Chtěla bych stejné příjmení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
11.8.12 20:53

@Hodaka jenže mě právě ta hilda třeba přijde lepší:))) když by se mě někdo zeptal, jak se jmenuju, řeknu hilda :)) ale nešlo mi přes jazyk říct jemnuju se anna. teď myslím v kolektivu, ne třeba na úřadě nebo tak. no aničko mi nikdo neříkal a dodneška když se mě nějaký nový známý zeptá na jméno, jsem z toho rozpačitá. prostě třeba ségra je jana a má to mnohem jednodušší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.12 20:53
@Anonymní píše:
Ad jistoty a manžesltví jak se tu taky zmínilo
já vidím jen jednu výhodu a to by byl případný vdovský důchod :lol:

co třeba životní pojistka, ta by měla automaticky sňatkem spadat na manželku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
11.8.12 20:54
@Anonymní píše:
Ad jistoty a manžesltví jak se tu taky zmínilo
já vidím jen jednu výhodu a to by byl případný vdovský důchod :lol:

ano, to je taky důvod :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.12 20:55
@IvkaH píše:
co třeba životní pojistka, ta by měla automaticky sňatkem spadat na manželku :pankac:

k tomu není potřeba sňatek napsaná je na děti a na mne…

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
11.8.12 20:55

@IvkaH no tak to mi taky přijde divný Ivana je normální jméno :think: ty jsi divná :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
11.8.12 21:00
@Anonymní píše:
k tomu není potřeba sňatek napsaná je na děti a na mne…

jo u nás byla na tchýni, kdyby manžel nebyl můj manžel (dělá v naftových dolech, opravuje sondy na naftu, stačí jeden blesk, spadnout z věže nebo jiná hrůza :,( ) kdyby to bylo na tchýni a něco se stalo, tak oni to shrábnou a my jsme v prde… že bez něj bych nedokázala splatit nebo vyplatit barák z úvěru, dlouhé roky to měl napsané na svoji matku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.12 21:01
@Hodaka píše:
@IvkaH no tak to mi taky přijde divný Ivana je normální jméno :think: ty jsi divná :roll: :mrgreen:

No vidíš a nesnáším to. Mi to ještě víc zhnusili, když jsem byla v Anglii, že na mě volali Iváááána :zed: až když jsme jim řekla Iva, tak už jim to šlo hezky vyslovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
11.8.12 21:06
@IvkaH píše:
No vidíš a nesnáším to. Mi to ještě víc zhnusili, když jsem byla v Anglii, že na mě volali Iváááána :zed: až když jsme jim řekla Iva, tak už jim to šlo hezky vyslovit.

no pořád lepší Ivááána než Králo :roll: když jsme byli malý tak jsem se chtěla taky přejmenovat, chtěla jsem být Jitka :lol: ani nevím proč :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
14110
11.8.12 21:08

@Hodaka já sem se taky chtěla přejmenovat a chtěla jsem být klára :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.8.12 21:13

No, já teda v dětství toužila po jméně Kunhuta :mrgreen:
Ona mi tak říkala babička - zdědila jsem to jako přezdívku po mamince, která se jmenuje Vlasta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
11.8.12 21:19
@IvkaH píše:
jo u nás byla na tchýni, kdyby manžel nebyl můj manžel (dělá v naftových dolech, opravuje sondy na naftu, stačí jeden blesk, spadnout z věže nebo jiná hrůza :,( ) kdyby to bylo na tchýni a něco se stalo, tak oni to shrábnou a my jsme v prde… že bez něj bych nedokázala splatit nebo vyplatit barák z úvěru, dlouhé roky to měl napsané na svoji matku :zed:

takhle to u nás taky bylo, úrazovka i životní na tchýni a teď už manžel mi zarytě tvrdil, že by nám to tchýně s malým stejně dala..jo kdoví, by jí ruplo v bedně a jela by na Bahamy. U nás teda, ale byla rozumná dohoda, že se to napíše na syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.12 21:29
@mammy píše:
takhle to u nás taky bylo, úrazovka i životní na tchýni a teď už manžel mi zarytě tvrdil, že by nám to tchýně s malým stejně dala..jo kdoví, by jí ruplo v bedně a jela by na Bahamy. U nás teda, ale byla rozumná dohoda, že se to napíše na syna.

jo tak to já jsem na 100% přesvědčená, že tcháni by mi nepomohli, kdyby se něco stalo, oni musí furt kupovat nové auta, dovolené atd… od ženské, která vlastní matce neudělala důstojný pohřeb, jen pro asi 4 lidi a ostatním dala vědět až po pohřbu, že babi umřela a rozprášila ji na louce prý si to tak přála 8o :zed: blbost manželův strýc, který se o ni posledních pár let staral říkal, že chtěla hezky ležet vedle svého muže a né rozprášit, že to je výmysl, tak od takové tchýně se dá čekat cokoliv :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
11.8.12 22:10

Trochu mě překvapuje, kolik je tu názorů, že pokud nejsou manželé, dítě se bude jmenovat po matce, ale v praxi jsem se s tím snad nikdy nesetkala 8o (a že znám celkem hodně vztahů bez sňatku a s dětmi, i jsem se s nimi setkávala v zaměstnání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.8.12 09:45

@Herminka Možná je to tím, že když tohle někdo myslí vážně (že pokud nebude svatba, dítě bude mít příjmení po matce), tak se ukáže, že svatba není až takový problém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
12.8.12 11:20
@Knihomyš píše:
@Herminka Možná je to tím, že když tohle někdo myslí vážně (že pokud nebude svatba, dítě bude mít příjmení po matce), tak se ukáže, že svatba není až takový problém :mrgreen:

Joo, tak to je možné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria