Cítím se na děti sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8451
25.2.22 19:39
@Anonymní píše:
Ne? A proč? Mojí plnoletostí jejich vztah ke mně končí? :think: Matce jsem pomáhala většinu života. To jsem jí byla dobrá. Teď mi to „oplácí“ pár zprávami za rok. Povinnost to není, ale nějaká morální praxe ano. O tebe se tví příbuzní nezajímají? Nebo ty o ně? :think:

Jako je to blbý, ale pomáhala jsi jí ze své vlastní vůle. Můžeš se podle toho zařídit, až Tě matka bude potřebovat příště (a ona bude).
A nejsi jediná, mě děti taky nikdo nehlídal, nikdy. Ono se to utřepe, poporostou a bude líp. Mě vyhovovala ta soukromá školka, stačí jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
25.2.22 19:42
@Anonymní píše:
Tak manžel má pocit, že se stará dost. Jako neříkám, že nemá vůbec zájem. Ale prostě se cítím vyhořele, unaveně, nevidím už v tom stereotypu smysl. Že mi tu nadáváte za ty příbuzné, proto jsem to psala už do úvodu…vám nepřijde normální, že se o své děti zajímají rodiče a příbuzní? Čili i o vnoučata? :nevim: Mě prostě štve, že na potěšení a na pomoc jsme dobří, ale že by mě třeba nějak podpořila moje rodina, to neexistuje. Nebo nějaký spontánní nápad - vezmu děti na procházku, půjdeme na zmrzku, nedejbože nějaký výlet… Nic. :? Chůva u nás není, hledala jsem několikrát. Jinak kroužky a školku pro staršího máme. To mi neřeší, že jim vymýšlím veškerý program a trávím s nimi čas stále jenom já. :nevim: Jak ubydou nemoci a budeme více venku, bude líp, já vím. :think:

Tak manžel má pocit, že stará dost, ty si to myslíš taky? Hodinu denně si pohrát s vlastními dětmi je málo, co těch zbývajících 11, kdy jsou vzhůru?
Ohledně dalších příbuzných, nikdo ti nenadava, maximálně ti píšeme, že je hezké, když si v rodině všichni pomáhají, bohužel vynutit se to nedá a o děti se máte primárně starat vy dva, což jsi ty a manžel. Takže na to nemáš být sama.
A řekla jsi třeba - hele, mami, já už toho mám dost a bohužel vlastní otec se o děti nepostara, můžeš mi pomoct ty? Ví vůbec, jak jsi na tom?

• Citovat
  • Upravit
1339
25.2.22 20:10
@Anonymní píše:
Tak manžel má pocit, že se stará dost. Jako neříkám, že nemá vůbec zájem. Ale prostě se cítím vyhořele, unaveně, nevidím už v tom stereotypu smysl. Že mi tu nadáváte za ty příbuzné, proto jsem to psala už do úvodu…vám nepřijde normální, že se o své děti zajímají rodiče a příbuzní? Čili i o vnoučata? :nevim: Mě prostě štve, že na potěšení a na pomoc jsme dobří, ale že by mě třeba nějak podpořila moje rodina, to neexistuje. Nebo nějaký spontánní nápad - vezmu děti na procházku, půjdeme na zmrzku, nedejbože nějaký výlet… Nic. :? Chůva u nás není, hledala jsem několikrát. Jinak kroužky a školku pro staršího máme. To mi neřeší, že jim vymýšlím veškerý program a trávím s nimi čas stále jenom já. :nevim: Jak ubydou nemoci a budeme více venku, bude líp, já vím. :think:

Jezis, samozrjme ze mas na tyhle pocity ohledně rodiny právo! Ne, není to jejich povinnost hlídat tvoje děti - ale ja řeknu na rovinu, mě by bez hlidani hrablo 8o Takže jo, plně te chápu, ale s tímhle bohužel člověk fakt nic neudělá … je to o dobrý vůli prarodicu a o jejich přístupu k vnoucatum. Nejen, ze by pomohli tobě, ale zároveň by si dělali vztah s dětmi, o který teda asi úplně nestojí, pokud sem tam napíšou zprávu a tim to konci. Smutný, ale ty to asi uplne nezmenis, když to takhle fungovalo doteď …

Jak už tu padlo, jsi unavená a potřebuješ vypadnout, aspoň na chvíli od děti. Mě hodně pomáhá chodit sama na procházky. Proste nechat na hodku / dvě děti manželovi, vzít sluchátka a sama svým tempem (bez zastavování na hřišti a u kazdyho klacíku :D ) si vyvetrat hlavu :D
Jestli si tvuj chlap zvládne hrát hodku v kuse s dětmi, tak je to fajn, to můj by nedal (ani s jedním zvlášť ). Vyuzij toho a bez! Nebo na nehty, nakupovat, na kafe, cokoliv jen pro sebe.
Kdyby to slo, zkuste si někdy děti rozdělit a věnuj se vždy jen jednomu a vyber tu aktivitu, která zrovna toho baví.

A neboj, bude jaro, bude pěkně a jak to půjde trávit víc času venku, hned to budeš vidět jinak. Zvlášť jestli jste v bytě, člověku to leze na mozek, pořad jen s dětmi …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
25.2.22 20:17

A proč vadí, že babička prosedí s dětmi u televize? Když to není, jak sama píšeš, buhvíjak často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
25.2.22 20:24

Já jsem na desetiměsíční dvojčata taky skoro pořád sama… Manžel dělá přesčasy, abychom měli aspoň nějaké peníze, takže si s nima pohraje tak půl hodiny za den… O víkendu je vezme ven :nevim: rodina jak má tak manzelova mi řekli, že naše děti prostě nezvladnou :nevim: nemluvě o problémech, co s nima teď mám. Ale že ani do budoucna, dokud nebudou aspoň ve škole tak si prý nikdo netroufne. No a co, jsou to naše děti ne děti prarodičů, ani zbytku rodiny. Aspoň jim nikdo nebude cpát sladké a „kazit“ mi výchovu :lol:
Když byli menší tak bych spočítal na prstech, kolik hodin mi je někdo pohlídat. A to jen když jsme šla k lékaři… A do budoucna to prostě ani jnak nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
25.2.22 20:25
@Anonymní píše:
Ne? A proč? Mojí plnoletostí jejich vztah ke mně končí? :think: Matce jsem pomáhala většinu života. To jsem jí byla dobrá. Teď mi to „oplácí“ pár zprávami za rok. Povinnost to není, ale nějaká morální praxe ano. O tebe se tví příbuzní nezajímají? Nebo ty o ně? :think:

A víš co, jako ano není to jejich povinnost atd…ale mě to taky přijde divné a sobecké, a vypovídá to o špatném vztahu…mě se libi takova ta rodinna pospolitost a tim rodinna ted myslim tu sirsi rodinu ;) moje mama hlida primerene casto, s nejmladsi dcerou chodi 1×tydne do sokola a jo jsem za to fakt rada :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3464
25.2.22 20:36
@Anonymní píše:

Ano, mě to divné přijde a rozhodně nesouhlasím a vůbec se mi to nelíbí. Chápu Tě :hug:

Ale rypnout si musím, dvě děti, pravděpodobně blízko u sebe jste si pořizovali, aby si vyhráli a byli parťáci?

Jediné co pro sebe můžeš udělat je, třeba v neděli nechat manžela s dětmi a sama někam vypadnout. Nejlépe na masáž nebo na něco co máš ráda. Nebo vzít děti a odjet na týden někam do hotelu, kde mají program pro děti. Tam si také chvíli odpočineš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 20:37

Chápu tě, mám to podobně. Moje rodina by asi občas měla zájem hlídat, ale bydlí daleko, tak se vídáme jednou měsíčně, někdy i méně často. Manželova rodina nehlídá. Muž přijde z práce domů, nají se, vyvalí se u tv nebo u počítače řeší práci a potom se zapomene na fb. K večeru s dětmi chvíli blbe, ale taky to není pravidlem a ven je beze mě vezme jednou za uherský rok. Navíc jsme se před pár lety odstěhovali na vesnici, s nikým se tu nevídám, kromě pozdravu a pár slov o počasí se mnou nikdo nemluví, jsem tu izolovaná od světa a s covidem jsem přestala jezdit do města do dětské herny. Taky mám pocit, že je všechno na mě a některá období jsem upadala nejspíš do lehké deprese. Za rok bych měla jít do práce, hrozně se těším na změnu, ale netuším, jak to budu dělat, když budou děti nemocné, protože si jako učitelka nemůžu dovolit být každý třetí týden doma s nemocnými s dětmi. Když se jednou za čas vidím s kamarádkou, které 3× týdně hlídají děti prarodiče, často si chodí vyhodit z kopýtka nebo relaxuje a začne si ztěžovat, jak je z dětí strhaná, mám jen hořký úsměv na rtech… Nejsi v tom sama. :hug:

• Citovat
  • Upravit
34393
25.2.22 20:38
@Anonymní píše:

Jasně že nekončí, ale těžko můžeš někoho nutit. Některé rodiny spolu drží, některé ne.
Cítíš křivdu, že ty jsi jí pomáhala, a ona na tebe teď kašle. Jak už jsem psala, zaplatˇsi hlídání, někam vyraz, odreaguj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.2.22 20:47

Kolik je mladsimu?
Dej ho do kocaru a muzete ven i s teplotou.

A jinak manzel. Vyhrad si vecer v tydnu a pulden o vikendu, kdy ma deti on a nekam bez. Kamkoliv, jen nebud doma po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
26.2.22 10:09

Nevšimej si místní osazenstvo, tady starým rodičům musis jenom pomáhat a neexistuje, aby si je obtezovala svyma detma. Samozřejmě musis pěstovat u děti zájem o babičky a dědečky, kdyby si náhodou chtěli pohrat :roll:

Úplně te chápu a když s manželem si vzpomeneme, ze jsme prožili pul dětství u svých prarodičů, tak nechapeme jak mohou byt babičky tak neochotne.Moje mama, když jsem ji to už polopate řekla, se chytla za nos a pomáhá.

A hlidani? Ve větším městě necháš za Chuvu 250kc/hod a ses rada ze ti to dítě nezajede auto. Pusti mu tablet/TV. A opravdu vím o čem mluvím. U chuvy zase musis byt rada, ze došla vůbec k tobě ve smluveny datum 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.22 13:19
@Anonymní píše:

Tak chůvu problém najít není. Je plno mladých holek, co si rády pridelaji ke škole. Zkus třeba aplikaci hlidacky. Ja osobní zkušenost nemám, ale kamarádka studuje dálkově a sehnala tam super slečnu (studentka VŠ) která ji hlídá syna, Když kamarádka má zkoušky ve škole. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2050
1.3.22 23:29

Taky hlidani nemam nebo tedy mam, ale jen kdyz neco akutne potrebuju. Jinak je to spis tak, ze si dcera hraje s tatinkem/babickama/dedeckama/tetou a ja jsem nekde pobliz a neco delam nebo jen odpocivam. Ale pripadu, ze pobliz nejsem moc neni :nevim:

Vystavena z toho nijak nejsem (jasny, nekdy je den blbec a jsem rada, kdyz vecer usne), spis me to nekdy mrzi. Uz ted je dost mamanek (ma 15m), stale kojim a nekdy si rikam, ze je na me totalne zavisla a jak ji toho zbavim. A kdyz po dnu kdy misto tatinka porad pistela, ze chce maminku, zas slysim jen o tom kdy ma ktera znama pro deti kolik hodin hlidani, tak me to jaksi mrzi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
2.3.22 08:47
@welovefashion píše:
A víš co, jako ano není to jejich povinnost atd…ale mě to taky přijde divné a sobecké, a vypovídá to o špatném vztahu…mě se libi takova ta rodinna pospolitost a tim rodinna ted myslim tu sirsi rodinu ;) moje mama hlida primerene casto, s nejmladsi dcerou chodi 1×tydne do sokola a jo jsem za to fakt rada :palec:

Ono také záleží na tom, jak jsou děti divoké či jinak zlobivé. Takové pak prarodiče hlídat nechtějí nebo jen sporadicky či jen jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
2.3.22 09:46
@Da12 píše:
Ono také záleží na tom, jak jsou děti divoké či jinak zlobivé. Takové pak prarodiče hlídat nechtějí nebo jen sporadicky či jen jednoho.

mám extra divoké 3 děti 3, 7 a 10 a máma problém hlídat nemá, nejméně rok si bere klidně všechny 3, dříve si je střídala po dvou, ale chápu je to i o povaze člověka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová