Cizí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10960
27.11.20 08:39
@Anonymní píše:
Ale ale, urážet mě protože jsem těhotná? Chtěla jsem z mateřský do mateřský abych měla 2 co si můžou hrát spolu a ani jedno z nich by nebylo samo. Tohle není nic špatného kvůli čemu bych měla být “dylyna”Dítě mám u sebe 2 roky a první rok jsem se opravdu snažila mít ho ráda, ale nejde to.. Těm co chápou děkuji, příspěvek smažu když to půjde, protože už je toho moc..

Ten kluk k vám nějak přišel. Prostě tys chtěla být těhotná, tak jsi. Tohle by za těchto podmínek udělal jen hlupák. Šlo to řešit, tys to nechala zajít tak daleko. Ty ses nechala přesvědčit chlapem, kterému nestojíš za nic, jen si tě dalším děckem pojistil a tys jak íá do té tebou vytvořené pasti spadla naprosto dobrovolně. Je toho moc? To ti věřím, řešit to jde, ale to bys musela otevřít hubu doma, ne tady. Vy budete dobří případi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12576
27.11.20 08:39
@Anonymní píše:
Spoustu nenávisti a vidíte mezery.. dobře..
pokud si myslíte, že tady naše orgány o péči o dítě selhaly, tím, že i po vyhrožování sebevraždou ho nikam nedali, To je fakt. Věřte nebo ne, selhali i v jiných případech než je tenhle.. Já jsem k tomu přišla tak, že přítel buď bude semnou a já si ho na sebe vezmu nebo to nechám být a on odeme odejde. Sociálka ho opravdu seřvala jak malé děcko.. nechápu proč zrovna tohle je podle vás lež. Abyste pochopili aspoň trochu proč je u mě.. jeho slavnej otec měl jít po 5 letech domu z vězení, nakukal mu hory doly černej les.. On začal být problémový, a ne málo.. s jeho matkou šel do bitky protože si musel vzít tepláky a nemohl si vzít kratasy.. přišla dokonce o práci protože on ji utíkal po městě a ona se ho snažila chytit. Nikdo ho k sobě nechtěl, už ani jeho děda s bábou… Je mu 9 let.. kouří a lže..ráno vstane sedne na zadek a sedí a čumí, pak chce hrát hry a pak jít ven. Nějaká pomoc nebo něco? Nehrozí.. nevím jestli víte jak se chová VĚTŠINA (neříkám všichni) ciganskych děti.. myslím ze jste je samy potkali a samy zažily jací oni umí být.. já mám doma něco takového.. Přítel buď v práci nebo zaseklý na playstation. Pozornost nám moc nedá.. můj syn bude mít 2 roky.. nemá ani pořádně skříň na oblečení, protože ten druhej.. můžete si aspoň trochu představit jaký je brát od huby vlastnímu??
Ale všichni už jste si udělali obrázek o tom jak on je dokonalej a já jsem ta svině. Jen jsem chtěla doplnil nějaký ty mezery a už radši nic neřeším.. myslete si co chcete.. protože když bych chtěla lhát, tak ani nenapíšu. Píšu anonymně pravé proto abych mohla napsat pravdu se vším všudy a nikdo neodsuzoval přímo mou osobu. Nikdo neřeší co se děje semnou. 22 let na krku 9 letý dítě plus moje 2 lety a zase těhotná. Když Jo nechám jít, budu na ty 2 naprosto sama

Chyby byla, že jsi to přijmula. Měla jsi raději odejít od přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
27.11.20 08:41
@lilith1 píše:
Chyby byla, že jsi to přijmula. Měla jsi raději odejít od přítele.

Ona chtěla další dítě-aby si hrály, ne tu situaci vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
27.11.20 08:41
@Anonymní píše:
Ale ale, urážet mě protože jsem těhotná? Chtěla jsem z mateřský do mateřský abych měla 2 co si můžou hrát spolu a ani jedno z nich by nebylo samo. Tohle není nic špatného kvůli čemu bych měla být “dylyna”Dítě mám u sebe 2 roky a první rok jsem se opravdu snažila mít ho ráda, ale nejde to.. Těm co chápou děkuji, příspěvek smažu když to půjde, protože už je toho moc..

Vzdyt to dite nesnasis od prvni chvile. Tos snad i na zacatlu psala. Uz jsi sla do toho s tim, ze on je ten spatny, protoze jsi ho musela prijmout.
Ale nemusela. Mohlo te napadnout, ze tvuj pritel asi taky nestoji za nic, kdyz ti dava takova zasadni ultimata. Melas na vybranou. Chapu snahu mit uplnou rodinu pro sve dite a snazit se pro to udelat vse, ale toto bylo spatne rozhodnuti. Jak to tak pises, tak u vas je to cele blbe. A primarne to zacina u pritele. O bude asi taky trochu manipulator.
Ja bych se sbalila a odjela tak na mesic pryc. Utridit si myslenky, pritel at se stara, kdyz doted to nechal cele na tobe.
Ale ty si taky uvedom, ze tomu diteti svym pristupem nepomahas a je to uz jeden zacarovany kruh.
Jedina vase sance je rodinna poradna a obrovska zmena vas vsech.
Moc sanci tomu ale nedavam.
Uz jen styl vyjadrovani o cele pritelove rodine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35729
27.11.20 08:45

8o 8o 8o No teď si tomu nasadila korunu. Ze začátku jsem měla s tebou trochu soucit, ale pořídit si další dítě do takových problémů a totálně nefunkciho vztahu může jen úplná xxxxxx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
27.11.20 08:47
@Anonymní píše:
pokud si myslíte, že tady naše orgány o péči o dítě selhaly, tím, že i po vyhrožování sebevraždou ho nikam nedali, To je fakt. Věřte nebo ne, selhali i v jiných případech než je tenhle.. Já jsem k tomu přišla tak, že přítel buď bude semnou a já si ho na sebe vezmu nebo to nechám být a on odeme odejde. Sociálka ho opravdu seřvala jak malé děcko.. nechápu proč zrovna tohle je podle vás lež. Abyste pochopili aspoň trochu proč je u mě.. jeho slavnej otec měl jít po 5 letech domu z vězení, nakukal mu hory doly černej les.. On začal být problémový, a ne málo.. s jeho matkou šel do bitky protože si musel vzít tepláky a nemohl si vzít kratasy.. přišla dokonce o práci protože on ji utíkal po městě a ona se ho snažila chytit. Nikdo ho k sobě nechtěl, už ani jeho děda s bábou… Je mu 9 let.. kouří a lže..ráno vstane sedne na zadek a sedí a čumí, pak chce hrát hry a pak jít ven. Nějaká pomoc nebo něco? Nehrozí.. nevím jestli víte jak se chová VĚTŠINA (neříkám všichni) ciganskych děti.. myslím ze jste je samy potkali a samy zažily jací oni umí být.. já mám doma něco takového.. Přítel buď v práci nebo zaseklý na playstation. Pozornost nám moc nedá.. můj syn bude mít 2 roky.. nemá ani pořádně skříň na oblečení, protože ten druhej.. můžete si aspoň trochu představit jaký je brát od huby vlastnímu??
Ale všichni už jste si udělali obrázek o tom jak on je dokonalej a já jsem ta svině. Jen jsem chtěla doplnil nějaký ty mezery a už radši nic neřeším.. myslete si co chcete.. protože když bych chtěla lhát, tak ani nenapíšu. Píšu anonymně pravé proto abych mohla napsat pravdu se vším všudy a nikdo neodsuzoval přímo mou osobu. Nikdo neřeší co se děje semnou. 22 let na krku 9 letý dítě plus moje 2 lety a zase těhotná. Když Jo nechám jít, budu na ty 2 naprosto sama

A proč si v takové situaci pořizuje druhé dítě? Duvod aby si mohli spolu hrát a byly věkové blízko, je hodně slabý, v nefunkční rodině nebude žádné dítě šťastné.. Je ti 22let, cely život před sebou a ty to zmaris, vztahem s evidentně sobeckym přítelem a starostí o cizí dítě které nesnasis.. Už dávno jsi měla zabalit kufry a být pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
27.11.20 08:49
@Anonymní píše:

Jestli to druhé těhotenství bylo myšlené tak, že příteli docvakne, že synovec doma přebývá, tak to byl celkem hloupý nápad.

Příteli to vlastně vyhovuje, podle popisu ho nechává na krku Tobě, sám se vypaří a přitom se „postaral“.

Co bys mohla udělat - když ho máte na vás „napsaného“, tak tím asi myslíš to, že jste ho s přítelem dostali soudem svěřeného do péče.
OSPOD to tak dělává, aby si umyli ruce, že problémové dítě je umístěné v úplné rodině.

Cesta ven je podat návrh soudu, ať tohle rozhodnutí změní, protože se změnily okolnosti (Tvé těhotenství) a stávající rodina není schopná poskytnout nezletilému odpovídající péči.
Nenechat se uřvat OSPODem, pro ty je jednodušší to nějak pytlíkovat jak to je.

Jestli si to můžeš dovolit, nech si to sepsat advokátem.

• Citovat
  • Upravit
25085
27.11.20 08:50

Smutný případ. Není fér, že v životě za chyby dospělých vždycky platí děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
27.11.20 08:55
@MartinaIrena píše:
Smutný případ. Není fér, že v životě za chyby dospělých vždycky platí děti…

To sice není fér. Ale i ty děcka v 9 letech ví co dělají. Tohle bude všeobecně slabá část populace, kde se to tímhle jen hemží. Život není fér, kde jsi na to přišla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.11.20 08:56
@Anonymní píše:

Hele a bylo nutné znovu těhotnět? Tenkrát se to mělo řešit jinak než ultimáty. Ten kluk potřebuje pomoc odborníka. Začala bych třeba ve škole. Třeba učitelky budou vědět, na koho se obrátit. Nevím, jak to máte zařízené, ale jako pěstounka nemusíš být napořád. Jeho biomatka od něj dává ruce pryč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.11.20 09:10

Všechno špatně. Přítel de.il ty evidentně ne úplně ostrá tužka v penále. Finanční problémy, problémové dítě které přišlo do vaší rodiny v 7 letech? a ty ho nenávidíš první otěhotnění někdy v 19 letech… takže nic předtím (téměř)odpracovano nevytvořené žádné zázemí takže předpokládám že nemáš kam jít a i proto když ti dal přítel nůž na krk že sí dítě vemeš jsi na to kývla i když jsi od počátku věděla že to je špatně. Pojištěno druhým dítětem aby si mohli spolu hrát :)

Pokud je to tak strsšně moc problémový kluk měl by být vyšetřen spolupráce s odspodem, psychologem různými centry pokud na to nemáš měl by být raději u jiných pěstounů. Nebo pokud je až takový agresor v diagnostickém ústavu.

Pokud je to dítě z nějakého problémového etnika nebo dítě s poruchou osobnosti nikdy bych se nenechala dotlačit proti své vůli k jeho osvojení.
Já proti osvojování nic nemám ale je to možné jen pokud to daný člověk chce pokud od počátku nechce tak to přeci nemůže fungovat a to ani kdyby to bylo novorozeně od zoufalé středoškolačky která se pro dobro dítěte rozhodne ho raději dát k adopci.

• Citovat
  • Upravit
aquarian
27.11.20 09:13
@ludmilaadamkova píše:
Pokud je to dítě z nějakého problémového etnika nebo dítě s poruchou osobnosti nikdy bych se nenechala dotlačit proti své vůli k jeho osvojení.
Já proti osvojování nic nemám ale je to možné jen pokud to daný člověk chce pokud od počátku nechce tak to přeci nemůže fungovat a to ani kdyby to bylo novorozeně od zoufalé středoškolačky která se pro dobro dítěte rozhodne ho raději dát k adopci.

Osvojený zakladatelkou určitě nebude, není tam odpovídající věkový rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
4998
27.11.20 09:27

„Já jsem k tomu přišla tak, že přítel buď bude semnou a já si ho na sebe vezmu nebo to nechám být a on ode me odejde.“
No to by bylo neštěstí. :roll:
„Když ho nechám jít, budu na ty 2 naprosto sama“
No, teď už je pozdě bycha honit. Prostě uděláš všechno, aby sis přítele udržela, i se necháš vydírat apod. Tak to se pak blbě radí…Nedokážu si vůbec představit, že bych ve 20 letech řešila takové věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
27.11.20 09:35
@Skaiqy píše:
Zakladatelka se může vzdát poručnictví nebo celkově péče o dítě a vrátit ho do decaku..je mi líto, že to píšu ale je to tak..takže ať se laskavě nelituje a alespoň jednou pro to dítě udělá pozitivní věc i když je takový sobec.. prostě to dítě nechce tak ať sebere poslední zbytky „úcty“ a něco s sebou dělá..takové pipiny miluji.. a nikde nevidím, že by dítě mělo určitou poruchu chování..pokud jen klasicky zlobí, coz jsme dělali VŠICHNI a ona si z toho vyvodila že je nezvladatelný, tak berme v podtaz, že je těžce ale hoooodne těžce zaujatá, čili názor opět irelevantní..Prý byla jsem postavená před hotovou věc..kecy v kleci..nikdo a ani stát ji nemůže donutit dítě si osvojit..takže ať nedělá hrdinu a dítko dá do decaku.. a pak si může počkat na karmu která si sama počká na vhodný okamžik kdy zakročí :)

Pokud jsem dobře četla, tak je to synovec jejího přítele. Ona asi žádné poručnictví nemá, ale bude ho mít její přítel. Jestli dítě má nebo nemá nějakou poruchu nevíme, možná to nevědí ani oni. Dále píše, že to dítě nezvládá ani vlastní matka, takže něco bude špatně - ať porucha, nebo jen špatná výchova, vzdor, chybějící mužský element, chyba v přijetí atd. Sobecká by byla v případě, když by příteli oznámila hned, že do toho nejde a odešla i přesto, že s přítelem má malé miminko. Věřila, že to nějak půjde a nejde, no. Já bych asi neváhala u rodinných příslušníků, ale pro ní je to opravdu cizí dítě. Obzvlášť když sama má miminko - první dítě. To samo je dost náročné. Ačkoli lituji chlapečka a je zřejmé, že všichni potřebují odbornou pomoc, velmi bych zvážila, zda mám na to, se o další dítě starat. Protože pak vzniká přesně to, co zakladatelka píše - a pro chlapce je to pak daleko horší, než jít rovnou do děcáku. Jít z rodiny do rodiny a pak do děcáku, sakra, to fakt ne. Chudák. Ale situace, která panuje teď, také není vůbec ideální. jenže psát šmahem, dej ho do děcáku, chudák chlapec - no, tím se mu ublíží ještě mnohem víc. Takže jedině odborná pomoc a to co nejdříve!

edit: teď dočítám, že si dítě napsala na sebe pod nátlakem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
27.11.20 09:47
@Kazimíra Olejovka píše:
Pokud jsem dobře četla, tak je to synovec jejího přítele. Ona asi žádné poručnictví nemá, ale bude ho mít její přítel. Jestli dítě má nebo nemá nějakou poruchu nevíme, možná to nevědí ani oni. Dále píše, že to dítě nezvládá ani vlastní matka, takže něco bude špatně - ať porucha, nebo jen špatná výchova, vzdor, chybějící mužský element, chyba v přijetí atd. Sobecká by byla v případě, když by příteli oznámila hned, že do toho nejde a odešla i přesto, že s přítelem má malé miminko. Věřila, že to nějak půjde a nejde, no. Já bych asi neváhala u rodinných příslušníků, ale pro ní je to opravdu cizí dítě. Obzvlášť když sama má miminko - první dítě. To samo je dost náročné. Ačkoli lituji chlapečka a je zřejmé, že všichni potřebují odbornou pomoc, velmi bych zvážila, zda mám na to, se o další dítě starat. Protože pak vzniká přesně to, co zakladatelka píše - a pro chlapce je to pak daleko horší, než jít rovnou do děcáku. Jít z rodiny do rodiny a pak do děcáku, sakra, to fakt ne. Chudák. Ale situace, která panuje teď, také není vůbec ideální. jenže psát šmahem, dej ho do děcáku, chudák chlapec - no, tím se mu ublíží ještě mnohem víc. Takže jedině odborná pomoc a to co nejdříve!edit: teď dočítám, že si dítě napsala na sebe pod nátlakem

Synovec přítele který ji „vyhrožoval“ koncem vztahu.. její city k dítěti jsou od začátku víc než jasné..sama říkala, že k němu neměla a nemá vztah..pokud by se mi toto stalo, beru švestky a nic mě nezajímá..za A) nikdo mě nebude tlačit do nekomfortních situací za B) k dítěti nic necítím, nemůžu pomoct protože je to recept na katastrofu..za C) jaké zlepšení čekala? Je mi líto kluka, možná se jej hledá a dělá lotroviny..kdo ví..ale evidentně moc lásky nedostává když je jeho „poručník“ schopný napsat takový elaborát o tom jak je mu/jí z něho špatně..

Promiň, jsem víc racionální než emočně založena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová