Chtěli byste genderově neutrální školky v Česku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
14.5.18 14:36

@Svetlana87 koukám, že ty jsi na to Švédsko a jejich systém nějak zatížená :think:

• Citovat
  • Upravit
9053
14.5.18 14:40

Náš syn jezdí po zahradě s růžovým kočárkem, taky o sobě říká, že je kocourek…obě naše děti umí velmi věrně napodobovat naší kočku a psa, dcera miluje dětský velký šlapací traktor, perou se o něj doma oba dva…Ve školce si hrajou s čím chtějí a nikdo to neřeší. Podobné debility mi přijdou už fakt za čarou zbytečnosti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.5.18 15:04

A když by nebyl TEN chlapeček ani TA holčička, a bude jen TO, tak by mohly z pravopisu zmizet i mužský a ženský rod. Jen tak dále k totální vymatlanosti lidstva. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.5.18 15:06

Tak u nás děti dorazily s genderovýma rozdílama ohledně aktivit právě až ze školky. I když musím teda čestně přiznat, že v tom ruce nikdy neměla školka a učitelky, které naopak rozumně aplikovaly Ameriku popsanou v článku, ale „spolustudující“. Takže nástupu do školky vděčím za odmítání určitých triček, barev a taky prvnímu pohovoru na téma odmítání stravy (protože by byla tlustá). Vysloveně genderovou školku bych nijak extra neojuchala, ale bohatě by mi stačilo, kdyby školka šla po krku projevům typu „tohle nosí jen holky“ a „s tímhle si hrát nemůžeš, protože je to pro holky“ mezi dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.5.18 15:08

To jako fakt v běžných školkách ve Švédsku dětem určují, zda si smějí s nějakou hračkou hrát podle toho, zda jde o kluka nebo holku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39417
14.5.18 15:08
@alifie píše:
A když by nebyl TEN chlapeček ani TA holčička, a bude jen TO, tak by mohly z pravopisu zmizet i mužský a ženský rod. Jen tak dále k totální vymatlanosti lidstva. :mrgreen:

a nebudem muset resit I/Y :mrgreen: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.5.18 15:15

@alifie Ne, v celém tom kontextu jde jen o to vynechávat označení on a ona v mluvě a výuce. To se dělá relativně snadno, když nemají rodově variabilní slovesa ;) Tady je trošku víc http://www.bbc.com/…ope-14038419

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.5.18 15:17

@AvajBr Tak to zase prrr, pořád budeš mít oni a to, toho y se nezbavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.5.18 15:18
@kotyk píše:
@alifie Ne, v celém tom kontextu jde jen o to vynechávat označení on a ona v mluvě a výuce. To se dělá relativně snadno, když nemají rodově variabilní slovesa ;) Tady je trošku víc http://www.bbc.com/…ope-14038419

Já to chápu - a stejně mi to připadá jako totální kravina. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 15:19

Já bych to teda pro novou generaci pro jistotu zavedla takto. V těhotenství genetické testy, povinné interrupce a nechávat narodit se jen pravý hermafrodity. Pak si konečně všichno budou nejrovnější.

• Citovat
  • Upravit
78491
14.5.18 15:21
@Svítící žárovka píše:
Já bych to teda pro novou generaci pro jistotu zavedla takto. V těhotenství genetické testy, povinné interrupce a nechávat narodit se jen pravý hermafrodity. Pak si konečně všichno budou nejrovnější.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.5.18 15:22
@Svítící žárovka píše:

To by v tom bylo čerto, aby každé TO nemohlo být těhotné. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.5.18 15:22

@alifie A když nad tím teď tak uvažuju, tak i ten jejich postup by byl v našich poměrech krapet na pytel. Skoro všechna oslovení mají ženskou/mužskou verzi a vybrat jedno jako neutrální by nebylo neutrální :mrgreen: Jo, čeština se prostě na tyhle věci moc nehodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
14.5.18 15:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 15:25
@kotyk píše:
@alifie A když nad tím teď tak uvažuju, tak i ten jejich postup by byl v našich poměrech krapet na pytel. Skoro všechna oslovení mají ženskou/mužskou verzi a vybrat jedno jako neutrální by nebylo neutrální :mrgreen: Jo, čeština se prostě na tyhle věci moc nehodí :nevim:

no jo, jsme vidláci. Vrátíme občanky, hupsnem zpátky na stromy a budem se nemoderně dělit na muže a ženy, zatímce svět bude plný Toho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML