Čím doplnit proteiny při kojení?

77
4.9.22 17:43

Čím doplnit proteiny při kojení?

Zdravím! Mám dvouměsíční mimčo, které plně koním. Vzhledem k refluxu a bolení břicha jsem na bezmléčné dietě a raději vynechávám i vejce, sóju a další luštěniny. Do toho moc nemusím maso, max. krůtí a kuřecí, ale vzhledem tomu, že mám další dvě malé děti, není na vaření moc čas. No a hodně cvičím, jsem zvyklá hodně a často běhat, za srpen cca 300 km, každý den 10 km minimálně. Bohužel už je to na mě dost znát. Prosím o radu, jak doplnit bílkoviny a zda je to vůbec nějakým proteinovým doplňkem stravy při kojení vhodné. V tomhle se fakt vůbec nevyznám, nikdy jsem to neřešila. Předem díky moc za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3819
4.9.22 17:48

A co ryby? Ja ted pres leto jedla skoro obden tunakovy salat… jinak dobrej cistej protein (prasek) muzes i pri kojeni… ale je sem spis pro „opravdove“ jidlo…. skoda ze nejis ani ty vejce… o tom sem ani nevedela, ze by mohly zhorsovat reflux :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
4.9.22 17:58

Zkus ryby, ale jinak zacni zarazovat aspn ty vajicka… a muzes zkusit koupit konopny protejn. Jako bud zaradis do svoji vyzivy aspon neco zpatky a nebo budes muset na chvilku prestat behat aby ses uplne neodrovnala… zacla bych davat zpatky vajicka a uvidis co na to mimco. A jinak koukni na treba GymBeam a najdi si tam pritejny a projdi jejich nabidku. Protejnkay prave pri tehotenstvi a kojeni by mely zensky mit aspon parkrat do tydne aby to telo melo z ceho brat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5703
4.9.22 18:40

A těm dvěma malým dětem nevaříš, že bys jedla s nimi? Běháš s kočárkem?
Jinak pokud napiješ mléko, nejíš soju, tak protein padá, jinak se při kojení může. Luštěniny a bolení břicha taky nic moc, takže opravdu leda to maso, vejce a ryby, jinak to nedoplníš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
4.9.22 18:52

Můžeš zkusit koupit v lékárně Protifar. Jim ho celé těhotenství, je to dobrá prevence otoků z nedostatku bílkovin, pro lidi v rekonvalescenci, těhotné, kojící, děti ve vývinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
4.9.22 19:01
@Nefesh píše:
Můžeš zkusit koupit v lékárně Protifar. Jim ho celé těhotenství, je to dobrá prevence otoků z nedostatku bílkovin, pro lidi v rekonvalescenci, těhotné, kojící, děti ve vývinu.

Protifar je 90% mlecna bilkovina, pri bezmlecne diete by to nebylo asi idealni.
Spis teda zkusit veganske proteiny - konopny, ryzovy a zkusit i ten hrachovy, cisty protein nenadyma jako lusteniny, taky jsem jej pila pri kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.9.22 19:04
@Lil Kitkatt píše:
A těm dvěma malým dětem nevaříš, že bys jedla s nimi? Běháš s kočárkem?
Jinak pokud napiješ mléko, nejíš soju, tak protein padá, jinak se při kojení může. Luštěniny a bolení břicha taky nic moc, takže opravdu leda to maso, vejce a ryby, jinak to nedoplníš :nevim:

Přesně totéž mě napadlo…
Uběhnout 300 km za měsíc při kojení a při péči o tři děti bych byla ko.
Já teda při kojení a bezmlecne dietě byla po mase a vyvarech jak divá…
No než doplňky stravy s umělé vyrobené proteinové nápoje si dám kus pořádného masa

• Citovat
  • Upravit
34322
4.9.22 19:28

Napln velky hrnec masem s kostmi a nech to pres noc tahnout. Mas super vyvar plny zivin.
K tomu mandle, konopne seminko.
Jo a Japonci (myslim) delaji nakopavacku pro zeny po porodu - vari pulden celeho kapra, az se cely rozvari a rozpadne, a cele to mixnou.

