Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo a protože mám malé psy a když mám velký kus masa, tak třeba tři dny mají syrové. A zbytek potom uvařím - když hrozí zkažení, hodím do toho povařit mrkev (někdy i třeba petržel, kedlubnu) a mají pár dní zase vařený.
Kureci, kruti, veprove, hovezi, teleci, makrely, a kosti doplnuju kurecimi krky, stehny, kridly, nebo skelety a sem tam dam na okus hovezi zebro, nebo nejakou jinou kost ![]()
Kureci krky, kridla, biskupy, hrbety, skelety, to same od krutiho + kruti orez, srdce, zaludky, jatra, veprovy jazyk, zebra, mozecek, hovezi orez, srdce, plice, jatra, harfy, morkove kosti, lopatky, neprane drstky, losos, kachni krky, kridla, kralici hlavy… Plus ruzne odrezky, co zbydou doma pri zpracovani masa pro nas.
U nás je krmen každý pes jinak.
Feňule - granuli nevezme do pusy. Teď na dovči držela 3 dny hladovku, tak jsme jeli koupit maso. Dostává různé (kuřecí, konina, hovězí, vepřové, rybu, dršťky
, plus výluh z mořské řasy, vajíčko, v tabletách céčko, semo tamo hydrolyzát kolagenu apod.) Zelenina u nás nejede ani namixovaná, či povařená.
Pes - granule (střídáme různě - po pytli), plus kosti, maso, sýry, vajíčko - prostě, co mám po ruce
. Zkoušela jsem u něj maso, ale prostě mu to nesedlo (i když vím, že to vypadá jako blbost).
K tomu - máme vyčleněn „jen“ šuplík v mražáku, naštěstí jsem přišla na zdroj masa ve vedlejší vesnici, tak si tam dojíždíme pravidelně co 14 zhruba pro 10 kilo).
Taky barfujeme, když potřebujeme poradit dotazujeme se pana Čejky, co má barf brno market. Zhruba po roce můžu říct, že nám zmizely vleklé průjmy, co našeho Dona trápily.
Mohu poprosit o radu? Fenka, temer 13let, 3,6 kg, donedavna krmena granulema, v poslednich mesicich namacime vyvarem a trochou masa. Ted uz nechce ani ty namacene granule, varene zatim sni. Nemam vsak vubec potuchy, kolik ceho bych ji mela davat (napr. v gramech na den). Kolik masa, vajec, zeleniny, pripadne mlecnych produktu?