Cizí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1950
27.11.20 05:01
@Anonymní píše:
Zdravím…
ani nevím jak začít, jak to podat.. nechci aby mě někdo poznal, nechci potíže a tak radši anonymita. Omlouvám se za ni, snad mě pochopíte.
Shodou okolností mám v péči cizí dítě, z přítelovi rodiny, od začátku jsem ho nechtěla. Byla jsem postavena do situace buď já nebo dětský domov. Myslela jsem si, že můj vztah k němu se zlepší.. časem.. Nikdy jsem k němu neměla žádný vztah.
Mám i vlastního syna. Když k nám přišel, tak můj syn byl 4 měsíce starý a pořádně nic moc nedělal. Tudíž neměl tolik pozornosti jako když začal lézt po zemi a pořádně se hýbat a vnímat. Můj syn má veškerou mou pozornost, když ji po mě chce on tak mám vztek. Když se začne smát a dělat hlouposti, on musí přijít s tím jeho přitroublým smíchem. Sám si jídlo neudělá, už je ve věku kdy je samostatný, čeká až mu ho udělám já jinak se nenažere. Mohla bych psát spousty věcí.. vadí mi víc než když k nám přišel. Po večerech někdy sedím a mám chuť brečet. Vidí mojí náladu a vidí jak se změní když on přijde do místnosti, buď je slepej nebo to schválně přehlíží.. pak se ptá co mi je. Když řeknu o co vlastně jde, tak je hádka. Dítě za nic nemůže, já jsem špatná. Já musím prostě držet hubu a krok i když ho v bytě nechci.. jsem totiž pak taky sobecká a myslím jenom na sebe a ne na ostatní. když řeknu, že nic, tak je skoro pokaždé taky hádka. Začne s tím “ale já vidím, že ti něco je” a už jsem divná ženská a blázen.. vůbec nekouká na to, že to dítě způsobilo problémů tolik jako stébel trávy u vás před domem.. je toho tolik co bych tady mohla napsat.. ale už teď si říkám kdo to pak bude vůbec číst.. nemám pocity kam ventilovat, zase mám deprese, to mě přimělo se aspoň trochu vypsat tady.. kolikrát mi stačí ke zkaženému dni to, že se ráno prostě probudil a já vím, že teď už bude celej den otravovat.. klid a ticho bez jeho hlasu skončilo..
Drží mě jen můj syn, když jsem nervama v kýblu, stačí ho obejmout a popusinkovat. To drží moje deprese a nervy tak nějak na uzdě..Jsem opravdu tak špatný člověk?

A to je syn tvého přítele? Nebo někoho z širší rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
27.11.20 05:14
@Anonymní píše:
Není tam napsaný, že to je přítelův syn.. je to syn jeho bratra co po několikáté sedí za krádeže apod. U jeho matky byl se dvěmi bratry a rozhodl se, že nechce a začal jí dělat problémy. Vyhrožoval sebevraždou, když ho nedá někam jinam.. u nikoho nevydržel, všude dělal problémy až ho socialka doslova seřvala jak parchanta, že pobyt u mě je poslední možnost jinak děcák.. chová se úplně stejně jako jeho otec..

A kdo tak vehementně trval na tom, že si ho máte vzít? Tvůj přítel? Pokud ano, kopla bych ho do zadku. Takhle se nechat citově vydírat, to ani náhodou. Jsi krátce po porodu, ještě s tebou mlátí hormony. Ačkoli jsem dost často člověk, který se pro druhé obětuje, i toto by bylo na mě možná moc. Vzhledem k tomu, co má chlapec v sociální anamnéze a vzhledem k tomu, že ho nezvládá ani vlastní matka, to chtělo kuráž. U Vás mu bude jen hůř a hůř. To, co k němu cítíš ten chlapec ví…děti hodně vnímají takové věci - a můžeš mu tím do života hodně uškodit. Potřebuje, aby s ním někdo pracoval, aby nebyl outsider, potřebujete všichni odbornou pomoc a podporu. A hlavně se rozhodnout, jestli na to máte nebo ne. Píšeš o tom dítěti hnusně, to je fakt, ale dovedu si představit, že krátce po porodu s rozlítanými hormony, ještě s notnou dávkou aktuálních emocí…tak to prostě z člověka vyleze, co vyleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
27.11.20 05:26

V dětském domově a třeba adopci by se měl chlapec lépe. On za nic nemůže, ano jsi ta špatná ty, co ti udělal?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.20 05:38
@Anonymní píše:
Proč to nevinné dítě tak nenávidíš? radši bys měla být ráda, že se o něj můžete postarat a dát mu lepší život než někde v děcáku… měla by ses nad tím zamyslet, asi nebudeš moc v pořádku. A jestli ti to tak vadí, tak se odstěhuj.

Tohle jsou podle mě alibistické kecy. Sama mám postižené dítě, které milujeme, kdyby nebylo vlastní, tak bych péči nezvládla. U nás jde konkrétně o autismus, kdyby nešlo o vlastní krev, tak už visím na lustru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.20 05:41
@Villanelle píše:
Za me? Jo ses. Takhle psat o diteti, to je masakr teda. Proboha tak se konecne vzchop a rozsekni to, tomu diteti ublizujes mnohem vic ty, nez kdejaka ustavni vychova. A ses sakra dospela, takze psat, jaks musela a nemela na vyber je nesmysl. Co dela to dite tak ukrutne hrozneho, krome toho, ze se směje blbinam, chce pozornost a „zrat“, jaks to mile podala? Vyrustat vedle tveho dokonaleho andilka, zatimco on dela zle jen tim, ze si troufne se rano vzbudit, ho znici. :zed:

Hele, viděla jsi někdy třeba autistické dítě s mentální retardací a přidruženým problémovým chováním? Tohle zvládne leda bio rodič, kterého to přesto všechno totálně semele a zničí.

• Citovat
  • Upravit
10073
27.11.20 06:18
@Anonymní píše:
Hele, viděla jsi někdy třeba autistické dítě s mentální retardací a přidruženým problémovým chováním? Tohle zvládne leda bio rodič, kterého to přesto všechno totálně semele a zničí.

Zakladatelka se může vzdát poručnictví nebo celkově péče o dítě a vrátit ho do decaku..je mi líto, že to píšu ale je to tak..takže ať se laskavě nelituje a alespoň jednou pro to dítě udělá pozitivní věc i když je takový sobec.. prostě to dítě nechce tak ať sebere poslední zbytky „úcty“ a něco s sebou dělá..takové pipiny miluji.. a nikde nevidím, že by dítě mělo určitou poruchu chování..pokud jen klasicky zlobí, coz jsme dělali VŠICHNI a ona si z toho vyvodila že je nezvladatelný, tak berme v podtaz, že je těžce ale hoooodne těžce zaujatá, čili názor opět irelevantní..

Prý byla jsem postavená před hotovou věc..kecy v kleci..nikdo a ani stát ji nemůže donutit dítě si osvojit..takže ať nedělá hrdinu a dítko dá do decaku.. a pak si může počkat na karmu která si sama počká na vhodný okamžik kdy zakročí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
27.11.20 06:24

Od zakladatelky je tady strašně málo informací takže je těžký si udělat názor. Nevíme třeba kolik klukovi je, jak se do vasi rodiny dostal, jak k jeho výchově přistupuje přítel atd. Každopádně jak už bylo zmiňováno, psycholog by určitě byl na místě. Pro tebe i pro malyho - ale ten určitě někam dochází když je po pokusu o sebevrazdu? Jestli ne, tak 100% do nějaký poradny zajít! Vychovávat dítě který pochází z nejspíš problémovýho prostředí nebude nic jednoduchýho, ale když už jste si kluka vzali tak mate šanci v jeho životě něco změnit k lepšímu, už třeba jen to aby nedopadlo jako jeho otec. Jinak jestli si špatný člověk posoudit nedokážu, kazdej má určitou hranici toho co snese. Bud jsou s klukem závazný problémy a nezvladnes je vyřešit sama, tím padem se snaž sehnat pomoc kde můžeš, především od svyho přítele. Nebo vidíš problémy tam kde nejsou a jestli malej kluk od tebe chce připravit jídlo, hrát si, nějakou pozornost, tak to opravdu v pořádku není. Možná jde jen o to se s nim naučit komunikovat, nevíš čím si dítě v minulosti muselo projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15222
27.11.20 07:02

Jsem ti asi jediná, ale já tvoje pocity chápu, já bych taky k žádnému cizímu dítěti neprilnula a domu bych si ho nikdy nevzala.. Miluju svoje děti, je pár děti, z rodiny, nebo kamarádky, ke kterym mám nějaký vztah a v případě nejvyšší nouze bych se o ně postarala, ale jinak ne.. Byla chyba zakladatelko, že jsi s tím souhlasila. Špatný člověk určitě nejsi, naopak přijala jsi cizí dítě, to dokáže málokdo a pocitům člověk neuteče. Stačí si přečíst zdejší diskuze o nevlastních dětech, většina uživatele tady, je nesnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
27.11.20 07:23
@Anonymní píše:
Ano, jsi špatný člověk. Nezlob se na mě, ale výrazy nenažere atd.Hele to dítě má nárok na život stejně tak jako tvoje, a i jiný děti. Fůj Bože to je smutný..Bůh ví co mu všechno děláš..Jsi nechutná. :cert:

A pravidla ohledně anonymu porušuješ proč?
Stydíš se za sebe?

@admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
27.11.20 07:28
@Anonymní píše:
Není tam napsaný, že to je přítelův syn.. je to syn jeho bratra co po několikáté sedí za krádeže apod. U jeho matky byl se dvěmi bratry a rozhodl se, že nechce a začal jí dělat problémy. Vyhrožoval sebevraždou, když ho nedá někam jinam.. u nikoho nevydržel, všude dělal problémy až ho socialka doslova seřvala jak parchanta, že pobyt u mě je poslední možnost jinak děcák.. chová se úplně stejně jako jeho otec..

A kolik mu je roků?

Je to těžké, opravdu zapojit hodně přítele, najít psychologa a myslím, že není špatně, když si přiznáš, že prostě cizí dítě nebudeš mít ráda, ono se to nedá naprogramovat.

Ale chce to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
27.11.20 07:31
@Anonymní píše:
Proč to nevinné dítě tak nenávidíš? radši bys měla být ráda, že se o něj můžete postarat a dát mu lepší život než někde v děcáku… měla by ses nad tím zamyslet, asi nebudeš moc v pořádku. A jestli ti to tak vadí, tak se odstěhuj.

Proč se pod názor nepodepíšeš? :)
@admin … proč anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
27.11.20 07:41

Jen doufám, že jsi Troll.
Jestli ne, tak si myslím, že malému by bylo v tom Klokánku snad lépe.
Chudák dítě, nemůže za to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
27.11.20 07:46

Milá zakladatelko, podle úvodního příspěvku z něho vycházíš jako zlá a sobecká mrcha. Ale máme málo informací, abychom posoudili, kde je pravda. Nicméně - rozhodně to svým chováním tomu děcku neusnadňuješ. Já bych se vůbec nedivila, že dělá problémy, když z tebe cítí to, co popisuješ. Tvůj popis toho, jak s ním jednala sociálka řadím do kategorie - ještě tu o Karkulce. Takhle úřady fakt nejednají… A jedna připomínka na závěr - karma je zdarma - v tvém případě - bacha na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12590
27.11.20 07:49
@Anonymní píše:

Teda sorry, klidně se hlásím k tomu, že kdybych byla před volbou starat se o cizí dítě něšjakého příbuzného co jsem neviděla desítky let, nebo půjde do děcáku, tak klidne do děcáku. Nejsem taková matka Tereza abych se staral o pro mě uplně cizí dítě. Zakladatelka se do toho neměla nechat uvrtat. A ano ted je chudák i to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
27.11.20 07:51

Tady se zase sešlo altruistek, které by se naprosto beze všeho postaraly o úplně cizí problémové dítě. :roll: Ale jenom hubou, že jo. Jak už bylo napsáno, vzala sis moc velké sousto. Blbý je, že mi nepřijde, že by nějak extra klapal i tvůj vztah s přítelem, který tě do té situace uvrtal, takže nemáš oporu ani tam. Dejte ho do děcáku, budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová