Motivace ke cvičení - bojuji sama se sebou

Anonymní
30.8.22 22:51

Motivace ke cvičení - bojuji sama se sebou

Ahoj holky, chtěla bych se vypsat z pocitů a třeba tu najít rady a motivaci.
Po vejšce se na mě vykašlal chlap, do kterého jsem byla zamilovaná a tak jsem se sebou potřebovala nutně něco udělat. Začala jsem zuřivě cvičit, což mě opravdu chytlo, držela jsem stravu, cvičila hlavně doma, potom i posilovna, tahala jsem váhy atd. Měla jsem na 163 okolo 55 kg a postavu jsem měla prostě skvělou. Potom jsem se seznámila s nynějším partnerem a v té vší spokojenosti jsem nabrala na 60 kg. Ale tak brala jsem to jako součást života, prostě domácký život s partnerem. Potom přišlo těhotenství, cvičila jsem dál, jen jsem přestala ovládat chutě a dopřávala víc. Potom se přidalo tvrdnutí břicha, takže klidový režim a já zvládla nabrat na 90 kg. Všude strie, celulitida snad i na vlasech. Po porodu jsem se těšila, až se dám do kupy a začnu zase cvičit. To se mi podařilo, shodila jsem na 63 kg, ovšem stále jsem kojila. Všechna ta starost o dítě, o sebe, o domácnost mě začala strašně vyčerpávat a cvičení už nebyla ta radost a relax. Udělala jsem si k němu odpor, už to bylo jen nutné zlo, zvyk, spoustu rán jsem probrečela, že se mi nechce cvičit, ale musím, protože nechci ztratit svalovou hmotu a přibrat.. nedostatek energie, kterou ze mě syn vysosal během kojení ve dne v noci, jsem samozřejmě dojídala sladkým. Aa já se jednoho dne rozhodla na cvičení vykašlat. Synovi bylo asi 15 měsíců. Samozřejmě se tělo začalo měnit. Váha sice stála, ale svaly měkly. Řekla jsem, že po odstavení budu mít určitě víc energie, začnu jíst zase zdravěji a začnu cvičit.
Ovšem dva týdny už nekojím a motivace nikde. Mám okamžitě 3 kila nahoře, roste mi pneumatika a já se stydím vyjít ven. Je mi z toho všeho na nic, sebevědomí na bodu mrazu a odpor ke cvičení mám pořád. Jsem v začarovaném kruhu a nevím jak ven. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14697
30.8.22 23:00

A co to jídlo, když sis řekla, ze začneš jist zase zdravěji po ukončení kojení? Splnila jsi to? Tím bych začala :palec: třeba po úpravě jídelníčku ziskas chuť i dělat něco dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.22 23:04

Odpor k pohybu mám snad od školky. Nikdy jsem neměla tolik pohybu co teď. Od zavedení příkrmu je to samá zelenina, ovoce, jogurty, nesolim, nemastim. Denně jsem venku. Váha je pořád stejná :think: :mrgreen: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16470
30.8.22 23:07

A podporu v partnerovi máš? Co třeba doma cvičit spolu, nebo si najít pohyb, který bude bavit, tatínek se postará o dítě a ty budeš mít čas na sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
30.8.22 23:09

@Dahlia0409 tatinek prave cvici, on se snazil me motivovat porad, ale taky mi uz rekl, ze se spis lituju a trochu vymlouvam, ze je to ted hlavne na me abycn se kousla a zacla :(

@Semtex Jidlo jsem trosku upravila, pridala jsem vic zeleniny a omezila sladky, ale musim postupne, jinak to neudrzim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
30.8.22 23:14

Já si pořídila psa. Ne zadnou civavu, ale velké aktivní plemeno. A je to. Tam totiž nemáš na vyber, ven a hýbat se pěkně rychle proste musíš. Navíc nejsi sama, ten pes ma radost z pohybu s tebou a dá se to i s kočárkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
30.8.22 23:19

@Markétka111 Jojo, to sladký je mor. Tak bych na ten pohyb teď tolik nespechala a dotahla ten jídelníček tam, kde ho chceš mít. Protože když to ted ještě nemáš tak ustálený, a začneš nějak intenzivněji cvičit, tak snaze sklouznes zase zpátky, ze začneš to sladký zase uzobavat, když ti pochybi energie :think: třeba mas ke cvičení odpor, protože by to pro tebe z nejakeho důvodu nebylo prave ted vhodne? Ale určitě není třeba jen cvičit, je dobre zařadit i více normálního pohybu, například pěší chůze a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
30.8.22 23:19

To je jak ja… uz si nejaky ten mesic rikam, ze musim zacit zase cvicit a porad ne a ne. Jen ta predstava a jezi se mi vlasy. Ale to je to ze MUSIM… jakmile budu CHTIT tak to pujde, jen se nejak nemuzu toho momentu dockat, hlava stavkuje :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
31.8.22 00:46
@Anonymní píše:
Odpor k pohybu mám snad od školky. Nikdy jsem neměla tolik pohybu co teď. Od zavedení příkrmu je to samázelenina, ovoce, jogurty, nesolim, nemastim. Denně jsem venku. Váha je pořád stejná :think: :mrgreen: :nevim:

Tam bych videla ten problem. Vysadit ovoce, zeleninu ponechat, ale ne zeleninu typu ovoce (t. j. papriky, rajcata, okurky, dyne. Proste vsechno co ma semena, protoze to neni zelenina, to je ovoce tak doopravdy), SOLIT a MASTIT!!!

Boze, to snad neni mozny, aby lidi vazne nevedeli, co je dobre pro zdravi a delali presny opak toho, co se delat ma, pokud clovek chce zhubnout a byt zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 04:51

Holka, je to neustálý boj. Já to znám. A nejhorší je, že tě přesvědčí až hlava. Ono to přijde, v jednu chvíli se naštveš na sebe, okolí, opravdu se kousneš a zase se ten proces nastartuješ.
Já mám každoročně tohle po létě. Přesně, začnu být líná, přestanu se hýbat, sice nepřiberu extrémně, třeba 2-3kg, ale ty se každý rok hur a hur shazují, a extrémně se začne měnit tělo, před Vanocemi jsem kolosálně rozkydlá, na Vánoce vždy už zase jedu v režimu, takže se nemuzu ani přež…, jelikož shazuji již zmíněná 3kg :mrgreen: :mrgreen:
Mně pomáhá si v hlavě nastavit, že po tom pohybu je mně prostě dobre, a staci 14 dní a člověk se zase cítí štíhlejší, pevnější, zdravější a má lepší náladu.
Drzim pesti, at ti hlava dovolí co nejdřív. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14010
31.8.22 06:53
@warita píše:
Tam bych videla ten problem. Vysadit ovoce, zeleninu ponechat, ale ne zeleninu typu ovoce (t. j. papriky, rajcata, okurky, dyne. Proste vsechno co ma semena, protoze to neni zelenina, to je ovoce tak doopravdy), SOLIT a MASTIT!!!Boze, to snad neni mozny, aby lidi vazne nevedeli, co je dobre pro zdravi a delali presny opak toho, co se delat ma, pokud clovek chce zhubnout a byt zdravy.

Proč proboha ma vysadit ovoce, co to je za blbost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14010
31.8.22 06:55

@Markétka111 s tím cvičením, co začít svižné procházky pak třeba běh, tatínek pohlida dítě a ty si tim pročistíš hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
31.8.22 07:11

Me taky cviceni absolutne nebavi, ale zabejcila jsem se a chci bejt hubena, tak proste cvicim. Pretrpim to jako nutny zlo, vubec si to neuzivam. Cekala jsem, ze kdyz trebas uvidim vyslwdky, tak se mi ten postoj k tomu zlepsi…nezlepsil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 07:11

Podobný příběh. Kdysi pohyb jako zdroj radosti, teď nutné zlo, aby pneumatika na břiše nerostla. Dvě malé děti, práce, stavba baráku, únava a únava. Cvičím a hlídám si kalorie (složení stravy moc měnit nemůžu, protože mám předepsanou dietu a k tomu různé potravinové alergie). Výsledek je, že když cvičím ob den něco pořádného jako je HIIT, běh aspoň 40 minut, kolo aspoň 30 km a podobně a k tomu držím kalorie lehce pod spotřebou (cca o 200 kcal méně), váha i míry stojí. A jsem unavená, že večer neudržím tužku. Když si dám volnější režim, hned kila lezou pomalinku nahoru a pneumatika + stehna jsou během pár dnů o poznání větší (třeba o celou konfekční velikost). Právě čekám na komplexní rozbor krve, protože se mi to nezdá. Nikdy nebylo tak vyčerpávající držet si váhu. :cert: A kdybych chtěla zhubnout, tak snad nesmím jíst vůbec nic a běhat v kolečku jako křeček. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6873
31.8.22 07:30

Já mám motivaci od 1.září…bože, po třech letech občas sama doma :srdce: mě pohyb baví, horší je u mě strava, na mě to jídlo prostě mluví a chce abych ho snědla :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková