Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katkaryd
Jj zacali jsme se snazit v dubnu a v cervenci mi bylo 19
ted je mi 23 a muzovi 32
![]()
Miminko jsme si moc prali, byli jsme spolu uz pres 2 roky, tak jsme na to vlitli
a ted jsem rada, ze tak brzy. Kdyby jsme zacali treba az ted nebo dyl a neslo by to, tak uz bysme nemeli tolik casu ![]()
Nam mudr v CARu rekla hned, ze to tak lehce nepujde, ze mozna skoncime u IVF, ale ze jsme na zacatku, takze budeme zkouset vsechno postupne a uplne od toho nejjednodusiho
hlavne rikala, ze je super, ze mame na vsechno dost casu, ze nas netlaci vek ![]()
Takze pokud miminko chcete, jako, ze chcete, tak bych do toho sla
pauzu si muzete dat kdykoliv, my ji meli taky ![]()
Ne ne, nikomu jsme to nerekli. Mamce jsem to rekla az po 3 letech snazeni, kdyz jsme meli jit poprvi do CARu
nechteli jsme, aby nam do toho nejak mluvili a tak. Ale stejne k tomu pak doslo ![]()
Ale co, hlavne, ze to k necemu bylo ![]()
Moc vam preju, aby se zadarilo co nejdriv ![]()
@Alexandraf Tak to jsme skoro stejně staré
Ono není na co čekat, dřív to bylo normální. Mít děti do 20, potom už byl člověk divný. A teď se všichni diví, když chce někdo dítě a není mu ani 25, pak se nedivím, že je tolik rozvedených manželství, nebo že ty děti nemají s rodiči takový vztah. Ale nemůžu házet všechny do jednoho pytle. Je to kus od kusu ![]()
My jsme spolu nejsme ani dlouho vlastně rok a čtvrt. Znali jsme se asi 2 měsíce, když mi partner řekl, že by chtěl miminko
myslela jsem že spadl z třešně
ale kvůli zdravotním problémům jsem musela vysadit antikoncepci a a nechali jsme tomu volný průběh. Po 3 měsících jsme začali řešit ovulaci a když to ani potom nešlo, šla jsem k doktorovi. Myslím, že by takto reagovala každá. Jenže všem v okolí se to mluví, když jim to šlo téměř neplánovaně. ![]()
A u vás byl tedy problém na obou stranách? ![]()
Vždy moc ráda slyším, že se někdo dočkal toho vysněného prcka
hlavně aby bylo zdravé a bez komplikací ![]()
Já musím uznat, že ty hormony mi nedělají dobře. Minuly týden při clostíku jsem měla šílenou depresi a teď je mi celé dny na zvracení a mám pocit, že mi praskne břicho, trošku se bojim, jak mi bude, až budu brát i ten utrogestan
![]()
@katkaryd
Jj presne tak, driv to bylo uplne normalni byt mladou maminkou, ted na tebe koukaji divne
tohle mi presne rikala na gynde, ze jsem strasne mlada, ze to nema cenu resit
ze driv nebo pozdeji otehotnim
No, malem to neprezila
![]()
zmenila jsem gyndu a uz jsem mazala do Gennetu ![]()
To mas pravdu, takhe by reagovala kazda, ktera by chtela miminko ![]()
Ne ne, u nas je problem jen u me, manzel je v poradku ![]()
Ja jsem taky moc rada, kdyz se nekomu zadari. Sice jsem i trosku zavidela
ale prala jsem jim to
jen je blby, ze nevime, kdy i my se dockame
![]()
Tak o Clostiku mi ani nemluv
ja ho mela celkem 6×, vzdycky minimalne 2tbl denne
v tom cyklu, co se zadarilo jsem mela dokonce 3 denne a to byla teda jizda
jak pises, bylo mi soufl a o emocni strance ani nemluvim
ale ted je to horsi
![]()
Ten Utrogestan je v pohode
ale zavadej ho, jinak ti po nem taky bude blbe ![]()
@Alexandraf já ti to závidím ale v dobrém abysis nemyslela
hlavně aby to vše pokračovalo v naprostém pořádku
jinak my ty vánoce pojmem taky spíš bez dárkově doděláváme barák a takže tak
taky se nenudime
jinak musím se s něčím svěřit tenhle měsíc vůbec neresime kdy a jak se pomilujeme protože sme to vzdali a začneme zase až při braní toho clostiku a abych řekla pravdu už dlouho sem si to tak neuzivala
asi si to prodlouzime ještě aspoň o měsíc než se začneme zase snažit ![]()
@Alexandraf Tak reagoval i můj gynekolog, dokonce mi řekl, že mám jeden vaječník tak malý, že nebude fungovat. Nechtěl nic řešit, řekl, že máme čas. Změnila jsem doktora a ten mi přišel na 3 záněty v děloze, zúžený vejcovod a partnerovi na mizerný spermiogram
A vaječník? ten je prý ukázkový, takže nevím, co tamten viděl, akorát mě vystrašil
věk vůbec neřeší a snaží se co nejvíc vše uspíšit, abychom si prý nadělili dáreček pod stromeček ![]()
Takže jsi z Prahy, že jsi šla do Gennetu? My bychom šli asi do Podolí, máme to nejblíž a chtěla bych tam i rodit. Muj gynekolog mi řekl, že pokud budu chtít IVF mi udělá sám
On je fakt úžasný, včera to vyšetření průchodnosti vejcovodů, u kterého holky prý omdlívají, vůbec nebolelo.
A to IUI mi bude dělat taky u sebe, sice nebude to sperma čistit, ale říkal, že to není nutnost.
Ty jsi brala 3 denně? To bych si asi už hodila mašli, už takhle jsem byla po psychické stránce na odstřel
![]()
Jsi teď ještě náladovější jo?
Alespoň ale víš proč a ten důvod je to nejkrásnější ![]()
Tak alespoň že ten Utrogestan je v klidu ![]()
@RomanaBl
Vim, jak to myslis, ja jsem obcas taky zavidela
ale vsem jsem to moc prala, jen uz jsem chtela taky
![]()
to je dobre
vetsinou se zadari, kdyz oba vypnou
to platilo i u nas ![]()
dejte si pauzu a pak zase hura do toho
a uzivejte si
![]()
Vim, jak je planovany sex na prd
my to tak meli pres rok a uz nikdy vic ![]()
Ahoj holky, mohu se zeptat. Muj dr, mi prisel na to, ze nemam vubec ovulaci ;( mam uz za sebou jedno neuspesne umele. Ted sem po operaci velke cysty. Chci si nechat naosat clostilbegyt. Myslite, ze by mi mohl pomct k miminku
@katkaryd
Tak to mas super doktora, ze k tomu takhle pristupuje
mela jsi stesti, ze jsi na nej narazila ![]()
Moje prvni mudr na gynde me lecila Duphastonem 2 roky a pokazdy se divila, ze zase nejsem tehotna
tak jsem to vzdala, presla jinak, ten mi nabral krev a uz jsem masirovala ![]()
Ne ne nejsem z Prahy, ale bydlime cca 40km od Prahy, takze to bylo asi tak nejbliz
navic s timto CARem spolupracuje muj gyndar, takze me poslal rovnou tam a vubec nelituju
jsou tam suprovi
a rodit budu v Benesove u Prahy ![]()
Jj 3 denne a byla to teda jizda, to ti povim
ale co pro ty nase mrnouse neudelame, vid? ![]()
No, ted mi staci trosku a hned brecim
kolikrat se nepoznavam, ale za to muze ten mrnousek v brisku
to je, to mas pravdu ![]()
@bebecinka ![]()
Pokud je u vas jen tohle problem, ze nemas ovulaci, tak pomoct muze ![]()
Ja ji taky nemela a diky nemu jsem tehotna
a IVF za sebou mame taky a neuspesne ![]()
@Alexandraf jj jen tento problem! Teda problem je to to, ze mam mutaci BRCA1 a dr.se zdraha mi ho napsat. Ale ja ho proste chci ![]()
@Alexandraf jinak gratuluji k mimcu!! A po jake dobe se vam zadarilo
@bebecinka
A muzu se zeptat, co presne je to za tu mutaci? ![]()
Moc dekuju
![]()
Na mimco jsme cekali 4 roky a pul
![]()
@Alexandraf vyssi sklon a geneticke predpoklady k rakovine prsu a vajecniku
@Alexandraf my se snazime skoro 3roky. Ale nikdy mi nikdo nerekl o clostiku, to sem vycetla az tady nedavno
@bebecinka
Aha, dekuju za informaci ![]()
Tak mozna proto ti ho nechce napsat. Po nem je totiz vetsi sance rakoviny delohy a vajecniku, je to strasny sajrajt
proto se muze jen 6× za zivot ![]()
Ale treba se jeste nejak domluvite ![]()