Čím jsou děti starší,tím je to lepší nebo naopak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14107
22.4.19 19:08
@pe-terka píše:
mě zas přijdou nejhorší batolata, v hlavičce prázdno, všetečné ručky i nožky a musíš být pořád ve střehu ;)
S tou pubertou souhlasím, sice jsou drzí a odmlouvají, ale když je dobrý základ, není nutné se obávat nějakých excesů :think:

Tak ono stačí jen, kdyz se v puberte chytí spatne party.Je naprosté pritozene, ze chovani v puberte ovlivňují kamaradi. Napr. Kdyz vsichni z party kouri a k te partě se nekdo přidá, tak s nejvetsi pravděpodobnosti bude kourit taky.

Příspěvek upraven 22.04.19 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
22.4.19 19:11

Ty jo tak ja nevim. Kluk ma skoro 7. Vzdycky jsem si rikala, jak je rozumny, ale ony na nej ty hovezi napady prichazi az ted.
Navic ma nejakou predpubertu, pan je nejchytrejsi na svete, když vidim kolikrát ten vyraz… :cert:
Dcera ma 5… mami on na me kouká, mami, mami. Neustaly rev a jekot. Idealne je rozdelit.
Zlatý prdy, kdyz byli mimina… jsem ubita jak pes vecer, az je mi hanba, ale kolikrát pocitam minuty, az pomazou do pelechu :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.4.19 19:21
@_.Emilyyy píše:
Tak ono stačí jen, kdyz se v puberte chytí spatne party.Je naprosté pritozene, ze chovani v puberte ovlivňují kamaradi. Napr. Kdyz vsichni z party kouri a k te partě se nekdo přidá, tak s nejvetsi pravděpodobnosti bude kourit taky.

to je pravda, ale to můžeš částečně ovlivnit už předchozí výchovou, příkladem, hodnotami, které do nich vložíš, sociální skupinou, ve které se od mala pohybuje :think: Neplatí to na 100% nechci to zakřiknout, ale tři puboše už jsme zdárně vychovali nebo proces probíhá, další dítě se do puberty teprve chystá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.4.19 19:48
@pe-terka píše:
to je pravda, ale to můžeš částečně ovlivnit už předchozí výchovou, příkladem, hodnotami, které do nich vložíš, sociální skupinou, ve které se od mala pohybuje :think: Neplatí to na 100% nechci to zakřiknout, ale tři puboše už jsme zdárně vychovali nebo proces probíhá, další dítě se do puberty teprve chystá :think:

Ani spravne hodnoty nezaruci nic, ze dite sejde na spatnou kolej. Opravdu nic neplati 100%.
Nam na prednasce docentka povidala o znamych. Oba rodice jsou uspesni lekari na Sl., meli dite. Rodina se obklopovala vybranejsi spolecnosti, vetsina vzdelani lidi. Ted uz nevim, jestli rekla, ze ten syn jejich mel byt doktor, ale studoval dobry obor. Zacal valit na automatech, krast doma penize a vse co k tomu patri. Pritom chytry kluk, mel dobre zazemi. Nekolikrat lecba. Nezabralo nic. Pak se dostal do USA. Uz vypadalo, ze je ok. Mel tam dobrou praci. A prisel sok, ze zemrel.
Specialne Slovaci maji hodne zalozeno na hodnotach a nepomohlo nic, ani pomoc rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.4.19 19:53
@Kelsey píše:
Ani spravne hodnoty nezaruci nic, ze dite sejde na spatnou kolej. Opravdu nic neplati 100%.
Nam na prednasce docentka povidala o znamych. Oba rodice jsou uspesni lekari na Sl., meli dite. Rodina se obklopovala vybranejsi spolecnosti, vetsina vzdelani lidi. Ted uz nevim, jestli rekla, ze ten syn jejich mel byt doktor, ale studoval dobry obor. Zacal valit na automatech, krast doma penize a vse co k tomu patri. Pritom chytry kluk, mel dobre zazemi. Nekolikrat lecba. Nezabralo nic. Pak se dostal do USA. Uz vypadalo, ze je ok. Mel tam dobrou praci. A prisel sok, ze zemrel.
Specialne Slovaci maji hodne zalozeno na hodnotach a nepomohlo nic, ani pomoc rodiny.

Těhle historek znám spousty. Rodina úžasná, dítě hrozné. Reálně, podle okolí, když je dobrý základ, i puberta může být divoká, ale dítě se z toho v drtivé většině případů dostane. :nevim: :lol:

Nicméně nechápu u té tvé tu pointu. „A pak zemřel.“ Jak to souvisí s problematickou pubertou? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.4.19 19:56

@Bábrdl
Nejspis sam ukoncil zivit, ze to nezvladnul. Prestoze se tvaril, ze je vyleceny, ze jinde zacal novy zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.4.19 20:03
@Kelsey píše:

však já nikde nepíšu, že je to 100% recept :think: Taky znám případy, kdy je rodina v poho, jedno dvě děti „se vyvedou“ a třetí sejde na scestí! Proto jsme psala „nechc to zakřiknout“ :think:
Ale přesto si myslím, že šance jsou vyšší než u dětí z asociálních rodin :think: A ještě jedna věc mě napadá, časté úskalí dětí právě těch hodně úspěšných poměrů - když mají vše zadarmo, na dosah, nemusí vyvinout extra úsilí, aby něčeho/na něco dosáhli :think: Bývá to problém, když si to rodiče neohlídají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.4.19 20:19

@pe-terka
Chapu, jak to myslis. Je to mozne, ze i urcita zhyckanost a rozmazlenost pomuze, aby dite slo na psatnou kolej, az to prepiskne. A uz se treba nevyhrabe.
To je hrozba vsech rodicu, jestli udelal chybu a kde ji udelal. Ale to uz jsme uplne od tema.
Nemalujme certa na zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
22.4.19 20:27

Já jsem měla štěstí na hodný miminka, který hodně spaly, samy si vydržely hrát v postýlce nebo v kočárku, takže pro mě bylo nejkrásnější miminkovske období, to jsem nic moc nemusela řešit, kam jsem je položila tam jsem je našla. Teď mají 5 a 3 roky a přijde mi to náročnější s výchovou jak už mají svoji hlavu, svoje názory které se snaží prosadit, ale to k tomu samozřejmě patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.4.19 20:29
@Kelsey píše:
@pe-terka
Chapu, jak to myslis. Je to mozne, ze i urcita zhyckanost a rozmazlenost pomuze, aby dite slo na psatnou kolej, az to prepiskne. A uz se treba nevyhrabe.
To je hrozba vsech rodicu, jestli udelal chybu a kde ji udelal. Ale to uz jsme uplne od tema.
Nemalujme certa na zdi.

však jo, já jsem ohledně pubertáků relativně optimistická :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
22.4.19 21:47
@Kelsey píše:
@pe-terka
Nemalujme certa na zdi.

To tak neni. Hyckat a rozmazlovat se ma(samozrejme vsechno s mírou), aby deti byly vychovany s láskou. Spis ta prisna vychova porom vede na tu,,spatnou kolej”- Cele detstvi byly pod přísným dohledem, tak se pak potom,,rozjedou”. A ano je to uz uplne jine tema, ale důvodem v žádném pripade neni hýčkani ci rozmazlovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.4.19 21:56
@_.Emilyyy píše:
To tak neni. Hyckat a rozmazlovat se ma(samozrejme vsechno s mírou), aby deti byly vychovany s láskou. Spis ta prisna vychova porom vede na tu,,spatnou kolej”- Cele detstvi byly pod přísným dohledem, tak se pak potom,,rozjedou”. A ano je to uz uplne jine tema, ale důvodem v žádném pripade neni hýčkani ci rozmazlovani.

tak to se neshodneme ;) Měla jsme na mysli takovou tu rozmlsanou zhýčkanou VIP zlatou mládež, děti různých elit a podobně :think: @Kelsey mě pochopila správně :think: Když chtějí mít rodiče klid, zacpou jim pusu materiálnem - s láskou to nemá nic společného :roll: Mladí nemusí o nic usilovat a pak už neví co by :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
22.4.19 22:10

@pe-terka Jo, tal to se omlouvam, spatne jsem Te pochopila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
23.4.19 00:56

Čím jsou děti starší, tím je to bohužel horší :andel: :pocitac: Dcera byla naprosto pohodové miminko, batole i školák, žádné problémy, žádné období vzdoru, vždy se s ní dalo vyjít, byla rozumná, klidná, do školky i školy chodila ráda, učila se dobře, do 8 let s námi spala v posteli..a pak prásk a přišla puberta a z tohohle bezproblémového dítka se přes noc stal ďáblik, co odmlouvá, nechce mluvit s rodiči, je vzteklá, vzdorovitá, neustále bez nálady, podrážděná, drzá, pořád zalezlá v pokoji, vyloženě k nám má averzi, i když se snažíme jí vyjít maximálně vstříc, kdyby mohla, tak se snad odstěhuje..takže asi tak. Malé děti umí taky zlobit, ale pořád je to jen slabý odvar toho, co může přijít :jazyk: Teď momentálně syn 6 let, je totéž, taky mírná povaha, mazlivka, žádné větší problémy, akorát není tak do světa jako byla dcera, je spíš plachý, školku a kolektiv nemusí, tak snad nás s ním taky nečeká takový obrat za pár let :think: Už teď se děsím :roll: :D Takové to období 5-11 let, to je většinou jen klid před bouří ;)

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
23.4.19 00:56

.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení