Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hodaka jenže mě právě ta hilda třeba přijde lepší:))) když by se mě někdo zeptal, jak se jmenuju, řeknu hilda
ale nešlo mi přes jazyk říct jemnuju se anna. teď myslím v kolektivu, ne třeba na úřadě nebo tak. no aničko mi nikdo neříkal a dodneška když se mě nějaký nový známý zeptá na jméno, jsem z toho rozpačitá. prostě třeba ségra je jana a má to mnohem jednodušší ![]()
@Anonymní píše:
Ad jistoty a manžesltví jak se tu taky zmínilo
já vidím jen jednu výhodu a to by byl případný vdovský důchod
co třeba životní pojistka, ta by měla automaticky sňatkem spadat na manželku ![]()
@Anonymní píše:
Ad jistoty a manžesltví jak se tu taky zmínilo
já vidím jen jednu výhodu a to by byl případný vdovský důchod
ano, to je taky důvod ![]()
@IvkaH píše:
co třeba životní pojistka, ta by měla automaticky sňatkem spadat na manželku
k tomu není potřeba sňatek napsaná je na děti a na mne…
@IvkaH no tak to mi taky přijde divný Ivana je normální jméno
ty jsi divná
![]()
@Anonymní píše:
k tomu není potřeba sňatek napsaná je na děti a na mne…
jo u nás byla na tchýni, kdyby manžel nebyl můj manžel (dělá v naftových dolech, opravuje sondy na naftu, stačí jeden blesk, spadnout z věže nebo jiná hrůza
) kdyby to bylo na tchýni a něco se stalo, tak oni to shrábnou a my jsme v prde… že bez něj bych nedokázala splatit nebo vyplatit barák z úvěru, dlouhé roky to měl napsané na svoji matku ![]()
@Hodaka píše:
@IvkaH no tak to mi taky přijde divný Ivana je normální jménoty jsi divná
![]()
No vidíš a nesnáším to. Mi to ještě víc zhnusili, když jsem byla v Anglii, že na mě volali Iváááána
až když jsme jim řekla Iva, tak už jim to šlo hezky vyslovit.
@IvkaH píše:
No vidíš a nesnáším to. Mi to ještě víc zhnusili, když jsem byla v Anglii, že na mě volali Iváááánaaž když jsme jim řekla Iva, tak už jim to šlo hezky vyslovit.
no pořád lepší Ivááána než Králo
když jsme byli malý tak jsem se chtěla taky přejmenovat, chtěla jsem být Jitka
ani nevím proč
![]()
@Hodaka já sem se taky chtěla přejmenovat a chtěla jsem být klára ![]()
No, já teda v dětství toužila po jméně Kunhuta ![]()
Ona mi tak říkala babička - zdědila jsem to jako přezdívku po mamince, která se jmenuje Vlasta…
@IvkaH píše:
jo u nás byla na tchýni, kdyby manžel nebyl můj manžel (dělá v naftových dolech, opravuje sondy na naftu, stačí jeden blesk, spadnout z věže nebo jiná hrůza) kdyby to bylo na tchýni a něco se stalo, tak oni to shrábnou a my jsme v prde… že bez něj bych nedokázala splatit nebo vyplatit barák z úvěru, dlouhé roky to měl napsané na svoji matku
takhle to u nás taky bylo, úrazovka i životní na tchýni a teď už manžel mi zarytě tvrdil, že by nám to tchýně s malým stejně dala..jo kdoví, by jí ruplo v bedně a jela by na Bahamy. U nás teda, ale byla rozumná dohoda, že se to napíše na syna.
@mammy píše:
takhle to u nás taky bylo, úrazovka i životní na tchýni a teď už manžel mi zarytě tvrdil, že by nám to tchýně s malým stejně dala..jo kdoví, by jí ruplo v bedně a jela by na Bahamy. U nás teda, ale byla rozumná dohoda, že se to napíše na syna.
jo tak to já jsem na 100% přesvědčená, že tcháni by mi nepomohli, kdyby se něco stalo, oni musí furt kupovat nové auta, dovolené atd… od ženské, která vlastní matce neudělala důstojný pohřeb, jen pro asi 4 lidi a ostatním dala vědět až po pohřbu, že babi umřela a rozprášila ji na louce prý si to tak přála
blbost manželův strýc, který se o ni posledních pár let staral říkal, že chtěla hezky ležet vedle svého muže a né rozprášit, že to je výmysl, tak od takové tchýně se dá čekat cokoliv
![]()
Trochu mě překvapuje, kolik je tu názorů, že pokud nejsou manželé, dítě se bude jmenovat po matce, ale v praxi jsem se s tím snad nikdy nesetkala
(a že znám celkem hodně vztahů bez sňatku a s dětmi, i jsem se s nimi setkávala v zaměstnání).
@Herminka Možná je to tím, že když tohle někdo myslí vážně (že pokud nebude svatba, dítě bude mít příjmení po matce), tak se ukáže, že svatba není až takový problém ![]()
@Knihomyš píše:
@Herminka Možná je to tím, že když tohle někdo myslí vážně (že pokud nebude svatba, dítě bude mít příjmení po matce), tak se ukáže, že svatba není až takový problém
Joo, tak to je možné ![]()