Cítím se špatně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21499
7.8.17 21:41
@Procházející píše:
Ona má kamarády stejné kvality jako je ona. Oni ji třeba závidí vztah, jak mají hloupé řeči, aby ji ublížili. A pravý kamarád, který ví, jak na tom jsem nebude mít takové hloupé řeči.

vis, je dost mozne, ze oni to fakt nedelaji schvalne, ze to proste nechapou. Mela jsem takovou spoluzacku z bohate rodiny, ta taky nechapala, proc si nekdo nemuze koupit halenku za tisic korun a hodnotu penez nechape dodnes. Pujcuje si a nevraci, je zvykla zit na vysoke noze a neomezovat se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
7.8.17 21:43

Peníze Vám štěstí nepřinesou. Nikdy nikomu nepřinesly. Když je člověk bohatý, často ztrácí radost z obyčejných věcí, jako koupit si svetr, něco na sebe. Méně si toho pak váží. Dovolená není o tom, na kolik večeří jdete, kolik chodů má, ani kolik míst jste už viděla, ale o tom, jestli s tím, s kým tam jste, je pohoda a cítíte vnitřní štěstí. Je jedno, jestli jste v Řecku v 5* all inclusive, nebo v Čechách u vody, když je člověk a jeho rodina v pohodě. Jediné, na čem byste měla zapracovat, je to zdraví. Nejde to nějak ovlivnit, aby Vás Váš denní režim tak nevyčerpával? Jakou máte práci? Nepřipadá v úvahu kariérní postup? Nebo třeba i studium? Moje mamka studovala ve 40ti letech školu a dnes je s prací moc spokojená a finančně úplně v pohodě. Držím palce. Na ostatní kašlete, žijte svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
7.8.17 21:44

@lachtanice86 po tom, čím vším už sis v životě prošla, jsi to úžasné napsala. Musíš být fajn ženská :srdce: :kytka:

Přeji ať vám vše vyjde :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
7.8.17 21:48
@Janina B1 píše:
Já si spíš myslím, že je to opravdu udivuje… kort, když ten jeden pár ani nechodí doopravdy do práce a slečna pak řekne, ze se teprve tak jako poznávají s kuchyní a očekává, že jí všichni smeknou ovace, protože upekla dort…A ten bratr? Ten si nevidí do pusy, o minulém bydlení mého přítele řekl, že je to hnusné a nebyl by tam. Ale neuvědomuje si, že on má vlastně Holý zadek…

Pripomina mi expritelkyne meho znameho. To byla taky takova naivni holcicka, co neznala vubec zivot. Dotoval ji nevlast.otec z Norksa, posilal 20t mesicne kapesne, koupil auto - nikdy nepracovala, ze nebude delat za takove penize, nechapal, proc nemuzou jet na dovolenou za 30t, proc musi znamy chodit do prace (podnikatel), clovek by z tech kecu vyskocil z kuze. Uprimne s tebou soucitim, ze to musis poslouchat :kytka: najdi si opravdu jine kamarady, srovnavas se s jinou dimenzi, to je pak nestesti. Vsak v teto republice musi setrit skoro kazdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.17 21:49
@tali98 píše:
V prve rade bych rekla, ze ty NEMUSIS poslouchat takove reci, zalezi i na tom s jakymi lidmi se stykas. Jinak…vim jak se citis, sama nejsem z bohate rodiny a znam holky co maji vse na co si ukazou, diky penezum od rodicu. A jedna je dokonce moje kamaradka. Normalne chodime na kafe a bavime se. Ono je dulezite proste nezavidet a nebrat to tak, ze je svet nespravedlivy. Nekdo mel mozna stesti, ze mu vse spadlo do klina, ale ty nevíš co ho v zivote ceka. Treba ho postihne neco zleho, a ty si budes nakonec rikat, ze jsi stastna, ze nemas jeho/jeji zivot. Ale treba se nic nestane, ale tak to v zivote chodi. Nekdo ma, nekdo nema. S tim se clovek musi smirit. Ale pokud opravdu tolik touzis po tom mit se dobre, tak nestaci nic jineho nez jen makat a makat. Nevim kolik je ti let, ale pokud jsi mlada, tak za to bud rada a makej na tom co si prejes. Porad je tady vetsina lidi, ktera k mnoha vecem prisla jen diky sve pili. Tak nezoufej a predstavuj si, jak dobre se budes mit, kdyz zamakas a udelas neco pro to, aby ses mela tak jak ty chces. Preji ti to, protoze jde z tveho prispevku citit, ze jsi u toho unavena a nastvana. Ale ver, ze jednou na sebe treba budes pysna :hug:

Krásně napsáno :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
7.8.17 21:51
@PaníBovaryová píše:
Pripomina mi expritelkyne meho znameho. To byla taky takova naivni holcicka, co neznala vubec zivot. Dotoval ji nevlast.otec z Norksa, posilal 20t mesicne kapesne, koupil auto - nikdy nepracovala, ze nebude delat za takove penize, nechapal, proc nemuzou jet na dovolenou za 30t, proc musi znamy chodit do prace (podnikatel), clovek by z tech kecu vyskocil z kuze. Uprimne s tebou soucitim, ze to musis poslouchat :kytka: najdi si opravdu jine kamarady, srovnavas se s jinou dimenzi, to je pak nestesti. Vsak v teto republice musi setrit skoro kazdy

Jsou to pritelovo kamarádi z dětství… on se jich nevzdá… I když, když prijedeme k jeho rodičům, kde jsou i oni, tak jsem radši sama s jeho rodiči, než s nimi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
7.8.17 21:53
@sediza píše:
Peníze Vám štěstí nepřinesou. Nikdy nikomu nepřinesly. Když je člověk bohatý, často ztrácí radost z obyčejných věcí, jako koupit si svetr, něco na sebe. Méně si toho pak váží. Dovolená není o tom, na kolik večeří jdete, kolik chodů má, ani kolik míst jste už viděla, ale o tom, jestli s tím, s kým tam jste, je pohoda a cítíte vnitřní štěstí. Je jedno, jestli jste v Řecku v 5* all inclusive, nebo v Čechách u vody, když je člověk a jeho rodina v pohodě. Jediné, na čem byste měla zapracovat, je to zdraví. Nejde to nějak ovlivnit, aby Vás Váš denní režim tak nevyčerpával? Jakou máte práci? Nepřipadá v úvahu kariérní postup? Nebo třeba i studium? Moje mamka studovala ve 40ti letech školu a dnes je s prací moc spokojená a finančně úplně v pohodě. Držím palce. Na ostatní kašlete, žijte svůj život.

Studuji VŠ dálkově a v práci jsem již také na lepší pozici… ten stres a nervy pramení asi nejvíce z mé hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
7.8.17 22:00

@Mallorka díky moc :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
7.8.17 22:02
@Janina B1 píše:
Jsou to pritelovo kamarádi z dětství… on se jich nevzdá… I když, když prijedeme k jeho rodičům, kde jsou i oni, tak jsem radši sama s jeho rodiči, než s nimi…

Nevidi to, prave proto, ze je na ne zvykly. Ukaz mu lepsi pratele, treba se pak bude tlouct do hlavy, ze to nevidel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
7.8.17 22:16
@Janina B1 píše:
Studuji VŠ dálkově a v práci jsem již také na lepší pozici… ten stres a nervy pramení asi nejvíce z mé hlavy

Tak jestli studujete a do toho full time job, tak by byl unaveny uplne kazdy. Nebojte, bude dobře! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
7.8.17 22:16

@Janina B1 Pusť to z hlavy, vy si všeho také daleko víc vážíte a budete vážit a stejně tak povedete i svoje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.17 23:01
@Janina B1 píše:
Já si spíš myslím, že je to opravdu udivuje… kort, když ten jeden pár ani nechodí doopravdy do práce a slečna pak řekne, ze se teprve tak jako poznávají s kuchyní a očekává, že jí všichni smeknou ovace, protože upekla dort…A ten bratr? Ten si nevidí do pusy, o minulém bydlení mého přítele řekl, že je to hnusné a nebyl by tam. Ale neuvědomuje si, že on má vlastně Holý zadek…

V tom případě si to neber osobně, ty blbý řeči. Odkývej jim to, a nemysli na to. Já jsem na druhé straně barikády. Jsem zajištěná od rodiču/prarodičů. Já zase poslouchám, že jsem se nemusela snažit a rodiče mě zajistili. Ale nikdo už přes tu závist nevidí, že nemám rodiče, ani prarodiče, nikdo mi nepomůže, neporadí. Já zase závidím lidem, že můžou jit na Vánoce k rodičům na řízek a na bramborový salát. Trhá mi srdce, jak jsou všichni s rodinou a já jsem sama. A taky už nikdo nevidí, že já jsem dědila, ale o vše se musím postarat. Mám zahradu - to se musí koupit sekačka, platit benzín, udržbu a sekat. Mám les, to musím někoho zaplatit, aby se mi o ten les staral. Sama se o les nepostarám. A to jsou neskutečný peníze na udržbu, a starosti. Pořád hledám brigádníky, platím je a hlídám jestli dělají a nekradou. A pořád poslouchám, tys dědila, neumíš si ničeho vážit. :nevim: At se ty lidi sežerou tou závistí! Každý má svoje trápení a starosti. Ale je krátkozraké, říkat sousedovi, ty máš větší zahradu, ty se máš…

Já se snažím před lidmi, co mám rada o penezích nemluvit, aby je to nemrzelo. Ale když jsem koupila něco novýho, nemůžu lhat, že je to starý! A kamarádka na mě třeba taky vyjede, že tohle by si ona koupit taky nemohla. A já ji odpovídám, že já to vím, a nemužu za to. Já ji zase zavidím, že může jít s mamkou na zmrzlinu, že ji může zavolat, a když je nemocná, mamka ji udělá polívku (ano, tím, že jsem bez rodiču si vztahy idealizuji). Pokud se mají lidi rádi, nebudu se provokovat a budou k sobě tolerantní. Moje kamarádky si zase neumí představit, co je to být bez rodiču, ona bere jako samozřejmost, že je má a že ji kdykoliv pomůžou. Já sem taky vyčerpaná, jak jsem na vše sama… A jako vrchol, si všichni myslí, že člověk neví, co s pěnězma. Takže soused přijde, že bych mu mohla zaplatit plot, další přijde, že mám na zahradě ovoce, že to sama nesním, tak že by mi to očesali. O víkendu mi někdo ukradl dřevo z lesa, protože ho přece tolik nepotřebuji. Lidi jsou tak hrozně omezení… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.25 07:55

Krásná diskuze, spousta z vás to tu napsala tak hrozně hezky, třeba sem ještě chodíte :kytka:

Zajímalo by mě, jak to vnímá zakladatelka po čase? Diskuze je z roku 2017 a to byly veškeré „krize“ a inflace navíc teprve před námi. „Doba“ je od té doby daleko náročnější pro spoustu z nás…

• Citovat
  • Upravit
288
10.6.25 10:25
@Anonymní píše: Více

Musíš odlovit přímo zakladatelku…

@Janina B1 ahoj zakladatelko, léta uběhla a anonymní kytka tady otevřela staré téma…v té době jsi studovala dálkově VŠ, povedlo se? Vede se lépe? A co ti dotovaní? Stále mají hloupé řeči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.25 11:06

Chvíli jsem myslela, že je to nová diskuze. Trápí mě něco podobného. Švagrová, kamarádka, kamarád manžela, všichni jsou ti zajištění a my jsme i „chudší“. Švagrová ani kamarádka se nevrátily po narození dětí do práce. Není to tak, že bych jim záviděla. My si s manželem na sebe i děti nějak tak vyděláme, musíme tedy šetřit. Od nich mi ty řeči přijdou spíš srandovní. Třeba proč si nekoupíme druhé auto, jak můžeme žít s jednou koupelnou, proč nepůjdu s nimi na manikúru,.. Někdy jsem se i zasmála, jak jsou mimo realitu. Jen tím, že dům dostali a my platíme na byt hypotéku. Nedávno mě ale dostalo, že jsme jeli na oslavu narozenin. Švagrové jsme vezli občerstvení, protože i když nepracuje a děti má ve školce, tak pořád nestíhá. A manžel mi potom řekl, že se mu líbilo, jak měla připravené video s fotkami dítěte, potisky na trička, no bylo toho tam spousty, že bych se mohla víc snažit. To mi bylo opravdu líto. Děti zase, že jejich děti mají svoje pokoje a my jeden dětský pokoj. To jsem prostě vysvětlila. Ale, že sestřenici bere jejich maminka na koně, trampolíny, bazén a my máme výlet jen v sobotu. Že se jim tolik nevěnuju a to mi bylo moc líto. :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová