Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
:Kveta55 :Ahojky pri clostiku jsem mela to same..Budilo mne to aj v noci.Ale ted ho budu brat po terti tak uvidime..Ale presne to co jsi popysavala myvam to same..K tomu te beru aj Duphaston..
ahoj, jak sa to uz nepodari ani ted tak ja uz na asi kaslem, uz 2 roky sa dopujem vselijakymi liekami, cajmi, a podobne anic nepomaha, uz nemam sil, teraz cakam este 4 dni a uvidime ci sa tam nieco uchytilo, aj ked moc tomu enverim, boli ma hlava velmi, stale ma boli pod bruskom, a uz 4 den mam teplotu 37,4, aj ked nechapem preco, bolia ma krize, ked idem po schodoch tak sa musim za ne drzaat, a zadycham sa, a skoro vecer ms chyta unava a v noci sa mi neda spat, budim sa ,a snivaju sa mi blbe sny ktore nemaju ziadny zmysel, a aj chodim na zachod, normalne ma to zobudi ,tlacenie, a ked idem tak trosku, a pritom take nutkanie akokeby som mala plny mechur, nweviem cim su tieto priznaky asi si to vsetko namyslam lebo som velmi sklamana ze sa nam nedari uz 2 roky, len prosim panbožka nech to uz vyjde ,nech sa aj ja uz tesim ze budem mat mimi…
Ahojky, můžu se k vám taky přidat? Chodím do Gennetu, manžel má spermio 55% a já nemám ovulaci. Od zítra začínám brát první várku Clostylbegytu. Budu ho brát 3 - 5. den cyklu, potom půjdu na změření folikulů, píchanec Pregnylu a na první inseminaci. Právě jsem hodně zklamaná, protože tento měsíc jsem po dlouhé době poznala, že ovuluju, snažili jsme se, dokonce jsem měla pocit, že cítím uhnizďování vajíčka (bolel mě podbřišek) a včera jsem to dostala
. Test jsem si dělala až dneska, byla tam slaboulinká druhá čárka, ale byl to Mama test a tam se mi stalo už víckrát, že tam vidět byla a těhu jsem nebyla. Takže asi nic.
A ještě něco pro povzbuzení. Já už jedno dítko doma mám. Snažili jsme se rok, když mě můj gynekolog poslal do CARu. Byli jsme tam koncem listopadu, udělali nám vyšetření a po dalším cyklu nasadili Clostík a Pregnyl. Do toho jsem brala i Duphaston a naposledy i nějaké jiné léky, jejichž název už nevím. Každopádně první inseminace se nepovedla, ale po druhé jsem už byla těhulka
. Takže chce to věřit, určitě nám to všem vyjde
.
Ještě jsem zapomněla napsat, že ty bolesti v podbřišku jsem při užívání Clostíku taky měla, jen už si nevzpomenu, jestli to bylo ve dnech, kdy jsem ho brala nebo dýl. Vím, že jsme šli s manžou nakupovat a já měla problém dojít k autu. Tenkrát mě to hodně překvapilo, šla jsem kvůli tomu na urologii, udělali mi ultrazvuk a dobrý a tam mi doktor řekl, že je to normální příznak toho, že beru Clostík a pak mi to v CARu potvrdili.
ja jsem ted dobrala duphaston a cekam na menstruaci..pak zacnu brat clostik..
prijde:-/ boli me brisko..a prsa..ja tomnu neverim..ale dekuji za podporu.-D taky uz bych rada..
Tak i tohle může být příznak začínajícího těhu
. Dokud nepřijde mrcha, tak je pořád naděje
.
Ahoj holky,tak dnes beru už 8 den Clostilbegyt od pateho dne a nemam žádné problémy.Snáším ho dobře.Akorát nevím jestli je to tak v pořádku a jestli to u mě bude působit. Všichni tu píšete,že vám při tom bylo špatně,…Tak mám strach jestli to třeba není špatně,když mi při užívání nic není.Akorát jsem si myslela,že se po něm přibírá a já to mám spíš naopak.Za ty 4 dny co ho beru mám 2 kila dole.Tak nevím ![]()
Palunko, nemusí ti být špatně, každý ho snáší jinak. Navíc nějaké změny na sobě můžeš pociťovat až později. A s tím přibíráním to je to samé, každé tělo reaguje jinak, ale myslím, že nehubneš po Clostíku
. Já jsem ho brala dvakrát a nikdy jsem nepřibrala, takže z toho nedělej závěry. Důležité je, aby dopadlo dobře měření folikulů, kdy jdeš na ultrazvuk?
Ivčo,na ultrazvuk jdu 20 únoru,to je 14 den cyklu.Doufám,že to bude dobrý a povede se nám to
.Snažíme se víc jak pul roku a až teď mi doktorka řekla,že nemám ovulaci.Přitom první se nám podařilo po 3 měs. snažení a bez piluluk.Snad už to vyjde,v červenci končím rodičovskou a práci žádnou nemám
.
Palunko, to jsme na tom hodně podobně. Já taky nemám ovulku. Ale víš, co, zase když se vám to přirozeně už jednou povedlo, tak třeba ovuluješ. Jenom zrovna když ti kontrolovali, zda ovuluješ, tak jsi mohla mít anovulační cyklus, nebo ovulku jindy, tak třeba to můžeš mít v pohodě. Mě řekli, že nemám ovulaci na základě jednoho měření, takže ono to taky nemusí být až tak zlé, uvidíme. A na ultrazvuk jdeme teda stejně, já taky v pondělí 20.2.
. Jo a rodičák končím v prosinci a pak taky bez práce.
Ještě mě napadlo, když budeš už 14. den cyklu na tu folikulometrii, tak to ti rovnou udělají IUI, když to bude hezky narostlé? U nás se chodí dříve, už 9 - 11 den cyklu a Clostík se bere 3 - 7. den. Po folikulometrii mi ještě dají injekci Pregnylu, aby praskl folikul, a to se tuším dělá den nebo dva předem, už si to přesně nepamatuju.