Čím ničíte své vlasy?

15977
10.1.12 14:47

Čím ničíte své vlasy?

Ahoj.
Toto téma jsem založila, abych věděla, jak ostatní zachází se svými vlasy. Já si je snažím hýčkat - nefénuji, nebarvím, nechodím spát s mokrými, mokré nečešu… Posledních pár týdnů mám ale velké choutky na melír. :D Proto by mě zajímalo, jak je vědomě ničíte. Co děláte se svymi vlasy špatně a stejně se neničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15977
10.1.12 14:51

Byla bych ráda, kdyby tu některá napsala, že je odbarvuje a zdravé je má. (Jestli to vůbec jde. :roll: ) Nechci si ty své totiž ničit. Nebarvím už dlouho. Barva mi i odrostla a rozdíl je velký. Nemám je vysušené, nenašla bych ani jeden roztřepený koneček. Vypadat jako člověk je ale také důležité. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.1.12 14:51

:mrgreen: Občas fénuju, občas kůlmuju, občas žehlím, občas chodím spát s mokrou hlavou, občas hodím přeliv. Hlavu si myju každý den (což jim určitě taky nijak neprospívá), občas si hodím na mokré vlasy pěnové natáčky a jdu s nima spát. Takže podle tvých kritérií už bych byla nespíš plešatá :mrgreen:

Mimochodem, proč je vlastně na škodu jít spát s mokrou hlavou ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
10.1.12 14:53

Já chodím na melír jednou za dva měsíce, už asi 12 let, dávám si blond a občas nějaký tmavý proužek. A všichni mi říkají, jak mám super háro :), takže si nemyslím, že by se vlasy nějak extra ničily. Jinak spát chodím s mokrou hlavou, nefénuji (nebaví mě to), vlasy si češu hned po umytí (takže mokré) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.1.12 14:54

Jo a vlasy si češu taky jedině mokré, suché už je nerozčešu :mrgreen: To se nemá proč ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307

Barvím, fénuju,používám elektrické natáčky - mmch supr věc…ale také regeneruji. Roztřepený koneček by se u mě našel, ale není to tak hrozné. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977

A plešatá nejsi? :mrgreen: Tak to bych něco zakázaného mohla vyzkoušet. Třeba ten melír. Jak já bych ho chtěla. :D

S mokrými se nemá spát, protože když jsou mokré, tak jsou nejvíce háklivé na porušení vlasového obalu, takže se potom mohou lámat a třepit, jsou vysušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.1.12 14:55

Já je snad vědomě neničím! Tedy barvím, fénuji, ale používám i kúry a balzámy a vlasy mám v rámci možností v pohodě. V rámci možností píšu proto, že například mimo těhotenství mi hodně padají, a když dorostou určité délky, tak se roztřepí konce a dál už nerostou…

Pokud máš ale vlasy zdravé, tak bych melír neviděla jako problém :nevim: . Můžeš si nechat udělat jen pár pramínků svrchu na oživení a nemusí být nijak silné. Čím slabší pramínky, tím méně poškozené vlasy. A samozřejmě používat při mytí balzámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.1.12 14:55
Klarinetka1 píše:
Já chodím na melír jednou za dva měsíce, už asi 12 let, dávám si blond a občas nějaký tmavý proužek. A všichni mi říkají, jak mám super háro :), takže si nemyslím, že by se vlasy nějak extra ničily. Jinak spát chodím s mokrou hlavou, nefénuji (nebaví mě to), vlasy si češu hned po umytí (takže mokré) :mrgreen:

To je super. Myslela jsem si, že když tohle všechno budu dělat, vlasy mít nebudu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.1.12 14:56
Kallkapa píše:
Jo a vlasy si češu taky jedině mokré, suché už je nerozčešu :mrgreen: To se nemá proč ?

Zase z důvodu, že jsou mokré a snadněji se zničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.1.12 14:57
Sariel píše:
A plešatá nejsi? :mrgreen: Tak to bych něco zakázaného mohla vyzkoušet. Třeba ten melír. Jak já bych ho chtěla. :DS mokrými se nemá spát, protože když jsou mokré, tak jsou nejvíce háklivé na porušení vlasového obalu, takže se potom mohou lámat a třepit, jsou vysušené.

Ahá, to zřejmě vysvětluje i to česání :think: Nikdy jsem tak nad tím nepřemýšlela :think: No občas si musím koupit nějakou spešl kůru na vlasy aby byli zdravší, ale jinak to myslím není zlé. Když se mi začnou třepit konečky, přistřihnu a zase je to oukej (minimálně na půl roku) více se nestříhám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
10.1.12 14:58

Kdybych to „delala“ (vlastne nedelala) jako ty, tak vypadam jak zmokla mys a nemohla bych vyjit na ulici. Mam vlasy jemny, mastici se, po ramena dlouhy. Takze: denne myju (jsem blondata, takze mastnota je na nich videt opravdu okamzite), foukam, mokre rozcesavam, mam dvoubarevny melir…no jeste nevypadaly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.1.12 14:58

Taky si neumím představit, že bych nebarvila a nefénovala. Zmoklá myš je myslím trefné přirovnání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
10.1.12 14:59

Sariel,nevěřila bys,co vlasy všechno snesou ;)
Moje kamarádka si dala trvalou,a na to blond melír,a vlasy jí neulítaly ;)
A to bylo v dobách dávno minulých,kdy na trhu nebylo tolik regeneračních prostředků apod.
jinak já,když měla dlouhé vlasy,tak jsem měla trvalou,a před pár lety jsem měla blond melír na krátkých vlasech.Se mi nelíbil,tak jsem ho nechala odrůst.
Při používání kvalitních přípravků se o vlasy bát nemusíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
10.1.12 15:00

Tak já asi taky brzy žádné vlasy mít nebudu :mrgreen: Myji si je obden, pokaždé foukám (v létě někdy ne), pokaždé žehlím. Jednou za 3 měsíce se jdu šmiknout a uděláme melír. Žehlím teda jen se sprejem proti spálení, po vyžehlení dám trochu masky nebo olejíčku do konečků a při mytí používám vždy balsám, jinak bych vlasy nerozčesala. A myslím, že jsou celkem zdravé.. Když nežehlím, vypadají suché, vyžehlené vypadají zdravější :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková