Cizí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
103
27.11.20 17:42
@Kassy píše:
@Kristi9 Možná si to přečti pořádně a v klidu, než začneš urážet. To není dítě jejího partnera. Je to syn partnerova bratra, kterého jí ve dvaceti hodili na krk po tom, co zbytek jeho vlastní rodiny (matka, prarodiče) zjistil, že ho nezvládne.

Tak to naštěstí není můj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
27.11.20 18:08
@Anonymní píše:
Zdravím…
ani nevím jak začít, jak to podat.. nechci aby mě někdo poznal, nechci potíže a tak radši anonymita. Omlouvám se za ni, snad mě pochopíte.
Shodou okolností mám v péči cizí dítě, z přítelovi rodiny, od začátku jsem ho nechtěla. Byla jsem postavena do situace buď já nebo dětský domov. Myslela jsem si, že můj vztah k němu se zlepší.. časem.. Nikdy jsem k němu neměla žádný vztah.
Mám i vlastního syna. Když k nám přišel, tak můj syn byl 4 měsíce starý a pořádně nic moc nedělal. Tudíž neměl tolik pozornosti jako když začal lézt po zemi a pořádně se hýbat a vnímat. Můj syn má veškerou mou pozornost, když ji po mě chce on tak mám vztek. Když se začne smát a dělat hlouposti, on musí přijít s tím jeho přitroublým smíchem. Sám si jídlo neudělá, už je ve věku kdy je samostatný, čeká až mu ho udělám já jinak se nenažere. Mohla bych psát spousty věcí.. vadí mi víc než když k nám přišel. Po večerech někdy sedím a mám chuť brečet. Vidí mojí náladu a vidí jak se změní když on přijde do místnosti, buď je slepej nebo to schválně přehlíží.. pak se ptá co mi je. Když řeknu o co vlastně jde, tak je hádka. Dítě za nic nemůže, já jsem špatná. Já musím prostě držet hubu a krok i když ho v bytě nechci.. jsem totiž pak taky sobecká a myslím jenom na sebe a ne na ostatní. když řeknu, že nic, tak je skoro pokaždé taky hádka. Začne s tím “ale já vidím, že ti něco je” a už jsem divná ženská a blázen.. vůbec nekouká na to, že to dítě způsobilo problémů tolik jako stébel trávy u vás před domem.. je toho tolik co bych tady mohla napsat.. ale už teď si říkám kdo to pak bude vůbec číst.. nemám pocity kam ventilovat, zase mám deprese, to mě přimělo se aspoň trochu vypsat tady.. kolikrát mi stačí ke zkaženému dni to, že se ráno prostě probudil a já vím, že teď už bude celej den otravovat.. klid a ticho bez jeho hlasu skončilo..
Drží mě jen můj syn, když jsem nervama v kýblu, stačí ho obejmout a popusinkovat. To drží moje deprese a nervy tak nějak na uzdě..Jsem opravdu tak špatný člověk?

Velika chyba byla, ze jsi na to pristoupila. Proc vubec? Chtela jsi vypadat dobre nebo jsi do toho byla natlacena? Starat se o cizi dite neni povinnost. nechapu, proc sis ho brala! Podle me nejsi spatny clovek, ale neumis se ozvat a neumis rikat ne. Dokud se to nenaucis, tak lip nebude. Proto jsi ted tak zla, ale ty jsi byla ta, co mela rict proste ne.
Pokud citis, ze to nedavas, tak proste mas pravo rict, ne nechci. Ale musis pocitat s tim, ze to smaozrejme muze mit nasledky ve vztahu s tvym muzem. Prave proto se zamysli nad tim, jak se tomuhle dalo zabranit hned v pocatku.
Tohle je prece velike rozhodnuti a zodpovednost, sama pises, ze jsi kluka od zacatku nechtela a ze sis myslela, ze se to zlepsi. To je nesmysl!!! Takhle premyslet nemuzes, problem je zkratka v tobe, neumis prosadit sve potreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
27.11.20 18:23

8o 8o 8o teprve ted to docitam a koukam, ze to jeste komplikovanejsi nez se zdalo z prvniho prispevku. A do toho jsi tak mladounka a druhe tehotenstvi?

No to sis pekne zavarila… :hug:
Ja nemam cas to cist cele, ale mas nejakou oporu ve sve rodine? Tu peci o kluka bych okamzite ukoncila i za cenu toho., ze bych s detma zustala sama.
Hlavne uz zadne dalsi dite a dej se do poradku, at si ta nejlepsi mamka pro sve deti, vzdyt jsi sama jeste temer dite!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
27.11.20 19:23

A já Tě chápu, až na to vyjadřování k dítěti.

Chápu, že máš své dítě a chtěla jsi mít s partnerem hezkou, klidnou rodinu a ne přítěž navíc v podobě partnerova synovce (dle tvých slov nevychovaného), ale bohužel, člověk míní a život mění. Kdy pustí otce dítěte?

Já vím, snadno se to řekne, ale asi bych udělala „válečnou“ poradu, ty, dítě a partner, sednout si, nastolit pravidla, trochu klukovi pomoc být jednou lepším člověkem než jeho otce. Jo, prostě je u tebe, tak se musí počítat i stím, že ho trochu převychovat k obrazu svému.

Jsi odvážná, nevzala bych si cizí dítě Resp. vzala pokud by neměl žádné příbuzné, ale z nějakého jeho rozmaru, že nechce být tam a tam.. To asi ne.

• Citovat
  • Upravit
alena1995
27.11.20 19:26

A gratuluji k druhému těhotenství. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2909
27.11.20 19:39
@Kristi9 píše:
Tak to naštěstí není můj problém.

Co neni tvuj problem?! Ze si to neprectes a nadavas za neco co neni pravda? To tvuj problem je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
27.11.20 20:47

Zakladatelko, jestli to tady jeste čteš, ozvi se mi. Schůdné řešení pro vaši situaci určitě vymyslíme. Jen tě prosím, začni vše řešit včas. Trochu se v tvém případě obavám nešťastného vyhrocení cele situace. Tohle prosím nedopusť. Nutné potřebuješ řešení, nejlépe hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
27.11.20 21:51

Četla jsem jen úvodní příspěvek, ale myslím, že zakladatelka má problém v tom, že vůbec nekrotí svoji nenávist. Že neumí zpracovat svoje pocity, že nemá empatii vůči dítěti, které potřebuje pomoc… jak by ses asi cítila, kdyby Tvůj syn nemohl být s rodiči a nějaká by se k němu chovala tak, jako Ty k tomu klukovi?

Pokud jsi o tom schopná takto přemýšlet, tak určitě víš, že to je děsně blbě. Pro to dítě na každý způsob. Strašně mu ubližuješ, a pokud by Tě nenáviděl, tak je to zcela oprávněné.

Musíš něco udělat. Buď se sebou a začít se chovat dospěle, zpracovat svoje emoce a upozadit svoje potřeby (terapii, otevřenou komunikaci s partnerem a rodinou atd.), nebo s děckem a vyřešit pro něj možnost jiného života - láskyplnějšího a bezpečnějšího.

Je mi úplně úzko, když si uvědomím, jak jsi ho už teď zjevně poškodila do budoucna.

A pamatuj si svoje slova, až bude Tvoje dítě zlobit nebo se třeba v nějakém věku nebude chtít samo najíst a bude se dožadovat obskakování (třeba si tím chlapec vyncuje TROCHU Tvojí pozornosti)… jestli mu budeš taky tak nadávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5952
27.11.20 22:00

Nevím, zda jsi špatná, ale hnusná jsi na to dítě dost. Jestli máš kousek svědomí, zvedni zadek a zmiz někam pryč, ať si partner najde ženskou, která nebude jeho dítě trýznit jako ty. Dítěte je mi moc líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
27.11.20 23:31
@Anonymní píše:
Spoustu nenávisti a vidíte mezery.. dobře..
pokud si myslíte, že tady naše orgány o péči o dítě selhaly, tím, že i po vyhrožování sebevraždou ho nikam nedali, To je fakt. Věřte nebo ne, selhali i v jiných případech než je tenhle.. Já jsem k tomu přišla tak, že přítel buď bude semnou a já si ho na sebe vezmu nebo to nechám být a on odeme odejde. Sociálka ho opravdu seřvala jak malé děcko.. nechápu proč zrovna tohle je podle vás lež. Abyste pochopili aspoň trochu proč je u mě.. jeho slavnej otec měl jít po 5 letech domu z vězení, nakukal mu hory doly černej les.. On začal být problémový, a ne málo.. s jeho matkou šel do bitky protože si musel vzít tepláky a nemohl si vzít kratasy.. přišla dokonce o práci protože on ji utíkal po městě a ona se ho snažila chytit. Nikdo ho k sobě nechtěl, už ani jeho děda s bábou… Je mu 9 let.. kouří a lže..ráno vstane sedne na zadek a sedí a čumí, pak chce hrát hry a pak jít ven. Nějaká pomoc nebo něco? Nehrozí.. nevím jestli víte jak se chová VĚTŠINA (neříkám všichni) ciganskych děti.. myslím ze jste je samy potkali a samy zažily jací oni umí být.. já mám doma něco takového.. Přítel buď v práci nebo zaseklý na playstation. Pozornost nám moc nedá.. můj syn bude mít 2 roky.. nemá ani pořádně skříň na oblečení, protože ten druhej.. můžete si aspoň trochu představit jaký je brát od huby vlastnímu??
Ale všichni už jste si udělali obrázek o tom jak on je dokonalej a já jsem ta svině. Jen jsem chtěla doplnil nějaký ty mezery a už radši nic neřeším.. myslete si co chcete.. protože když bych chtěla lhát, tak ani nenapíšu. Píšu anonymně pravé proto abych mohla napsat pravdu se vším všudy a nikdo neodsuzoval přímo mou osobu. Nikdo neřeší co se děje semnou. 22 let na krku 9 letý dítě plus moje 2 lety a zase těhotná. Když Jo nechám jít, budu na ty 2 naprosto sama

Promin, ale ty sama jsi. Pritel nefunguje. Odejdi od nich pryc a postarej se o svoje deti. Urcite mas kam jit a s penezma to taky nebude tak hrozny. Ja ti rozumim, umim si to predstavit. A vidim problem v partnerovi, ne v tom 9 letym, ten tam proste je, je to stejna obet jako jsi ted ty a vlastne i tve dite. Je to synovec partnera, tak at se zvedne od pocitace a zacne se o neho zajimat, kdyz ho chtel. Nemyslim si, ze jsi svine, netroufnu si hodnotit tvoji osobu, ale rozhodnuti bylo spatne a tebe se nikdo na nic neptal, ty jsi byla postavena pred hotovou vec a dostala jsi ultimatum bud on nebo ty. Toho tvyho frajera bych kopla vis kam. Uvedom si, ze ne ten kluk, ale chlap je puvodcem vseho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
28.11.20 00:16
@Kipa22 píše:
Nevím, zda jsi špatná, ale hnusná jsi na to dítě dost. Jestli máš kousek svědomí, zvedni zadek a zmiz někam pryč, ať si partner najde ženskou, která nebude jeho dítě trýznit jako ty. Dítěte je mi moc líto.

Další, co nečte. To NENÍ partnerovo dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
28.11.20 07:54

No můj názor je, že vás zlákala vidina 12k za pěstounství, nevím jestli to není nějak krácené mezi rodinnými příslušníky, proto je zřejmě jak ty říkáš,,napsaný" na tebe. Rodičáček taky asi končil tak šup šup udělat druhé miminko,,aby si vyhrály" :*
Partner aspoň maká? nebo proč nemáte ani na skříň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5952
28.11.20 14:04
@Kassy píše:
Další, co nečte. To NENÍ partnerovo dítě.

V každém případě takovéto ostentativní vyjadřování nenávisti k dítěti je hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
29.11.20 12:42
@Villanelle píše:
Za me? Jo ses. Takhle psat o diteti, to je masakr teda. Proboha tak se konecne vzchop a rozsekni to, tomu diteti ublizujes mnohem vic ty, nez kdejaka ustavni vychova. A ses sakra dospela, takze psat, jaks musela a nemela na vyber je nesmysl. Co dela to dite tak ukrutne hrozneho, krome toho, ze se směje blbinam, chce pozornost a „zrat“, jaks to mile podala? Vyrustat vedle tveho dokonaleho andilka, zatimco on dela zle jen tim, ze si troufne se rano vzbudit, ho znici. :zed:

Souhlas beze zbytku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová