Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, najdu tady někoho v podobné situaci s kým můžu popovídat, jestli je to takto běžné a normální ve vztahu?
Manžel, úspěšný muž, vydělává mnoho peněz, bohužel je to na úkor rodiny ( tak to vnímám já) Po-Pá jezdí po republice, vrací se pozdě večer, někdy i přespává mimo domov. Děti miluje, ale čas jim věnuje o víkendu- pokud zrovna nepotřebuje něco dodělat na počítači a tak.
Na mě je zbytek, péče o děti, domácnost, do toho mám částečný úvazek, abych přišla na jiné myšlenky. Jen ten rodinný život není úplně podle mých představ. ![]()
Prošli jsme si i krizí, kdy jsem měla pocit, že nám život narušuje další osoba, to se však vyřešilo.
Pocit štěstí ale necítím, máte to někdo doma podobně?
@Annasmetana A co bys tedy chtěla? Aby byl doma z práce dřív a doma něco udělal? Píšeš že vydělává mnoho peněz, tak si sežeň někoho na výpomoc?
Štěstí je vědomá volba. Někdo má všechno a necítí se šťastný. Někdo nemá nic a cítí se jak blecha. Zkusila bych hledat věci, které tě šťastnou dělají a zaměřila bych se pouze na ně.
Podle mě zakladatelka chce, aby s nimi muž trávil víc času. Bohužel tohle je buď a nebo. Jedině, že by byl rentier.
Nepotřebuji nikoho na úklid ani na pomoc v domácnosti. Chybí mi partner, vědomí, že vedle mě někdo je. Pocit lásky, pocit toho že ukládáme děti společně. Ne to že spolu “žije” na messengeru.
Pokud po něm budeš chtít, aby zvolnil, tak neude spokojený. Ty typy mužů, které to takto mají, se chovají přesně podle toho, jak mu vyhovuje.
My jsme s manželem podepsali smlouvu, kde je mimo jiné i psáno, že nebude trávit prací čas nad 8 1/2 hodiny bez souhlasu té rodiny.
Protože to, co vidím okolo sebe, zažívat nechci. Naštěstí na to máme oba stejný názor.
@Sany80s
Smlouvu? Jako opravdu? Neuvěřitelný co se člověk nedozví
No muj muz je taky cele dny praci, ale penez hodne nevydelava. Uci na univerzite (mohl by dekat v soukromem sektoru za trojnasovek, ale nechce). Cele dny pise nejake clanky, projekty, pripravuje prednasky. Ale plat ma porad stejny.. K tomu pribyla online vyuka, takze vic prace..
Mame 4 deti a rodinu okolo zadnou. Musela jsem se ted vratit na castecny uvazek (delam po nocich..), at poplatime co mame..
Takze pres den kmitam okolo deti a po nocich pracuju.. Muzi jsem to nekolukrat rikala, zwbto takhle nejde dal. Odpovedel mi, ze se nemame jeste tak spatne a ze jine pandemie poznamenala mnohem vic (nevim jak to s ni souvisi, ze nezabezpeci financne rodinu). Ma rad svuj klid. Ja nepracovat, nejspis se paseme na louce..
@Annasmetana Přesně jak tu byla zmíněno, objednala si paní na úklid.
Manžel pracuje 10 - 12h denně a pár hodin o víkendu. Máme 3 děti, vše kolem dětí, domu, nákupů,..je na mně. Ale díky jeho práci si můžu dovolit luxus částečného úvazku. Kdyby manžel tolik nepracoval, nevydělával by tolik a já bych musela na celý úvazek
taky občas padám na ústa, ale vím, že jiné řešení momentálně není a spíš si vážím, že má muž dobrou práci a zabezpečí nás.
@Anonymní píše:
No muj muz je taky cele dny praci, ale penez hodne nevydelava. Uci na univerzite (mohl by dekat v soukromem sektoru za trojnasovek, ale nechce). Cele dny pise nejake clanky, projekty, pripravuje prednasky. Ale plat ma porad stejny.. K tomu pribyla online vyuka, takze vic prace..Mame 4 deti a rodinu okolo zadnou. Musela jsem se ted vratit na castecny uvazek (delam po nocich..), at poplatime co mame..
Takze pres den kmitam okolo deti a po nocich pracuju.. Muzi jsem to nekolukrat rikala, zwbto takhle nejde dal. Odpovedel mi, ze se nemame jeste tak spatne a ze jine pandemie poznamenala mnohem vic (nevim jak to s ni souvisi, ze nezabezpeci financne rodinu). Ma rad svuj klid. Ja nepracovat, nejspis se paseme na louce..
Tvuj muz je tedy luxusni sobec.
@Anonymní píše:
No muj muz je taky cele dny praci, ale penez hodne nevydelava. Uci na univerzite (mohl by dekat v soukromem sektoru za trojnasovek, ale nechce). Cele dny pise nejake clanky, projekty, pripravuje prednasky. Ale plat ma porad stejny.. K tomu pribyla online vyuka, takze vic prace..Mame 4 deti a rodinu okolo zadnou. Musela jsem se ted vratit na castecny uvazek (delam po nocich..), at poplatime co mame..
Toto je teda dost masakr z jeho strany. Ale nechápu, proč ho teda víc nezaúkoluješ. Možná kdyby sám zpracovával články přes noc by pochopil, že by mohl víc vydělávat. K takové práci se může vrátit, až děti budou zajištěné.
@Anonymní píše:
Uf, tak to je hustý.
Zakladatelko, možná je to prostě takový typ, co potřebuje makat, nicnedělání a hraní si s dítětem ho nebaví. Já mám asi v lecčems podobného, akorát uvědomělejšího. Pracuje od rána od šesti klidně do osmi do večera, o víkendu taky. Večer ale koupe a když potřebuju uklidit kuchyň nebo umýt sebe, tak si dítě vezme a hraje si s ním. A sem tam si mimčo vezme jen tak na deset minut na odreagování od práce. Když si řekne, že bude celý víkend s námi, tak je z toho nakonec to, že je celý den v dílně, nebo někde něco kutá a vyspravuje na baráku
. Přece nepracuje a je celý den s námi.
Nemám mu to za zlé, zas jak víc by měl s tříměsíčním miminem trávit čas. Jakou máš konkrétně představu, aby ti pomohl? Jako třeba v domácnosti nebo aby třeba každý den vykoupal? Nebo si jeden den v týdnu vyhradil a šel s vámi na vycházku? Něco mu konkrétního navrhni.