Jen teda nechapu, ze na vareni cas nemas a na behani jo. To se odrovnas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
4.9.22 20:00

@Lil Kitkatt Jasně že vařím, ale steak denně to fakt ne. Většinou jenom maso někam zamycham, do rizota, kuskusu. Mají obědy ve školce, tak to moc neřeším. A taky teda nevím, jak bych pro ně vařila bez vajec nebo mléka a sýrů.
No zkusím přidat maso a ryby a pomalu zkoušet ty vajíčka, snad to mimčo zvládne. Jako už bych ráda i pomalu jogurty a sýry, je to peklo. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.9.22 20:07
@Rrody píše:
@Lil Kitkatt Jasně že vařím, ale steak denně to fakt ne. Většinou jenom maso někam zamycham, do rizota, kuskusu. Mají obědy ve školce, tak to moc neřeším. A taky teda nevím, jak bych pro ně vařila bez vajec nebo mléka a sýrů.
No zkusím přidat maso a ryby a pomalu zkoušet ty vajíčka, snad to mimčo zvládne. Jako už bych ráda i pomalu jogurty a sýry, je to peklo. Díky!

Vařím tak už víc než 20 let… Nechápu, co teda celý den jíš

• Citovat
  • Upravit
77
4.9.22 20:07

@Lucie_Sx
Díky, zkusím. Pokud se to bude vařit bez moji asistence, to bych mohla zvládnout. 😁
No je to o prioritách, to je jasný. Běhání mě udržuje hlavně v psychické kondici, a navíc teda chodím hodně brzo ráno, než se všichni vzbudí. A vaření mě nebaví a nikdy nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
4.9.22 20:09
@Rrody píše:
No zkusím přidat maso a ryby a pomalu zkoušet ty vajíčka, snad to mimčo zvládne. Jako už bych ráda i pomalu jogurty a sýry, je to peklo. Díky!

jako pokud dite nema vylozene problem s bilkovinou, ale jen s laktozou tak i ty mlecny bilkoviny budou ok, ale jen jestli ma problik jen s laktozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
4.9.22 20:24

@Rebísek Skvělý, díky! Vůbec nevím, že něco takového existuje. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.9.22 20:26
@Rrody píše:

Ty fakt nemuzes jist jen ryzi a kuskus s libovym kuretem :nevim:. To je jidelnicek modelky na diete. Potrebujes nejen bilkoviny, ale i tuky. Zkus zapremyslet, jak to vytunit, aby te to nestalo moc prace.
Treba kdyz zacnes pouzivat pekacek do trouby, co priklopis, na dno krkovici, cibuli, zasypat rajcaty, cuketou, podlit, nechas pect, zalezitost/priprava na deset minut. Uvaris jahly, pohanku, cervenou cocku - deset minut na plotne.
Ryzove mleko z DMka, ovesne vlocky, dve minuty povaris na kasi, pridas kokosovy olej, dynove, slunecnicove a konopne seminko, mas kasi.
Avokado mixnes s bananem.
Ty vyvary.
Je spousta bezpracnych jidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
4.9.22 20:39
@Leenvecka píše:
jako pokud dite nema vylozene problem s bilkovinou, ale jen s laktozou tak i ty mlecny bilkoviny budou ok, ale jen jestli ma problik jen s laktozou.

Miminka mají většinou problém s bílkovinu kravskou. Kdyby měly s laktozou, bylo by to horší, ta je totiž i v MM.

Zakladatelko, avokádo je skvělý zdroj živin. Různé kase přímo z vloček, ovesných, pohankovych, jahlovych. S ovesným mlékem. A pokud mimi zvládne, ořechová másla mají hodně bílkovin.

Jinak jsi tedy dobrá, že běhas už tak brzy po třetím porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková