Chtěla bych stejné příjmení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
11.8.12 18:08

Mě to divné nepřijde, ale vím, že jednou - až to někdo zařídí - na tu svatbu dojde a bude to než půjde malý do školy. Takže by bylo další zbytečné papírování. Zase na druhou stranu mám docela velkou jistotu, že nikam nezdrhne - žádná není taková super žena :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
11.8.12 18:10

Ahoj, změna příjmení je možná na příslušném úřadu a za poplatek 1000,– ale ne všude to schválí. Nedávna zkušenost už druhé kamarádky - jedno město to zamítlo a jiná obec to schválila (a to byly sousední). Je třeba to dobře odůvodnit a záleží na úřednici. Ale velkou nevýhodou je, že dostaneš jakoby nový rodný list. Prostě dosavadní příjmení všude zmizí, takže se vlastně vzdáš toho rodného. No já raději své dítě pojmenuju po mě :-) stejně jako matka většinou vše zařizuji, takže nevidím důvod se jmenovat jinak a mám po starostech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
11.8.12 18:11
@kozisek píše:
Mě to divné nepřijde, ale vím, že jednou - až to někdo zařídí - na tu svatbu dojde a bude to než půjde malý do školy. Takže by bylo další zbytečné papírování. Zase na druhou stranu mám docela velkou jistotu, že nikam nezdrhne - žádná není taková super žena :mrgreen: :lol:

no tak to je jasný, ono je nás málo super žen :mrgreen: to jsem já, ty, no u mě je obsazeno, tak by zůstal sám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10905
11.8.12 18:14
@Gina108 píše:
A děti mají po otci nebo po tobě, nebo si chlap vzal příjmení tvoje???

Děti (teda dítě) mají příjmení po otci. Jsem velkorysá :mrgreen:
Se mi ho zželelo, když jsme vyplňovali tu žádanku na svatbu, jak koukal, když jsem si tam napsala, že si ponechám svoje příjmení - do poslední chvíle tomu nějak nevěřil. Že by se jmenoval po mně jsem mu nabídla, ale nechtěl :)

Příspěvek upraven 11.08.12 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
11.8.12 18:15

Ahoj, tak my mame dvouletou holcicku, o druhe se snazime, nejsme svoji, prijmeni ma po tatovi a me to nijak neva, svatba je casem v planu, dle financnich moznosti, ted to neresime a popravde, u nas jsem ja ta, ktere se do svatby nechce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
11.8.12 18:19
@Hodaka píše:
no tak to je jasný, ono je nás málo super žen :mrgreen: to jsem já, ty, no u mě je obsazeno, tak by zůstal sám :mrgreen:

Chudák ani nemá na výběr :lol: Jo a zapomněla jsem, že už jsme přes jedenáct let zasnoubeni - alespoň to tvrdil, když mi dával ten ušmudlaný prstýnek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
11.8.12 18:29

Úplně upřímně, já jsem v tomhle hrozně konzervativní, pokud by nebyla svatba, než se narodí první mimi, nevidím vůbec žádný důvod, proč by se děti měli jmenovat po otci, dala bych jim příjmení svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
11.8.12 18:32

@aničkakytička já dám jméno Anička své nenarozené holčičce, kterou čekám za dva měsíce. A s tím příjmením, to bude tak, že se bude jmenovat po tatínkovi. :srdce: Anička, nádherné jméno

• Citovat
  • Upravit
14110
11.8.12 18:35

@čtverda a já ho celý život nesnáším :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
11.8.12 18:39

@aničkakytička to je to nejkrásnější jméno pod sluncem. :lol: Můj měl kdysi přítelkyni Aničku, tak jsem ji tak nechtěla pojmenovat, svoji dcerku, ale když mi pak řekl, že když bych měla z kalendáře vyškrkat všechna jména, se kterými chodil, na výběr by mě zbyly v kalendáři tak tři. takže teď to již beru s úsměvem a neřeším to.je to překrásné jméno :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14110
11.8.12 18:45

@čtverda pokaždé, když se mě někdo zeptal, jak se jmenuješ? nevěděla jsem, co mám říct. doma mi říkali andulo, a anna mi bylo blbé říct.. takže sem říkala andula.. no katastrofa. dceři jsem dala jméno klára, to mi strohé samo o sobě nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
11.8.12 18:51

Kamaradka to resila tak, ze kdyz se ji pritel zeptal co by si prala k narozeninam, tak rekla ze jedine co by si prala je stejne prijmeni, jako ma jeji syn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
11.8.12 18:54

@Bessinka to je originální a krásný :mavam: :lol: :potlesk: :srdce: :dance:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
11.8.12 19:30
@aničkakytička píše:
@čtverda pokaždé, když se mě někdo zeptal, jak se jmenuješ? nevěděla jsem, co mám říct. doma mi říkali andulo, a anna mi bylo blbé říct.. takže sem říkala andula.. no katastrofa. dceři jsem dala jméno klára, to mi strohé samo o sobě nepřijde.

Klára-kráva-motokára taky jsem si užila :mrgreen:

Hele na každé jméno něco najdeš ;)

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
11.8.12 19:31
@kozisek píše:
Chudák ani nemá na výběr :lol: Jo a zapomněla jsem, že už jsme přes jedenáct let zasnoubeni - alespoň to tvrdil, když mi dával ten ušmudlaný prstýnek :lol:

se divím, že jsi ho nechala(chlapa) ho mohl aspoň otřít :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí