Mám ráda život tak jaký je, baví mě starat se o domácnost a jsem ráda, že jsem se usadila. Nikomu neberu jeho názor ale je to každýho věc a jaký si to uděláš, takový to máš ![]()
@sokolova.marticka maminkou už jsi celý život, ne jen po dobu svého mládí, budeš i stará maminka. ![]()
Mladé maminky jsou i ve 40ti.
@Janiiska píše:
@sokolova.marticka maminkou už jsi celý život, ne jen po dobu svého mládí, budeš i stará maminka.
Mladé maminky jsou i ve 40ti.
Mladé maminky ve 40 letech? No to snad ne ![]()
@SlecnaSally Mě je 35let a čekáme první miminko a cítím se mladě.
Většina lidí mi hádá věk kolem 25let.
@SlecnaSally píše:
Mladé maminky ve 40 letech? No to snad ne
ještě mi řekni, že když ti syn nebo dcera řekne ve 40ti mami ty už máš 40 let, ty už jsi stará. Tak mi napiš, že to vezmeš v pohodě ![]()
Ano, mladé maminky i 40ti. Ještě mi řekni, že když ve 40ti mají 15leté děti, že už jsou staré maminky.
Kolikrát ženská ve 40ti vypadá líp jak nějaká 20tka. ![]()
@Janiiska píše:
Kolikrát ženská ve 40ti vypadá líp jak nějaká 20tka.
@Claire00
Jo 35 ještě beru, proč né
Ale o 40 leté ženě nemůžu říct že je mladá, natož mladá maminka
Já teda nevím holky jak u vás, ale tady když má ženská ve 40 dítě, tak ještě ok, ale jak má dítě 5 let a žena 45 let, tak každej vykuluje oči ![]()
@SlecnaSally píše:
@Claire00
Jo 35 ještě beru, proč néAle o 40 leté ženě nemůžu říct že je mladá, natož mladá maminka
Já teda nevím holky jak u vás, ale tady když má ženská ve 40 dítě, tak ještě ok, ale jak má dítě 5 let a žena 45 let, tak každej vykuluje oči
syn sa narodil, ked som mala 39 a nikto nevykuloval oci ani ked mal 5 rokov.
(mozem porovnavat, prve dieta som mala v 21. necitila som sa stara maminka v 40
)
Příspěvek upraven 14.07.14 v 20:29
@SlecnaSally známá má první dítě holčičku ve 38 letech.No a co?
A to máte vidět, některé závistivé pohledy jejich vrstevnic.Taky se dočkala.
Ja kdyz byla v porodnici, tak se me PA pri kontrole ptala, kdy planujeme druhe dite (prvni se mi narodilo ve 37). Podotykam, ze se neptala ZDA, ale KDY
. Tak jsem ji rekla, ze nikdy, protoze jsem na to uz stara. PA na to, ze ne, ze jsem mlada, ze tam maji prave i 46-letou rodicku, a ctyricatnice pry u nich rodi zcela bezne. Takze ono je to vsechno relativni. Mne ve 20 taky pripadalo, ze ctyricatnik uz by se mel pomalu chystat do rakve
.
@sokolova.marticka píše:
@katango77 Mě teda přijde nenormální, že nás, který chceme být mladý mámy nazýváš nenormálními. Je to každýho věc, kdy chce nebo nechce mít děti. Studuju vš, mám několikaletou praxi v oboru co dělám a jsem těhotná. Cestovala jsem, úplně mě to nebralo. Mám ráda život tak jaký je, baví mě starat se o domácnost a jsem ráda, že jsem se usadila. Nikomu neberu jeho názor ale je to každýho věc a jaký si to uděláš, takový to máš
Myslim, ze si hlavne umanuta… Dite neni o tom, ze se jeden rozhodne. Taky v tvem pritelovi nevidim bidaka… Chlapi potrebuji vic casu, uz jen proto, ze jsou postaveni do role zivitele. Pokud ten tvuj netvrdi, ze dite nikdy, nebrala bych to jako duvod k rozchodu. A pokud si odputite ty hadky, bude i vas vztah videt jako harmonictjsi a tim padem vhodnejsi pro dite.
Stalo se mi ted to stejný. napřed to vypadalo nadějne, že se začneme snažit. Ale po měsíci přišla hádka o blbost ktera trvala 4 dny a teď změnil názor. Prý i má ještě plány a asi je to brzo a kolik že dítě stoji měsícne peněz. Je mu 27 a plány opravdu má a má to díky nim těžší finančně. I když si zijeme dobře, přeci jen chce více budovat. mrzí me to, ale asi to tak melo byt, že?
jarka
@Claire00 píše:
@SlecnaSally Mě je 35let a čekáme první miminko a cítím se mladě.Většina lidí mi hádá věk kolem 25let.
Jo, jo… však počkej až budeš v noci vstávat a nevyspíš se. Už se mladá cítit nebudeš ![]()
Vím o čem mluvím ![]()