Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
88Simona:Mozna by bylo dobre aby ti tvuj doktor napsal jeste duphaston..Pravidelne to po nem dostanes..ja ho ted taky beru k tomu clostiku..A jsou na nej chvali..Tak drzim palce devcata:-D
Simono,já mám tyto problémy už od puberty,MS se mi dostavila třeba jen jednou za 3 měsíce
.Bez Agolutinu to taky normálně nedostanu.Já také doufám,že ty prášky zaberou,protože když chci otěhotnět tak se to tím dost komplikuje,prodlužuje se tím cyklus…
Teď také čekám jestli to příjde nebo ne
.Dřív jsem ještě před antikoncepcí brala Noretisteron a po něm jsem to vždy měla pravidelné.Nevím jak to máš ty, ale já mám vrozenou poruchu hormonů a proto mi vajíčka nedozrávají,prý se to dá léčit jen horm.pilulkami.Mě tohle řekla doktorka už v té pubertě a řekla ,že tím budu mít komplikované i otěhotnění
.
Palunka: Já sem tyto problémy nikdy neměla jelikož jsem od 15 let brala hned antikoncepci a po té jsme to měla vždy pravidelné.mě nikdy nic neřekli o nějaké hormonálni vadě až ted když sem vysadila anitkoncepci a začali všechny ty problémy kolem.( potrat, cysta, hor.vada)Akorád asi nezjistím jestli mám hormonální vadu vrozenou nebo se mi objevila až ted??
A mám to tedy chápat tak že hormonální vada znamená nedozrávání vajíček a to zapříčiňuje že nedostávám menstruaci a ani neovuluji??
Tím pádem nemůžu bez hormonů které mi budou dávat v Clostil nemůžu otěhotnět? Pak nechápu jakto že jsme poprvé otěhotněla bez problémů?!
Už jsmem z toho oprabdu zmatená…
Holky mohu se zepta které berete CLOSTILBEGYT, kolik stojí balení abych přibližně věděla?
a měli jste po něm nějaké nežádoucí účinky, cítily jste nějaké změny?? Děkuji
Simčo, doplatek nějak extra velký nebyl, ale je to už dýl, co jsem ho kupovala, tak přesně ti to neřeknu. Příznaky jsem ze začátku neměla žádné, jen jsem pak tedy na tuty poznala ovulaci, bolely mě oba vaječníky docela fest, tak jsem alespoň byla ráda, že to funguje a něco se děje.
Simčo, taky mi nedozrávají včas folikuly a doktor mi řekl, že jsem ani sama otěhotnět díky tomu nemohla. Takže taky jedině s hormony. Že by se to zlepšilo, tak v to moc nedoufám. I když je pravda, že mě to určili na základě jednoho vyšetření a u některých žen je normální, že mají některé cykly anovulační.
Ivco.Me ty vajecniky taky bolej a fest akorad vetsinou jen pravy..levy ani tak necitim..Ale ty bolesti se mi na ovulku zdaji docela brzy..No nevim no:-(..Drzim vsem palce..
Milco, já jsem dostala i injekci Pregnylu, ten mi to teda odstartoval a začalo mě to pobolívat, druhý den už to bolelo víc. Já ovulku nemívám, takže tohle pro mě bylo opravdu nové. Taky mě bolel nejdříve jenom pravý vaječník, ale o den později už i ten levý. V pondělí jsem měla Pregnyl, trošku jsem to začínala cítit, v úterý to už bylo cítit víc a nejvíc mě to bolelo ve středu (to bylo IUI), ve čtvrtek ráno už mě to nebolelo vůbec.
Ahoj Simono,no u mě to tak je pokud mi do těla nebude dodáván ten hormon ,který mi chybí tak nebudu mít ovulaci a ani nebudu menstruovat
Já u prvního otěhotněla též bez pilulek,byla to úplná náhoda,3 měs.MS nebyla a pak jsem měla ovulaci,nevím kdy a v tu dobu jsem otěhotněla
.Neznamená,že tu ovulaci nemáš pořád,můžeš ji mít,ale třeba jen slabší a proto se ti zpožďuje MS,nebo ji nedostaneš.Takhle mi to vysvětlila moje doktorka.Ten Clostilbegyt stál kolem 30 Kč,a já jsem po něm žádné problémy neměla,jen slabé bolesti podbřišku.
Holky jsem asi 5 nebo 6 dní po ovulce a mám strašný píchání v podbřišku,je to závislé na pohybu,třeba když se chci postavit.Myslíte že by to mohlo naznačovat těhu.Asi je na to ještě brzy,ale nikdy předtím mi to nedělalo nebo ,že by to bylo po tom Clostíku ![]()
Palunko, mohlo by to značit, že se tam něco děje
. Ale já jsem to při těhu neměla, do té doby, než jsem to měla potvrzené, tak jsem neměla žádné příznaky, vůbec nic.
Já nevím,třeba se moc pozoruju a vsugerovávám si to.Už z toho asi blázním
.Ivčo jaký máš pocit po IUI.Myslíš ,že to klaplo
To asi budem testovat ve stejné dny.Pak dej vědět jestli to vyšlo.
Palunko, pocity nic moc, protože na mě nějak blbě působí hormony, takže buď bulím nebo jsem naštvaná na celej svět
. Moc nevěřím tomu, že by to vyšlo, ale naděje umírá poslední a samozřejmě doufám. Příznaky žádné nepozoruju, jen hroznou únavu, ale za to asi může Utrogestan. Tak já myslím, že bolesti břicha si nevsugeruješ. Kdy budeš testovat? Já byla na IUI ve středu, takže nejdříve od středy za 14 dní.
Já bych to měla dostat 4.3.,takže asi po tom 4.Ale vůbec se mi do toho nechce,mám strach,že tam 2 čárky nebudou a budu zase zklamaná.
Říkám si,že by to bylo moc jednoduché,kdyby to vyšlo po pilulkách hned napoprvé
.Já moc štěstí nemám.Takže fakt nevím,nejraději bych počkala až na doktorku,jestli to nedostanu tak tam stejně budu muset jít na Agolutin.
Palunko, taky se na testování vůbec netěším, chjo, chtěla bych se ušetřit toho zklamání. Ono nejlepší by bylo zajít na krev, ale to nevím, jestli se dostanu. Mě doktor řekl testovat za 14 dní až tři týdny po IUI nebo v případě menses. Takže to asi taky budu odkládat, i když nemůžu moc, protože kdybych těhu nebyla, tak potřebuju vysadit utrogestan, aby se mi rozjela menses. Když ho beru, tak mi to menses oddaluje.