Cizí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1014
27.11.20 09:48

@Trojlístek Jak on z takových poměrů muže chudák vědět co dělá? Zažívat tohle jakýkoli jiné dítě zrejme se nechová jinak. Není to jeho chyba. V té rodině budou máklí všichni do jednoho. Jeho matka misto, aby kluka vychovala, ho pošle pryč, otec v krimu a zakladatelka, to je kapitola sama pro sebe. To snad ani nejde komentovat. Je s chlapem co jí dá takové ultimátum, ještě se nevhá našťouchnout a svoji neschopnost si vyřešit svůj život si vybíjí na nešťastném malém klukovi. Všechno je její věc, až na toho kluka. Život ať si zařídí každý podle sebe, ale nechápu proč by to mělo odnášet dítě, které už má tak dost naloženo. To je prostě neomluvitelný. Vše se dá pochopit, ale takové chování k dětem ne. Ona je dospělá a může si život zářídiT, to, že se žene ještě do většího průseru s druhým dítětem je její boj, že je labilní a neschopná taky, za vše si muže sama, ona se do téhle situace dostat nemusela. Ale ten kluk nemá na výběr, je to malé děcko. A teď je vše ještě o horší o to, že ty děti z takových rodin nemají ani únik do školy. Nechápu, kde je v takových případech Ospod. Ten zrejmě jen vyplácí příspěvky na péči a hlavně, že je kluk někde uklizený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
27.11.20 09:56
@Russet píše:
Hele a bylo nutné znovu těhotnět? Tenkrát se to mělo řešit jinak než ultimáty. Ten kluk potřebuje pomoc odborníka. Začala bych třeba ve škole. Třeba učitelky budou vědět, na koho se obrátit. Nevím, jak to máte zařízené, ale jako pěstounka nemusíš být napořád. Jeho biomatka od něj dává ruce pryč?

Taky jsem se ptala, jestli kluk chodí do nějaké poradny.

Jinak si myslím, že jestli je dítě v pěstounství nebo osvojené nebo v jakém tam je vztahu, tak by snad mělo být pod nějakou pravidelnou kontrolou OSPOD, že budou docházet do rodiny a hlídat, jestli je všechno o. k., překvapuje mě, že to tak není…

A určitě se situace zhoršila i kvůli Koronodobě, dítě nechodí do školy, zakl. doma s malým dítětem a ještě těhotná, ponorka a hormony, vše se vyhrotilo proti třeba lonsku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
27.11.20 09:59
@Tomáš916 píše:
Jak on z takových poměrů muže chudák vědět co dělá? Zažívat tohle jakýkoli jiné dítě zrejme se nechová jinak. Není to jeho chyba. V té rodině budou máklí všichni do jednoho. Jeho matka misto, aby kluka vychovala, ho pošle pryč, otec v krimu a zakladatelka, to je kapitola sama pro sebe. To snad ani nejde komentovat. Je s chlapem co jí dá takové ultimátum, ještě se nevhá našťouchnout a svoji neschopnost si vyřešit svůj život si vybíjí na nešťastném malém klukovi. Všechno je její věc, až na toho kluka. Život ať si zařídí každý podle sebe, ale nechápu proč by to mělo odnášet dítě, které už má tak dost naloženo. To je prostě neomluvitelný. Vše se dá pochopit, ale takové chování k dětem ne. Ona je dospělá a může si život zářídiT, to, že se žene ještě do většího průseru s druhým dítětem je její boj, že je labilní a neschopná taky, za vše si muže sama, ona se do téhle situace dostat nemusela. Ale ten kluk nemá na výběr, je to malé děcko. A teď je vše ještě o horší o to, že ty děti z takových rodin nemají ani únik do školy. Nechápu, kde je v takových případech Ospod. Ten zrejmě jen vyplácí příspěvky na péči a hlavně, že je kluk někde uklizený.

V podstatě máš pravdu, ale moc nechápu, za co se klade vina zakladatelce.

Před ní jsou v pořadí postarat s o to dítě: 1. biomatka, 2. biootec, 3. vlastní babička, 4. vlastní strýc, 5. OSPOD (je na to zřízený).

Zakladatelka je až poslední v pořadí a nemá v popisu práce ani povinnost to dítě zachraňovat.
BTW, určitá morální povinnost by jí vznikla, kdyby si jí přítel vzal, pak by s tím klukem byla aspoň sešvagřená. To bych si měl zapamatovat do diskuzí o výhodách a nevýhodách manželství. ;)

Zakladatelka udělala chyby, které se násobí přítomností toho „cizího“ kluka.
Všichni, kdo tu povinnost měli, tak selhali a ona je teď ta nejhorší, protože nechce obětovat sebe, to jako proč?

• Citovat
  • Upravit
1014
27.11.20 10:07

@aquarian Ale ona měla frajerovi říct, že v žádném případě a ne si ho vzít (chápu to tak, že je pěstounskou ona), motivací byly zrejmě peníze a teď tomu dítěti ubližovat. To, že selhali všichni ostatní je bez debat, ale řešíme jí a méně mu ublížila babička, která si ho nevzala, má alespoň tolik soudnosti, že si uvědomila,, že to nedá. Než tady hvězda, která ho od začátku nesnáší a kvůli nějakému blbovi a dost možná i financím na to kývne. A místo aby to řešila, tak se tady o něm vyjadřuje tak jak vyjadřuje a snad chce ještě litovat, no mě je líto z té povedené rodinky jenom toho kluka. Ale souhlasím, že ne jen ona má máslo na hlavě a hlavně nechápu, kde je ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.11.20 10:09
@Anonymní píše:
Spoustu nenávisti a vidíte mezery.. dobře..
pokud si myslíte, že tady naše orgány o péči o dítě selhaly, tím, že i po vyhrožování sebevraždou ho nikam nedali, To je fakt. Věřte nebo ne, selhali i v jiných případech než je tenhle.. Já jsem k tomu přišla tak, že přítel buď bude semnou a já si ho na sebe vezmu nebo to nechám být a on odeme odejde. Sociálka ho opravdu seřvala jak malé děcko.. nechápu proč zrovna tohle je podle vás lež. Abyste pochopili aspoň trochu proč je u mě.. jeho slavnej otec měl jít po 5 letech domu z vězení, nakukal mu hory doly černej les.. On začal být problémový, a ne málo.. s jeho matkou šel do bitky protože si musel vzít tepláky a nemohl si vzít kratasy.. přišla dokonce o práci protože on ji utíkal po městě a ona se ho snažila chytit. Nikdo ho k sobě nechtěl, už ani jeho děda s bábou… Je mu 9 let.. kouří a lže..ráno vstane sedne na zadek a sedí a čumí, pak chce hrát hry a pak jít ven. Nějaká pomoc nebo něco? Nehrozí.. nevím jestli víte jak se chová VĚTŠINA (neříkám všichni) ciganskych děti.. myslím ze jste je samy potkali a samy zažily jací oni umí být.. já mám doma něco takového.. Přítel buď v práci nebo zaseklý na playstation. Pozornost nám moc nedá.. můj syn bude mít 2 roky.. nemá ani pořádně skříň na oblečení, protože ten druhej.. můžete si aspoň trochu představit jaký je brát od huby vlastnímu??
Ale všichni už jste si udělali obrázek o tom jak on je dokonalej a já jsem ta svině. Jen jsem chtěla doplnil nějaký ty mezery a už radši nic neřeším.. myslete si co chcete.. protože když bych chtěla lhát, tak ani nenapíšu. Píšu anonymně pravé proto abych mohla napsat pravdu se vším všudy a nikdo neodsuzoval přímo mou osobu. Nikdo neřeší co se děje semnou. 22 let na krku 9 letý dítě plus moje 2 lety a zase těhotná. Když Jo nechám jít, budu na ty 2 naprosto sama

Měla jsi to všechno napsat hned. Rodina od partnera by vám měla pomáhat. Teď se v tom topíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
27.11.20 10:11

Já půjdu proti proudu. Nejsi zlá, jen nemáš ráda dítě, které je cizí a o které se musíš starat. Dej ho do dětského domova, ať se ho ujme někdo, kdo děti chce a najde si k němu cestu. Poptej se na sociálce na adopce a pěstounskou péči. Kolik mu je? Až mu bude 5, 6 let začne být možná agresivní. On cítí, že je Ti na obtíž, bude z toho frustrovaný a možná to bude řešit agresivitou, což vztahům vůbec nepomůže. Držím palce :kytka:

edit. Tak jsem dočetla Tvůj poslední příspěvek. Dej ho do děcáku. Je mu 9, chová se, jak se chová. Jeho výchovu nezvládáš. Není to je Tvoje chyba, hodně udělají geny (po otci?).

Příspěvek upraven 27.11.20 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
27.11.20 10:12

@Tomáš916 asi jsem to nenapsala úplně šťastně. Kluk slyší jak by se chovat měl. Podepsala se na něm buď předešlá výchova, nebo nějaká porucha osobnosti. Nevím jak to mám napsat abych se do toho nezamotala. Každopádně žijeme v nějaké společnosti, každý se v ní nějak chová. Pokud někdo na něj řval z nějakého zařízení, neschvaluji, ale asi to mělo nějaký krátkodobý účinek, tak ten kluk prostě ví, co se po něm chce. Ví to i mé děti, které vychovávám a ví to i kamarádi mých dětí, pokud jsou u nás na návštěvě a určují se jakási pravidla a průběh toho dne. Přeci jen 9 let je 9 let, nejsou to dospělí lidé, ale už safra vědí, co svým chováním umí způsobit, ne že ne. Bohužel nevíme, zda je kluk nemocný, neychovaný, zdevastovany dosavadní výchovou, nevíme jak tohle se tam řeší. Nevíme jak třeba teď probíhá jeho výuka. Většina dětí teď prostě sedí u PC a maká, učí se. Kluk by teď měl chodit do 4. třídy. Že je zakladatelka dospělá? A co jako? Vždyť s sebou nechá manipulovat, neví jak to má řešit. Proto psala sem. Dyť ta ani neví co sama se sebou, asi jako to dítě, ale tuší jak by chtěla aby to bylo, jen si to neumí zařídit. Prostě se jedná o nějakou sociálně slabou část populace a veze se to tam den za dnem. Nic co by se nevědělo, že existuje, že ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.11.20 10:15
@Dana066 píše:
Já půjdu proti proudu. Nejsi zlá, jen nemáš ráda dítě, které je cizí a o které se musíš starat. Dej ho do dětského domova, ať se ho ujme někdo, kdo děti chce a najde si k němu cestu. Poptej se na sociálce na adopce a pěstounskou péči. Kolik mu je? Až mu bude 5, 6 let začne být možná agresivní. On cítí, že je Ti na obtíž, bude z toho frustrovaný a možná to bude řešit agresivitou, což vztahům vůbec nepomůže. Držím palce :kytka:edit. Tak jsem dočetla Tvůj poslední příspěvek. Dej ho do děcáku. Je mu 9, chová se, jak se chová. Jeho výchovu nezvládáš. Není to je Tvoje chyba, hodně udělají geny (po otci?).

9 let je klukovi, psala zakladatelka. Je velmi mladá na takové dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.11.20 10:16

Měli by pomoct všichni. Prarodiče, Ospod, psycholog, toto je možná cesta jak z toho ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
27.11.20 10:18

Asi to nebyla dobrá volba, zůstat tenkrát s přítelem. Kdybys nečekala druhé dítě, tak napíšu odejdi. Máš kam? Co tvoje rodina? Jaký je vůbec tvůj vztah s přítelem, když ti dává ultimáta- buď synovec, nebo rozchod, v době, kdy jste už spolu měli miminko? Nepomáhá, hraje hry, přítelkyni s vlastním (je jeho?) dítětem by opustil, když nepřistoupí na jeho plán… nejsi spíš hodně naštvaná na něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
27.11.20 10:19

@Tomáš916 kluka ti může být líto jak chce. Pomalu mám dojem, že o čemsi takovém slyšíš prvně v životě. Mnoho lidí takto žije. Nicméně tahle část společnosti tomu jde značně naproti. Například tím, že otěhotní v nefunkčním vztahu, jen aby si děti mezi sebou mohly hrát. Tak já jsem ve sračkách a pořídím si s manipulátorem další dítě? Ani z těchto dětí nevyrostou asi úplně „normální“ lidi, kteří se plnohodnotně zacleni do společnosti. Dyť tam je to celé dysfunkční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
27.11.20 10:34

. Edit nejde mi zmínit uživatel

Příspěvek upraven 27.11.20 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
27.11.20 10:35

@Trojlístek No to já s tebou souhlasím, oni jsou chudáci i ty další děti, ale tem snad tak nikdo ubližovat nebude. Jako nic moc podmínky, ale snad alespoň ucítí, že je má někdo rád a tem dětem to nepřijde, oni v tomhle vyrostou a pojede další generace. Ale tenhle kluk kromě té veškeré divočiny okolo nemá ani tu lásku, musí cítit, že ho nikdo nechce, ta má nervy, že se vzbudí… To je ten rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
27.11.20 10:36
@Tomáš916 píše:
@aquarian Ale ona měla frajerovi říct, že v žádném případě a ne si ho vzít (chápu to tak, že je pěstounskou ona), motivací byly zrejmě peníze a teď tomu dítěti ubližovat. To, že selhali všichni ostatní je bez debat, ale řešíme jí a méně mu ublížila babička, která si ho nevzala, má alespoň tolik soudnosti, že si uvědomila,, že to nedá. Než tady hvězda, která ho od začátku nesnáší a kvůli nějakému blbovi a dost možná i financím na to kývne. A místo aby to řešila, tak se tady o něm vyjadřuje tak jak vyjadřuje a snad chce ještě litovat, no mě je líto z té povedené rodinky jenom toho kluka. Ale souhlasím, že ne jen ona má máslo na hlavě a hlavně nechápu, kde je ospod.

To se dobře fluše, takhle od stolu, na sotva dvacetiletou holku, která sama pořádně neví, co se sebou a je v nezáviděníhodné situaci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
27.11.20 10:37

@Trojlístek Jo máš pravdu, to byl ode mne nešťastně zvolený vyraz. Spíš jsem tím chtěla říct, že je mi líto, že problémy dospělých odsírají vždycky děti, ale to máš fuk. Já do té diskuse vlezla, protože měla nejednoznačný název a neměla jsem to ani číst. Bylo by lepší, kdyby to zakladatelka nazvala nenávidím partnerovo dítě nebo tak. To by situaci vystihovalo víc a ani bych sem nelezla,
protože si nechci zvyšovat krevní tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová