Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,tak jsem se dozvěděla,že těhu nejsem teda aspoň to tam není vidět a ovulku jsem prý také neměla
.Byla tam jiná doktorka,kterou znám z nemocnice, tam ta měla dovolenou.A že prý jsem ten Clostík brala zbytečně,když mě nijak nekontrolovala a nadala Pregnyl atd.Doporučila mi spíš CAR,prý se mi tam budou víc věnovat.Asi změním gynekologa,to už je podruhé co mi řekla,že jsem po ovulce a pak zase,že ne.Já už jsem k ní chodila dřív a odešla jsem,jenže ta druhá odešla do důchodu a tahle to po ní vzala.Ona vůbec nemá zájem něco řešit.Když jsem byla na posledním UTZ tak to trvalo tak půl minuty a než jsem se oblékla tak mi řekla nashledannou a at příjdu když to nedostanu.
Palunko, tak to mě moc mrzí
, tak nadějně to vypadalo. Asi bych ti taky poradila zkusit to v nějakém CARu, tak si řekni doktorce, ať tě tam pošle nebo změň gynekologa. To je teda divné, že ti pak nepíchli Pregnyl…
Nasadila mi jen Clostík,prý jestli to zabere,na ultrazvuku jsem byla 15 den a nic tam neviděla a pak už to dál nechtěla řešit.Teď jsem tam šla a ta druhá řekla,že jsem podle ní ovulku ani neměla.Jak dlouho trvá v CARU než se dostanu na první inseminaci.Já už mám jen 4 měsíce a pak musím do práce,takže jestli to bude mít vůbec smysl.
Palunko, podle mě jsi klidně ovulku měla, ale doktorka ti dělala ultrazvuk moc pozdě. Folikuly se v CARu zkoumají tak 10. den cyklu, hned ten den se píchá Pregnyl a 12. den jdeš na IUI. Jinak k tomu CARu, jsou tam docela pružní, buď můžeš jít na IUI hned ten cyklus nebo příští měsíc, záleží, jak ti to bude vycházet, takže já bych být tebou do toho určitě šla!
Palunko, tak mě to taky nevyšlo, dnes jsem testla a sněhobílo. Tak jedeme dál.
To je škoda,já to pořád ještě nedostala,tak nevím jestli mám zkusit ještě test.Nebo čekat,,pořád mám ten výtok a bolej mě prsa.Třeba je na to ještě brzy,zkus to třeba v sobotu.
Ten svět je tak nespravedlivej ![]()
Palunko, no, brzy to není, to už by muselo být něco vidět, jsem 26. den cyklu. Já jsem to taky ještě nedostala, ale mě to brzí Utrogestan, dneska jsem ho vysadila, tak uvidíme, kdy to dostanu. Tak budeme čekat spolu. A už sis zjišťovala ten CAR?
Ještě ne,ale asi to vidím na fakultku Olomouc.Manželovi se do toho už nechce,pořád říká,že to chce čas a pak to půjde samo.Že mám jít do práce a pak to zkusíme třeba za rok.Stejně nevím jak to bude,malého do školky asi nevemou,tak budu muset být na pracáku.Připadám si jako kdybych mluvila s mimizemšťanen.On vůbec nechápe,že mám nějaký problém a čas to stejně nepořeší.
Ivčo ještě mě napadlo,kolik tě to už stálo,abych byla nějak připravená,vůbec o tom nemám ponětí.
Palunko, já jsem byla jenom na inseminaci, to není stejné jako umělé oplodnění a nestojí to skoro nic. Za výkon jsem nic neplatila, jenom za léky, ale to byly desetikorunové doplatky. Takže to je naprosto v pohodě. Inseminace probíhá tak, že tě nastimulují Clostíkem, pak píchnou Pregnyl a v době ovulky dá manžel sperma a tobě ho zavedou takovou kanylkou až k vaječníkům. A potom bereš Utrogestan na udržení. Je to úplně v pohodě, nebolí to. S umělým oplodněním jsou ty doplatky vyšší, třeba 10 - 30 tis. Kč podle toho, co psaly holky, ale každý to má jiné a těžko říct, co právě vy budete potřebovat. Ono nakonec třeba bude stačit IUI a nebude vás to stát nic.
Tak to jo,normálně já jsem teď přijela z města,sundala jsem si podprsenku a z prsou mi začalo vitíkat něco jak mlíko.Tak už fakt nevím co se se mnou děje.
Palunko a testík jsi pro jistotu teď nezkoušela a kdy jsi to měla dostat? To už musíš mít zpoždění, ne?
Test jsem nezkoušela,měla jsem to dostat v neděli,takže 5 dní zpoždění.Já fakt nevím.Prsa mě bolej jako čert,silnej výtok,břicho mě bolí.Ráno bazálka 37,4 a pak 37,5 .Asi se mi nějak polpašily hormony.
Palunko a ty jsi brala utrogestan nebo ne? A pokud jo, vysadila jsi ho už? Může menses brzdit. Já jsem ho vysadila dneska, tak jsem zvědavá, kdy ta potvora dorazí. Tak zkus testnout, za to nic nedáš…, příznaky máš, třeba se mimi jen schovávalo.
ne nebrala jsem vůbec nic, jen ten Clostilbegyt 5 - 9 den cyklu.Jedině že bych otěhotněla někdy později,ale fakt nevím.