Dá se vyvolat ovulace?

37132
20.11.18 14:00

Zajít na gyndu, doma si ji asi sama nevyvoláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
20.11.18 14:00

zalezi co je pricinou anovulacneho cyklu.

ake dlhe mas cykly?
kolko cyklov si merala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
20.11.18 14:03

@Toma18 tohle resit jedine s doktorem. At zjisti pricinu. Taky se muzes plest. Spolehlivy je ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
20.11.18 14:13

@Toma18 Ahojky, pošli grafy bazální teploty jestli máš k dispozici? Jinak určitě jdi na gyndu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
20.11.18 15:35

Já chodila na čínskou medicínu (akupunktura + byliny). Chodila jsem tam z jiného důvodu (zažívací obtíže). Ale doktor mi říkal že to pomůže celkově, právě i s početím. Před tím jsem neměla ovulaci vůbec (prokázáno na ultrazvuku). Moje gynekolozka mě tlačila do umělého oplodnění. Zhruba po roce léčby čínskou medicínou jsem přirozeně otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
20.11.18 15:41

No, graf nemám, teplotu merim jen chvíli, ale prostě stále je skoro stejná, ale nikdy nejde výš. Me sice 24.10.doktorka řekla, že folikuly se tvoří, ale jelikož jsem nedostala menses měsíc, tak mi byla pichnuta injekce na vyvolání menses. Já se v tom moc nevyznam, ale myslela jsem, že teplota je taky spolehlivá. Takže to nemusí byt spolehlivé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
20.11.18 16:38

@Toma18 nemůžeš říct že nemáš ovulaci, kdyz ani nemáš grafy. Navíc se musí měřit několik cyklů. Měření teploty je spolehlivé, ale chce to třeba 3cykly aby si věděla kdy ji máš. A musíš ji měřit tak jak máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
20.11.18 16:49

@lachtanice86 Ale když jsem si třeba párkrát změřila, tak prostě teplota byla taková, jaká mát být a dnes jsem třeba 16.den cyklu a cykly mám 24.-26- a ovulace nikde, teplota stále stejná. Ani nemám žádný hlen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
20.11.18 16:55

@Toma18 a co znamena párkrát? Od kdy měříš? každý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
20.11.18 17:02

@Toma18 co je párkrát? Si dnes 16dc , kolik dni si v tomto cyklu měřila teplotu? Měřila si správně? Hned po probuzení, ve stejnou dobu, po dostatečně dlouhém spánku? A co znamená že teplota je taková jaká má být? Jak víš jaká má být? Já měla cykly 25dnu a ovulaci jsem měla vcelku brzy. Kdy si začala měřit první den???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
20.11.18 17:17

Holky, moc o tom nevím, ale brala jsem to tak, že pokud není teplota zvýšená az do začátku menses, tak prostě ovulace nebyla. Nemerim úplně od začátku cyklu, četla jsem, že normální teplota by mela byt 36.5, což pokaždé, když jsem měřila, tak jsem měla. Žádný hlen během tohoto cyklu jsem neměla. A taky jsem četla, ze během ovulace se teplota zvýší a zustava taková az do začátku menstruace. Pouze jsem se ptala, zda to nějak lze třeba vitaminy nebo tak vylepšit. Vim, ze z tohoto moc nevím, ale spousta holek to na sobě pozná, protože ma třeba hlen nebo něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
20.11.18 17:26

@Toma18 nevíš o tom vůbec nic. Tak nemůžeš říct že nemáš ovulaci. Takže pokud si o tom nechceš zjistit víc, jak správně měřit a tak, tak doporučuji, pokud se nesnažite dlouho, to nechat být a sex si užívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
20.11.18 17:34

No tak kdyz to shrnu, ani jsi tu teplotu v podstate nemerila a nevis nic. To musis poctuve kazdy den od zacatku cyklu, zanest do grafu a delat to aspon 3. Pak muzes vyvodit nejaky zaver.

Takze se muzes ridit obecnymi radami na otehotneni, kontryhel apod.

Ja merila kdysi jeden mesic a bylo to strasny, clovek na to musel myslet. Pak uz jsem nemerila nikdy vic. Kdyz uz, tak ovulacni testy, je to rychlejsi a pohodlnejsi aspon pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí