Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Ivčo,já na sobě nic nepozorovala,od patku jsem měla hroznou hoňku a tak jsem na to ani nějak nepomyslela.Ovulka asi musela byt v SO nebo v NE a to teda naštestí sex byl,akorát jsem na to nějak zapoměla.Věděla jsem,že bych plodný dny měla mít,ale řídila jsem se podle té doktorky,takže jsem to nijak neřešila.Doktorka říkala,že jak příjdu na ten UZ,tak mi řekne kdy se máme snažit a jestli jsou tam folíky,jenže ta ovulka přišla asi dřív
.A do CARU musíš mít nějaké doporučení od gynekologa nebo tam můžu jít i sama?
Budu držet pěsti ať ti to vyjde.Myslím,že když máš 3 tak velká folíky,tak by v tom byl čert aby se to nepovedlo
.
Palunko, doktorka to podle mě fakt nějak zmotala, to jí nedošlo, že ovulka bývá tak 12tý den? Teda samozřejmě to není pravidlem a každý to má jinak, ale tím Clostíkem si to mohla hezky nastimulovat. No, ale to už je jedno, hlavně, že sexík byl! Zkus si u vás vyhledat nějaký CAR, do vyhledávače si zadej Centrum asistované reprodukce a pak si tam zavolej, oni ti řeknou, jestli musíš mít doporučení nebo ne. Já jsem ho měla, mě tam můj gynekolog poslal, takže nevím, jestli je potřeba, ale řekla bych, že asi jo. A tvojí doktorky se normálně zeptej, jestli by tě tam neposlala, že bys to ráda zkonzultovala tam. Ale uvidíš, třeba to nakonec nebudeš vůbec potřebovat, ale za zavolání nic nedáš.
Jo a děkuji za povzbuzení, doufám, že se to povede, uvidíme. Dneska jsem po tom Pregnylu nějaká ospalá, tak budu odpočívat a zítra jdeme na to
.
Ahoj holky přidávám se k Vaší diskizi.Mám podobný problém. V říjnu jsem byla na revizy dělohy-genetická vada miminku přestalo bít srdíčko. Po tomto zákroku se mi nechtěla dostavit menstruace musela jsme na injkci na vyvolání menstruace. Na tyto injekce chodím stále protože menstruace sama napřichází
při včerejší kontrole mi pan doktor řekl že mi nedozrávají vajíčka,že je to hormonální vada,napsal mi Clostilbegyt. Dostala jsme opět injekci na vyvolání menstruace a 3 den jsi vemu první prášek.
Chtěla jsme se zeptat jestli mám někdo zkušenosti s braním Clostilbegytu když není pravidelná menstruace, nebo spíše jen vyvolaná a jaké s tím máte zkušenosti, jestli byl výsledek pozitivní a podařilo se otěhotnět????
Děkuji
Budu na tebe myslet.Už jsem se po něčem poohlížela a v Olomouci jsou hned dvě centra.Tak tam zkusím cinknout a uvidím
Asi to ta doktorka trochu popletla.Ja k ní chodím,protože ta moje tam už dlouho není a ta je tam na záskok.Ona mi příjde taková,že nic moc neřeší
S tou bývalou gynekoložkou jsem byla nadmíru spokojená.Pomohla mi i s prvním synem a ten se nám podařil po 3 měsících
.
Ahoj Simčo,tak to jsme dvě. Podle výsledků mám nějakeho hormonu víc než by mělo být a menstruaci jsem měla vždycky strašně nepravidelnou.Jen při braní antikon.chodila pravidelně.Po vysazení to zase začlo.Clostík jsem teď brala první měsíc,tak čekám jestli se menzes dostaví nebo ne.Myslím si,že ten Clostík ty hormony dorovná a ovulka by měla normálně chodit.Pokud třeba není jiný problém
Já mám vždy vajíček hodně,ale žádné mi nedozrává.
Uvidíš určitě to pomůže.
Simono, vítej
. S Clostíkem zkušenost mám, ale menses jsem dostávala sama, takže s tím neporadím. Ale určitě funguje na to, aby ti dozrávaly folikuly a připraví tak tělo dobře na ovulaci.
Milco, nejsem lékař, tak to ode mě ber, prosím, s rezervou
. Ale pochopila jsem to tak, že Clostík je na to, aby se dobře nastartovala ovulace tj. vyrostly hezky folikuly a narostla děložní stěna. Také jsem ho brala 3 - 7. den, potom si tě zřejmě pozvou na ulrazvuk (folikulometrii), kde ti folikuly změří a naplánují vám buď inseminaci nebo sexík
.
Uprimne ja menstruaci mela normalne kazdy mesic 4 dny..Tak neak normalne..co beru leky…Tak to mam cim dal min a min..Mam tu mrchu ted neka rozhazenou ikdzy chodi pravidelne,Ted jsem brala poprve duphaston a po nem jsem to Do 5 dnu dostala..Tak nevim..Holky ja uz to neka vzdava,m.Jinak Simco:Tu genetickou vadu miminka ..mam ten sami problem..Ja prisla o dceru 24TT dauwnuv syndrom-Mongolismus od te doby mam problemy..
Ivča:ja uz ho beru tri mesice..Zatim mne nikam neposlal..Muj doktor je docela neak divnej:-(
Holčiny, to mě mrzí, že jste o mimi přišly, nedovedu si ani představit, jak to musí být těžké, držte se
.
Milco, nevzdávej to, Clostík dělá opravdu zázraky. Ty chodíš někam do CARu a půjdeš na inseminaci, nebo se budete snažit doma?
Nene do caru nejdu..Snazime se uz rok apul..ted v Dubnu to budou dva roky co jsem o malou prisla..Nic O tom se bavit nechci..Ale je pravda ze ted poprve jsem zacla resit plodne dny..Jeste musim pritele neka nakopnout aby to ty plodne dny semnou vydrzel:-D chtela bych od pondeli do nedele??ikdyz plodne dny zacinaji ve stredu..
Milco, jasně, sexík se nesmí podceňovat
. Jen se těm chlapům nesmí říkat, že teď jdeme dělat děti
. Oni jsou na své mužské ego dost citliví
. Clostík je opravdu super, takže s chutí do toho a ať to tentokrát vyjde!
Palunka:no jo mám to samé, vajíček dost ale nedozrávají!!ale proč?? Nikdy jsme s ničím neměla problém vždy jsem to měla pravidelné ale je pravda že závisle na antikoncepci kterou jsme brala šest let!! tu sem vysadila, dva měsíce na to hned ostěhotněla ale bohužel bez uspěchu a se objevila cysta k tomu nepravielná menzes.cysta zmizela po injekci an vyvolání menzes ale nepravidelná menzes trvá nadále.bez vyvolávací injekce to prostě nedostanu.jen sem z toho byla zmatená že si tělo samo nevyžádá menzes a při tom mi doktor dá prášky na ovulaci.doufám že tohle už zabere a už mě nic jiného nepotká a bude se jen dařit.táhne se to semnou už půl roku a už jsme z toho opravdu zoufala..
´budeme doufat že nám ty zázarčné prášečky pomůžou ![]()